Kad samo već kod etanola, dugo mi se mota po glavi jedno pitanje. Imam nekih 50-tak litara rakije koje sam uglavnom dobio na poklon. To su rakije uglavnom lošeg kvaliteta, rađena samo jednostruka destilacija, nije odvajan prvenac ni pataka, uglavnom sa nekom manom da ne dužim. Za moj ukus i kvalitet nisu za konzumaciju. Tu ima svega od šljive, jabuke, komovice, kleke itd...
Ono što me interesuje kako od toga dobiti čisutu rakuju da nema nikakvih mirisa i okusa (čist etanol).
Ta rakija nebi bila za konzumaciju. Ono za šta bih ja iskoristo je bi bilo za pranje najčešće flaša pogotovo u zimskom periodu, kad nove flaše izmućam vodom, pa moram dugo čekati da se osuše. Zatim imam dva stara bureta koja su stara sigurno preko 30 godina, a zadnjih 15 godina nisu korištena. Burad su takođe dobivena, ali ne znam kakva je rakija i šta je bilo u njima. Pa sam posle pranja i zaparavanja mislio usuti tako nešto (žao mi je da sipam svoju rakiju) jer ne znam na šta će ispasi. Pošto sam jednom imao već ružno iskustvo sa takivm buretom. Posle pranja i sipanja čiste vode izgledalo je sve OK. Međutim kad sam nasuo rakiju, poslije izvjesnog vremena osjetio se nikakav čudan miris. No da se vratimo na temu.
Mislio sam je razblažiti na 30 stepeni i onda tretirati aktivnim ugljom (sa kojom količinom

pitanje), zatim ponovo predestilirati. Takođe dal će ugalj do kraja ukloniti sve, ili ubaciti još nekakvo sredstvo (samo da bude lako dostupno).
i druga opcija odustati od svega, ako će ostati nekakvog traga i mirisa.