29. Oktobar 2025, 13:38:46 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Subvencije, podsticaji, krediti, osiguranje...  (Pročitano 116551 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
danijelmih75
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 50

Windows XP
Browser:
Opera 9.62

« Odgovor #30 Poslato: 15. April 2009, 14:36:32 »

Citat
Poslao: drv
ta cuda kao sto su registracija itd

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде - Регистрација пољопривредних газдинстава

По први пут се на територији Републике Србије спроводи регистрација пољопривредних газдинстава а на основу уредбе објављене у Службеном гласнику Републике Србије бр.45/04.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије покреће процес регистрације са циљем да тачно препозна кориснике аграрног буџета како би рационалније спровело мере за подстицање развоја пољопривредне производње и успоставило директан контакт са произвођачима без посредника.

Упис пољопривредних газдинстава је добровољан, бесплатан и није везан за рок, али треба напоменути да само регистрована пољопривредна газдинства могу користити средства намењена за премије, субвенције и кредитирање која се исплаћују из буџета Републике Србије као и друге услуге државних саветодавних служби чија реформа тек предстоји.

У Регистар пољопривредних газдинстава уписују се :

1. физичка лица – пољопривредници заједно са члановима свог породичног пољопривредног газдинства;
2. предузећа регистрована за обављање пољопривредне производње;
3. земљорадничке задруге;
4. предузетници регистровани за обављање пољопривредне производње и
5. научно-истраживачке организације из области пољопривреде.
Регистар се води у Управи за јавна плаћања која је саставни део Министарства финансија Републике Србије, и то у организационим јединицама које поседују сву потребну документацију (информатор) у виду образаца која је неопходна за упис. Попуњене обрасце и потребна документа уредно спакована у коверат који се налази у информатору можете предати на шалтеру Управе за јавна плаћања на територији ваше општине према приложеном списку или организовано преко ваше Месне заједнице уколико је то могуће. Након спроведеног уписа у Регистар Управа за јавна плаћања издаје потврду о упису пољопривредног газдинства и легитимацију коју у року од десет дана од дана подношења захтева доставља поштом на адресу носиоца пољопривредног газдинства.

Документа која предају физичка лица - пољопривредници уз попуњене обрасце су:

1. фотокопија личне карте носиоца пољопривредног газдинства;
2. форокопије личних карата чланова пољопривредног газдинства који су уписани у образац бр. 2;
3. фотокопију извода из катастра непокретности или фотокопију уговора о закупу пољопривредног земљишта или фотокопију уговора о давању земљишта на коришћење без накнаде (све ове фотокопије морају бити оверене у суду или општини);
4. фотокопију наменског текућег рачуна отвореног у пословној банци по сопственом избору.

Документа која предају правна лица уз попуњене обрасце су:

1. решење о регистрацији правног лица или предузетника;
2. фотокопију извода из катастра непокретности или фотокопију уговора о закупу пољопривредног земљишта или фотокопију уговора о давању земљишта на коришћење без накнаде (све ове фотокопије морају бити оверене у суду или општини);
3. информација о броју једног жиро рачуна.
Уколико носилац пољопривредног газдинства није у могућности да приликом уписа у Регистар достави фотокопије докумената из тачке 3. односно извод из катастра непокретности, уговор о закупу или уговор о давању земљишта на коришћење без накнаде, иста може доставити у року од 6 месеци од дана уписа у Регистар. Уколико носилац пољопривредног газдинства и у року од 6 месеци не достави потребна документа, то пољопривредно газдинство биће брисано из Регистра.

Проверу података уписаних у Регистар по службеној дужности обавља пољопривредна инспекција. Све потребне додатне информације које се односе на регистрацију пољопривредних газдинстава можете добити код особа задужених за процес регистрације у вашој општини или месној заједници и на шалтерима Управе за јавна плаћања.
Све сугестије, примедбе или жалбе на процес регистрације који се спроводи на територији ваше општине можете искључиво у писаној форми доставити на следећу адресу: Министарство пољопровреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Србије, Немањина 22-26, 11000 Београд.

