Pozdrav i tebi ogarski
kao sto si mogao da vidis iz slika koje sam postavio kljuk se nalazi u kacama od 500 kg pokrivene debelim najlonom i vezane rafijom jos nisam nabavio gume za koje me je savetovao tasos
Radim isto kao i prosle godine nemam kontorlisane uslove ali se maksimalno trudim da sve sto mogu ispostujem
dakle kace stoje u sensci ceo dan na temperaturi koja odgovara spoljnoj temperaturi pa minus stepen dva sto naravno nije dobro ali je tako za sad.Prosle godine sam od tone kajsija dobio oko 86 l rakije na 43% po meni i po misljenju svih koji su probali vrhunskog kvaliteta.Prosle godine sam pekao kajsiju i kaludjerku krusku sve dok nisam otisao kod Nikicevica bio sam ubedjen da mi je kajsija mnogo bolja od kruske,medjutim Nikicevic je pomalo bio razocaran kajsijom govorivsi da je zelencava i tri puta me je pitao dal sam vadio kospice a ja jesam vadio rucno ali je na kraju jedno 200 kg kajsije zavrilo u kljuku jer nisam imao vremena da odstranim sve kospice.I takva rakija stara svega 6-7 meseci je po njemu srebro sa ocenom 17,4 kod kruske nije mogao da sakrije odusevljenje prva rec je bila ovo je ozbiljna rakija zaista je bio odusevljen i tu mi dade 17,7 veliko srebro sa napomenom da bi i jedna i druga rakija za godinu dana dobile po ocenu vise.Secer nije spominjao sto neznaci da je to dobro Da se razumemo ne ponosim se ja sto dodajem 1% secera u pitanju je moja ne sigurnost sa kvascima i enzimima i klasicno ne znanje da se upustim u tako nesto,a savladacu i to.
Naravno samo pecenje rakije radim sa visokim rezom i obicno mi je jaka rakija oko 67-68 % stepeni odlezava minimum 8 nedelja pa vadim odredjene kolicine za prodaju i iz tri puta razblazujem i nateravam na zeljenu jacinu.
Kupci su vise nego zadovoljni sto jeste dobro ali me to nikako ne uljuljkava i tezim da svake godine za pomalo dignem kvalitet.
Naravno kad zavrsim sve ove godine napisacu sta sam uradio i kolko sam dobio i kakav je kvalitet.
Vladimire Kod mene sto posto ima 1% secera a sta vi pijete a da je sto posto ?
ps
izvinjavam se zbog osisanis slova s,c i td ovde na rudniku imam neki lap top gde nemogu da podesim tastaturu