darko
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 52
|
 |
« Odgovor #90 Poslato: 12. Maj 2013, 19:34:24 » |
|
mikal 300-400 grama a agro marketov fostonik je jeftiniji sa istom aktivnom materijom 200 grama /100litra vode
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lozar
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 58
|
 |
« Odgovor #91 Poslato: 12. Maj 2013, 22:06:40 » |
|
na sajtu piše ono što sam i ja preneo, da je koncentracija pripravka odnosno rastvora fungicida od 0,3-0,4%. to je upravo onako kako kaže darko tj. 300-400 gr. na 100 litara. kada nije data koncentracija obično se računa na 1000 litara vode /1 hektaru.znači 3-4 kg/1000 litara vode za 1 ha. umanjeno to dođe opet isto 300-400gr/hl.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
MilanR
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #92 Poslato: 20. Maj 2013, 08:23:57 » |
|
Dobro jutro, Pojavile su mi se nekakve crne vasi ispod listova novoposadjenog vinograda!, List je normalan, nikakve negativne efekte ne primecujem na njima, sem sto ima puno bubamara, koji se hrane njima! Da li da prskam il da ih ostavim bubamarama na ishranu? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lazarcobi
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 43
|
 |
« Odgovor #93 Poslato: 20. Maj 2013, 13:44:56 » |
|
jesi li prskao protiv grinja
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
MilanR
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #94 Poslato: 20. Maj 2013, 14:35:35 » |
|
Jesam Fobos-om protiv grinja koje izazivaju akarinozu i i erinozu, ali ovo su one vasi sto ih mravi uzgajaju i sisaju! i Nije ih bilo do prosle nedelje, medjutim sad su se pojavile, dal su dosle sa voca il iz zemlje, nemam pojma! Samo se pitam koliko su opasne i dal da ponovim prskanje?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
MilanR
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #95 Poslato: 21. Maj 2013, 11:55:30 » |
|
nema ih vise.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
deknik
Stariji član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #96 Poslato: 25. Jul 2017, 19:14:41 » |
|
Meni se pojavio cigaras i medeci cvrcak, vec sam pre 15 dana radio sa Fury-em i spicio sam cigarasa ali sada se opet pojavio doduse u manjem broju pa sam pre dva dana opet odradio Fury ali ne mogu da resim medeceg cvrcka ima li neko ideju? Probao sam sa Fobosom nece, Fury nece, u apoteci mi kazu da uzmem Fobos i na tri dana 4-5 puta da prskam a on sme da se koristi samo jednom u vegetaciji!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
zicanin
|
 |
« Odgovor #97 Poslato: 18. Maj 2018, 18:44:07 » |
|
Розаклија  Вранац  Дренак  Blue_moon пошто сам аматер у овој области, колико се оставља младица на овим лозним калемовима? Колико треба подлога (непарафинисана) остати у хумки?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #98 Poslato: 18. Maj 2018, 21:40:30 » |
|
Za početne radove postavi po jednu podlogu za čokote.Ostavljaš jednu centralnu mladicu u sredini. Parafinišeš tek kad dodje jesen kada se zakine na dva pupoljka.Tada parafinišeš 5,6 cm gornji dio stabljike.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
|
zicanin
|
 |
« Odgovor #99 Poslato: 18. Maj 2018, 22:25:49 » |
|
Те лозне калемове сам посадио пре 2 месеца. Вранац и Розаклија су парафинисани, Дренак није(отуд и хумка). Пошто се оставља, како рекосте- само једна младица, онда ове друге треба уклонити и премазати рану, јел тако?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #100 Poslato: 18. Maj 2018, 22:28:08 » |
|
Da,baš tako.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
|
zicanin
|
 |
« Odgovor #101 Poslato: 18. Maj 2018, 22:47:10 » |
|
И тако се оставља до јесени? У јесен се, дакле осече младица, само да остане 2 окца?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #102 Poslato: 18. Maj 2018, 22:51:46 » |
|
Da,Žiks.
Ovako kako sam napisala,a kasnije ide formiranje uzgojnog oblika.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
zicanin
|
 |
« Odgovor #103 Poslato: 18. Maj 2018, 23:02:37 » |
|
Значи ли то да је на јесен нужно парафинисање? И докле подлога(калем који није парафинисан) треба бити покривен земљом, тј. хумком?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #104 Poslato: 19. Maj 2018, 09:58:05 » |
|
Значи ли то да је на јесен нужно парафинисање? Ako si zaštitnički nastrojen prema svojoj lozi,da.  Treba je zaštiti od bolesti,mraza... И докле подлога(калем који није парафинисан) треба бити покривен земљом, тј. хумком? Da li i sam nosiš zimski kaput sada? Pa,humku skloni i njoj...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|