Управе за јавна плаћања
Filijala Sombor Staparski put br. 2 Sombor
Sačuvana
Don Julijan
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 48

Don Julijan

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #31 Poslato: 15. April 2009, 20:36:16 »

CITAT don julijan: Ja sam pre par dana uplatio 46.000 din za 2008 god. Pošto imam registrovano poljoprivredno gazdinstvo od 2006, treba da isplatim za te dve godine (2006 i 2007) još 62.000 din. Ali rekli su mi da to mogu da plaćam na rate u naredne 4 godine.
Pitanje: da li je to iznos doprinosa samo za jednu osobu (i to nosioca polj. gazdinstva)?

jeste. to je iznos za nosioca poljoprivrednog gazdinstva.
Sačuvana

Bog pića i piće Bogova!
Kratkoglavi
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Ako kaniš pobjediti nemoj izgubiti

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.8

« Odgovor #32 Poslato: 16. April 2009, 18:27:12 »

Ajde uzmite dugoročni kredit u nekoj od banaka sa spiska. Nema šanse, svi peru ruke i smišljaju izgovore.

Banke čekaju akciju ministarstva i slična sra.., a ministarstvo kaže da to zavisi od politike banke.

Još jednom Država LAŽEEE!!!!
Sačuvana
danijelmih75
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.62

« Odgovor #33 Poslato: 20. Maj 2009, 10:18:15 »

Влада доноси 

У Р Е Д Б У О ИЗМЕНАМА УРЕДБЕ О КОРИШЋЕЊУ  СРЕДСТАВА ЗА ПОДРШКУ
РАЗВОЈУ СЕЛА КРОЗ ПОВЕЋАЊЕ КОНКУРЕНТНОСТИ ПОЉОПРИВРЕДЕ ЗА 2009. ГОДИНУ

Ovom uredbom smanjen je procenanat ucesca drzave u subvencionisanju nabavke navedene opreme sa 40% na 30% ( 50% na 40% )

http://www.minpolj.sr.gov.yu/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=1196&Itemid=67
Sačuvana
Kratkoglavi
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Ako kaniš pobjediti nemoj izgubiti

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.10

« Odgovor #34 Poslato: 23. Maj 2009, 22:17:08 »

Bravo državo!!! Laugh
Sačuvana
danijelmih75
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.62

« Odgovor #35 Poslato: 24. Avgust 2009, 13:47:53 »

21.08.2009.
Oko 3.700 poljoprivrednika preuzelo 20,8 miliona evra dugoročnih i kratkoročnih kredita        

Ukupno je sedam banaka odobrilo 11.381.232,81 miliona evra dugoročnih kredita u okviru kreditne podrške poljoprivredi koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa bankama.

Kratkoročni krediti, prema podacima Ministarstva poljoprivrede, najčešće se koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično.

Dugoročni krediti se najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata.

Istovremeno je 10 banaka isplatilo 885.921.990,77miliona dinara (oko 9,5 miliona evra) kratkoročnih kredita.

Do sada je ukupno oko 3.700 poljoprivrenih proizvođača preuzelo kratkoročne i dugoročne kredite koje subvencioniše Ministarstvo poljoprivrede.

Prethodne nedelje odobreno je još 250 kredita za poljoprivredne proizvođače, u ukupnoj vrednosti od oko 1 milon evra.

izvor: Ministarstvo poljoprivrede

http://www.minpolj.sr.gov.yu/index.php?option=com_content&task=view&id=1140
Sačuvana
sale
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.15

« Odgovor #36 Poslato: 30. Novembar 2009, 21:01:35 »

Ima li neko informacije o subvencijama za 2010god?
Sačuvana
Matej
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 53

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.15

« Odgovor #37 Poslato: 03. Decembar 2009, 21:19:22 »

za sada nema jos nista, u toku sledece nedelje znace se da li se uopste ide u tom pravcu i u sledecoj godini...
Sačuvana
zeljkot
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 54

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.16

« Odgovor #38 Poslato: 26. Decembar 2009, 11:36:03 »

ima li sta novo za 2010?
Sačuvana
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #39 Poslato: 26. Decembar 2009, 19:53:54 »

ljudi moji pa vi kao da ste rodjeni u uzbekistanu pa dosli ovde da sadite.sto ste posadili posadili sto ste mislili da ce vam drzava vratiti ulozeno zaboravi.ama bas zaboravi .pa valjda pratite neke polj emisije.pa jel coveku nisu dali 10.000,00 eur zbog 37 sadnica koje je imao viska.ja se od proleca ganjam sa njima za istu sumu novca na ime podizanja zasada borovnice.kad treba da isplate novac oni donesu novu uredbu i ti se onda slikaj.u meni je puno gorcine sto se tice drzave a kad bolje razmislim iskreno se i nisam nadao jer sam krenuo da radim ono sto volim a njihov novac ide tamo gde ,,treba,,no imaju i sudovi pa cemo se ,,cerati,,pozzzzz ako sadite nemojte racunati na drzavu vec ako bude to ti je kao loto.
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
Sicko
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 41

