Hvala bistrice na daljinskom ocenjivanju
Neznam dal ste svesni koliko se na ovom forumu razgovara o detaljima,kvalitetu,sitnicama koje samo liče da su sitnice.Kvalitet rakije zavisi od niza događaja dal su pravilno urađeni.Ovde na forumu ultimativno i potpuno beskompromisno sa nultom tačkom tolerancije je izbačena starinska rakija.
Starinska rakija : bilo kakvo voće,sipaš minum 5kg šećera na 100 kg voća ,pečeš kad stigneš,kod prepeka bacaš prvenac za kafenu šoljicu ,teraš dok nebude 50% , bez destilovane vode, ko je još čuo da se u rakiju sipa voda.To je otrovuša i najčešća rakija koja se može popiti kod domaćina u Srbiji, ja je interno zovem starinska.
Moderna rakija pa skoro sve suprotno da nepišem svi znate.
Ja skoro sve radim po knjigama i pre svega po savetima sa ovog foruma nemogu da kontrolišem temperaturu kljuka ni temperaturu ulazne vode u tabarci,ostalo je pod konac.
Pišem sve ovo zato što mnogi forumaši verujem prave dobru rakiju želeo sam da čujem i Vaše mišljenje dali postoje otpori od strane komšija dali prodajete rakiju i kome dali u staklu ili u plastici po kojoj ceni i td.Kakva su vam iskustva.Kako vrednujete svoju rakiju i svoj rad i trud?Ja na Rudniku gde pravim rakiju nema šanse nikom da prodam ništa ako je skuplje od 500 dinara,ali u Beogradu verujem da ću uspeti.