03. Decembar 2024, 18:04:38 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1] 2 3 ... 13   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Izbijanje kostica  (Pročitano 193411 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Grof von temnic
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 55

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.5

« Poslato: 03. Januar 2009, 17:32:21 »

kako izbiti kostice iz sljive ili nekog drugog voca a da se to isplati malom proizvodjacu i da naravno ne sedis danima i to rucno izbijas ima li neko vec oprobani recept.  ha ha ha ja sam probao rucno i nakon 3 minuta odustao pa sam posle probao sa resetkom pre stavljanja sljive u kazan da prvo propustim kom kroz tu resetku ali ni to ne ide posle desetak litara rupe se zaglave a ako su vece  opet udju kostice u njih i zaglavi se ili uopste prodju tako da sam i od tog odustao neko mi je rekao da ih izmiksujem sa busilicom i molerskim mikserom e tad mi je vec bilo svega preko glave pa sam rakiju pekao sa kosticama .  postoje masine za izbijanje kostica ali su prilicno skupe da bi se isplatile uzeti ih samo za sopstvene potrebe.

http://www.metal-impex.co.yu/index.htm

kada sam se raspitivao tada je bilo jos u markama i bilo je negde oko 7 000-8 000 dm
ne mora 5 tona na sat kao ova  , neko reklamira i pasirke one se krecu tu oko 2 000 e
kako to ostali rade i vadite li uopste kostice Huh?.svi savetuju da se vade sta mislite vi o tome Huh? 
Sačuvana
Gofer
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 48

Windows XP
Browser:
Firefox 2.0.0.20

« Odgovor #1 Poslato: 03. Januar 2009, 22:53:19 »

Prijatelj mog prijatelja (kumine kume kuma Cheesy), je nabavio mašinu za vadjenje koštica za koju je dao oko 700 evra, ili možda jeftinije ne sećam se, raspitaću se tačno koliko i kako mu se pokazala. Ja ne vadim koštice kada pečem u velikom kazanu, ali sada sam u izgradnji manjeg od 20L i nadam se da ću probati da vadim koštice makar ručno.
Sačuvana
Grof von temnic
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 55

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.5

« Odgovor #2 Poslato: 04. Januar 2009, 14:48:58 »

700 evra je podnosljivo vidi ako mozes i neku slicicu , i ja do sada nisam vadio ali je neminovno da to radim samo dok pronadjem nacin kako da to izvedem
Sačuvana
Gofer
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 48

Windows XP
Browser:
Firefox 2.0.0.20

« Odgovor #3 Poslato: 04. Januar 2009, 16:27:16 »

Podrudi ću se da informaciju dobijem što pre.
Sačuvana
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 63

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #4 Poslato: 16. April 2009, 21:23:14 »

Pozdrav,
Ja sam godinama imao muku sa odvajanjem kostica kod kajsije (u proseku oko 4 tone/godisnje). Posto sam masinac po struci, kontao sam kako da konstruisem, napravim masinu i uspeo sam. Napravljena je kompletno od inox-a i ima stravican kapacitet. Moze da odvaja kostice od svakog voca i da ga istovremeno ispasira. Svo ostalo voce ispasira bez problema. Uskorocu cu da postavim i njenu fotografiju pa koga interesuje neka mi se javi. Spreman sam da je proizvedem po porudzbini.
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
eastfruit
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 Poslato: 23. Jul 2009, 22:19:39 »

POstovani prijatelju,
U potrazi za masinom za izbijanje kostica, naleteo sam, eto, i na Vas. Naime, bavim se proizvodnjom visanja, i to na 6ha, a obzirom na katastrofalno losu otkupnu cenu ove godine, resio sam da  odredjenu kolicinu visanja pretvorim u rakiju. Tu me je, (izmedju istalih, naravno) docekao problem kostica. Iz tog razloga sam veoma zaintaresovan da saznam sto vise o vasoj rukotvorini. pa vas molim da mi posaljete sto vise detalja, fotografija i tehnicki opis.
POZDRAV, UNAPRED HVALA!
Sačuvana
KizaHood
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 51

Windows XP
Browser:

« Odgovor #6 Poslato: 24. Jul 2009, 16:09:26 »

Ko pece sljivu a mrzi ga da vadi kostice, nek samo dobro pazi da NE PORAZBIJA kostice u procesu muljanja i nece bit' problema.
Sačuvana
pop1964
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.1

« Odgovor #7 Poslato: 26. Jul 2009, 22:59:28 »

Kod visnje kostica ne bi trebalo da ti pravi problem.Prilikom vrenja kostica se izdvoji ipadne na dno suda.Jedino prilikom pecenja ostavi taj talog na dnu. Ja sam mesao kominu svaki dan prvih nedelju dana.
Sačuvana
deki82
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.13