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.6

« Odgovor #40 Poslato: 26. Decembar 2009, 20:13:09 »

Nama su zakinuli novac za oko 700 sadnica kruske (viljamovka) zbog toga sto se parcele vodile u zemljisnim knjigama kao pasnjaci... Znaci nisi mogo od pasnjaka da napravis vocnjak, vec samo od vocnjaka... Strasno... A sto je najgore cutali dok su se podnosili zahtevi i izlazila komisija, a kad su trebale pare da se daju onda se napravili ludi... STRASNO!!!
Sačuvana

Ljubitelj dobre kapljice :-)
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #41 Poslato: 26. Decembar 2009, 20:21:51 »

ma sve da ispunis opet ce ti naci bilo sta .taj vid bezobrazluka  i spremnosti na sve samo da ne daju novac je stvarno nezamisliv.ne ljuti mene sto necu dobiti novac vec me ljuti lazzzz a to je nesto najgore kada te lazu na pocetku sta ce biti do kraja.bolje je da nisu nista obecavali i use i u svoje kljuse pa sta bog da.nerviraju me i ove tv stanice sto niko nece da pozove onog dragina ali da u emisiji ucestvuje bar 10tak poljoprivrednika da mu postave pitanja.ma koliko me sve to nervira ja opet kada odem u moj vocnjak zaboravim sve te lazove i gledam moje biljke kako rastu i napreduju .to je primar ovog bavljenja vocarstvom.poz i nada umire poslednja
Sačuvana

sale
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.6

« Odgovor #42 Poslato: 26. Decembar 2009, 20:49:46 »

Zato ja na parceli od 1,5ha za prolecnu sadnju spremam 25a.Za sada mogu toliko a za dalje dace bog da bude.Od drzave ne ocekujem nista.Te subvencije su smisljene za pojedine mocnike da bi oni dobili dzabe njihove vocnjake i vinograde a ne za nas sirotinju raju.Isto kao sto su subvencije za novogradnju smisljene da bi se prodao belvil.Ma bolje da ne pisem dalje samo ce da me boli glava...
Sačuvana
krajnji
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 42

ja

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #43 Poslato: 18. Januar 2010, 09:19:11 »

zanimaju me vasa iskustva o kreditima sto se tice vocarstva!
Sačuvana
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #44 Poslato: 18. Januar 2010, 10:52:14 »

ne bih da te obradujem ali ja kada sam pokusavao da dobijem polj kredit za podizanje zasada borovnice i to subvencionisani od starane min polj i drazave srbije , a jedina banka za to je bilas komercijalna uslovi su bili takvi da to naMA SANSE DA ZAVRSIS U ROKU OD 4 MESECA I OPET JE PITANJE  da li ce ti odobriti.upravo idem iz ministarstva poljoprivrede jer sam trebao dobiti podsticajna sredstva za borovnicu ali ljudi moji to je bio moj poslednji odlazak u tu ustanovu ,ja ne bih da razocaram kolege koji imaju entuzijazma i volje ali samo USE I U SVOJE KLJUSE od ove drzave nema nista i ama  bas nista ,ja im lepo kazem daj ljudi izadjite na medije i javno recite NEMA PARA  i gotovo, to nije sramota, sramota je lagati ovaj narod.nista nece biti bolje sve dok ne budemo organizovani kao u evropi i izadjemo na puteve i trazimo svoja prava.lepo je kada izadju na tv i kazu kako je jedino popljoprivreda ostvarila izvoz , a niko ne kaze odakle toj poljoporivredi snage i moci vec vi se snalazite a mi cemo da se hvalimo i ubiramo kajmak.razocaran sam ne prvi put ali idem dalje pa sta bog da a od ove drzave ne ocekujem bas nista vec cu se sam boriti kao sto i oni nas koriste tako im trba vratiti.RAZOCARANI
Sačuvana

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.238 sekundi sa 21 upita.