Goja
|
 |
« Odgovor #270 Poslato: 12. Oktobar 2019, 19:10:09 » |
|
Vidi ovako, mene su za 1% i 1,5% šećera stavili na stub srama i žigosali da pravim šećerušu.Šta tebi trebaju da urade za 4% pojma nemam.Ja sam se služio logikom da ako Nikićević nemože da provali ispod 2% dodatog šećera da mogu da "prevarim" i njega i sve druge a u stvari da podstaknem vrenje.To više neradim a savetujem i tebi da sav taj elan i trud sa nožem i jabukom ne upropastiš sa šećerom.Vodu netreba dodavati ,što se kvasaca tiče nisam baš stručan al kolko znam idu selekcionisani kvasci i enzimi. O tome imaš dosta na forumu. pozdrav
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #271 Poslato: 12. Oktobar 2019, 19:35:58 » |
|
Efikasna metoda čišćenja foruma i njegovih rakijskih tema od devijantnih pojava i atavizama iz daleke evolucijske prošlosti. 
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #272 Poslato: 12. Oktobar 2019, 19:39:35 » |
|
Ovo je najmanje što sam očekivao 
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #273 Poslato: 12. Oktobar 2019, 19:44:52 » |
|
Pa da se nisi oglasio bilo bi drugačije. Brisao bih poruku, a ovako bih morao onda i tvoju što mi ne djeluje baš kao ispravno. Ovako nije neka šteta ni da ostane ali je onda moram prokomentarisati. 
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #274 Poslato: 12. Oktobar 2019, 19:48:18 » |
|
Nek ostane možda neko nešto nauči ja sam svog kurajbera odbacio tolko o atavizmima 
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #275 Poslato: 12. Oktobar 2019, 19:51:36 » |
|
 Hajde bar si me potakao da napišem nešto o tome zašto Nikićević ne može da provali ispod 2% dodanog šećera.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
acika
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #276 Poslato: 16. Oktobar 2019, 15:17:01 » |
|
pozz svuda pise svasta ali nista konkretno pa bih molio iskusne da mi daju savet kako je najbolje sakupio sam dunju domacu sada pitanje dunje sam ocistio od semena i samleo na prekrupacu napravila se kasa na 100kg dunje koliko da dodam vodu a koliko secer koji odnos ide jer svuda se pominje zakonski do 4% a da li je 4% na kilazu dunja ili na ukupnu litrazu dunja + voda koja je dolivena.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #277 Poslato: 16. Oktobar 2019, 15:28:38 » |
|
Ne znam koji si ti zakon čitao ali po zakonu o jakim alkoholnih pićima, voćna rakija je jako alkoholno piće proizvedeno isključivo alkoholnom fermentacijom, destilacijom i redestilacijom mesnatih plodova voća ili šire od voća.Eto, i zakon je tu isključiv.
Naravno, primenom enzima dobićeš prirodno veći randman šire za fermentaciju ali to sa vodom i šećerom kod bilo kog voća već vodi u nešto što se ni ovdje ne radi.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Milan GK
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 38
S verom u Boga i verom u sebe nebo je granica !
|
 |
« Odgovor #278 Poslato: 16. Oktobar 2019, 20:48:10 » |
|
Nabrana 5 dzaaka dunja, oprane, sitno iseckane, nema pokvarenih i losih, stavljene u 2 bureta od po 200 L, u oba dodato po 11 kg secera i pola funte pekarskog kvasca, naravno dolivena je voda da obljije dunje, sve je to zavrseno danas. Da li da sutra otvaram burice i da promesam ili da uopste vise ne otvaram , to nikako da ukapiram, jedni kazu mesaj bolje je, drugi kazu nemoj da otvaras da ulazi kiseonik ?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #279 Poslato: 16. Oktobar 2019, 21:11:12 » |
|
Ako postoji pošast iz doba socijalizma koja je opstala na našim prostorima do današnjeg dana to je svakako dodavanje šećera u voćni kljuk. Praviš sebi dilemu oko selekcionisanog kvasca i enzima, a dodaješ pekarski, vodu i šećer. Domaćinski.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #280 Poslato: 16. Oktobar 2019, 22:05:21 » |
|
...dodato po 11 kg secera i pola funte pekarskog kvasca, Kad poruku šutnem u ovu temu onda čak i na spominjanje šećera postajem ravnodušan, al na ovih "pola funte" nekako ne mogu.  P.S. Okani se dijete čorava posla, nisi dorastao onom što pokušavaš. Pregrmio je ovaj forum i veće provokatore od tebe. 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #281 Poslato: 16. Oktobar 2019, 22:28:21 » |
|
Ima godinu dana kako ne staavljam šećer u kafu Odviklime mudraci 
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #282 Poslato: 16. Oktobar 2019, 22:41:41 » |
|
Kad si na ovoj temi stavi slobodno. 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Milan GK
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 38
S verom u Boga i verom u sebe nebo je granica !
|
 |
« Odgovor #283 Poslato: 16. Oktobar 2019, 23:09:03 » |
|
sto brisete poruke jel znate da cu vam oboriti sajt ako me naljutite
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #284 Poslato: 16. Oktobar 2019, 23:15:46 » |
|
"Malo" sam te banovao za sva vremena pa se prijetnji igraj tamo gdje pale.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|