« Odgovor #8 Poslato: 17. Avgust 2009, 22:24:36 »

ja pravim masine za preradu voca , vadjenje kostica... za kucne potrebe a i vece koga zanima neka se javi.
Sačuvana
mvuk
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #9 Poslato: 19. Oktobar 2009, 08:37:10 »

pozdrav prijateljima foruma.
Pošto sam novi na forumu uključio bih se u ovu temu pošto me zanima kako se može napravit mašina za odvajanje koštica šljive.
zanima me nešto za kućnu upotrebu pa bih molio pomoć iskusnih u pravljenju takvih mašina(sliku ili opis rada).
Unaprijed zahvaljujem 
Sačuvana
panto
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.52

« Odgovor #10 Poslato: 19. Oktobar 2009, 17:24:36 »

pozdrav prijateljima foruma.
Pošto sam novi na forumu uključio bih se u ovu temu pošto me zanima kako se može napravit mašina za odvajanje koštica šljive.
zanima me nešto za kućnu upotrebu pa bih molio pomoć iskusnih u pravljenju takvih mašina(sliku ili opis rada).
Unaprijed zahvaljujem 
  Pridružujem se kolegi novajliji. Odnosno predlažem da Jagnjilac i Deki82, daju neke podatke o svojim proizvodima, kao i cene. Pošto, iz onoga što sam do sada pročitao na forumu, vidim da ovde ima dosta stručnih, iskusnih i nadasve, dobronamernih drugara Thumb, mi ćemo, uz njihovu pomoć, odlučiti šta kome odgovara. Srdačan pozdrav za sve forumaše, uz izvinjenje što odmah po dolasku na forum nešta "zakeram" Embarrassed.
Sačuvana
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #11 Poslato: 24. Oktobar 2009, 21:43:43 »

Mašinica o kojoj sam pričao izradjena je 100% od visokolegiranog nerdjajućeg čelika (INOX) predvidjenog za korišćenje u prehrambenoj industriji. Upotrebljava se za mlevenje voća u proizvodnji visokokvalitetnih voćnih rakija, kao i u prehrambenoj industriji, za proizvodnju dzemova, marmelada, sokova, kečapa i sl.
Izbija koščice iz višnje, trešnje, šljive, kajsije, breskve,
Pasira jabuku, krušku, paradais,
Radni učinak: 300-2000 kg/čas voća u zavisnosti od sorte voća i zrelosti istog
Sastavni delovi mašine:
Postolje sa točkovima, omotač, poklopac, centrifugalna ploča, izmenljiva sita (6, 9 i 12mm), trofazni elektromotor 1.5kW
Dimenzije mašine: 570 x 570 x 1360mm.
Masa mašine: 108kg.
Evo i nekoliko fotografija:

A evo i kako izgleda jedna mala proba pasiranja dunje i jabuke. Sutra preradjujem 500kg. jabuka , pa ću napraviti i snimak i postaviću ga. Pokušavam da nadjem snimak kd sam letos obradjivao šljivu požegaču, postaviću ga.

Sačuvana

megra
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #12 Poslato: 27. Oktobar 2009, 12:09:22 »

DRAGI MOJI LJUBITELJI RAKIJE,IMAM RESENJE ZA VAS. VEC GODINAMA RADIM REMONT MASIMA ZA IZBIJANJE KOSTICA IZ VISNJE I  SLJIVE ALI NEVERUJEM DA VAS TO INTERESUJE JER TE MASINE KOSTAJU 15000EVRA(700KG-NA SAT) PA DO 63000EVRA(1700KG NA SAT). JA SEM NAPRAVIO MASINICU KOJA SECE ZANRZNUTU SJIVU NA POLA, POSTOJI MOGUCNOST DA SE ONA PRERADI DA IZBIJA KOSTICU IZ SLJIVE OTPRILIKE 30-40 KILOGRAMA NA SAT . ZA CENU NEZNAM KOLIKA BOI BILA ALI NE VISE OD 850 EVRA
Sačuvana
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #13 Poslato: 27. Oktobar 2009, 20:03:25 »

30-40kg/sat = 850 EUR! Pa koliko treba da košta ova moja koja odrubi 2000kg/sat požegače? A mogla bi i više da ima "tri istrenirana crnca" koji mogu da je opsluže!

Sačuvana

bane30
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 49

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #14 Poslato: 11. Januar 2010, 07:49:53 »

Pasiranje je ok ali mene interesuje uspeva li da odvoji kostice kruske i peteljke od mesa? I daj brate cenu vise?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 13   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.05 sekundi sa 22 upita.