kad procitam ili cujem nesto ovako ko sto napisa danijel dodje mi da

ali posto izgleda on misli ovo ozbiljno, ja mogu samo da :'(jer se ?
?? koga to drzava u poljoprivredi pomaze.... ove uredbe su napravljene samo za velike ...mi mali nemamo tu sta da trazimo

ma ne mogu da pricam ....ma sve sam najedjen ....definitivno ako nemas neku vezu , use u svoje kljuse i man se corava posla
Necu da branim Drzavu hocu da pomognem "malima" ( stoga ću da se "borim")
Iz razloga da nebi veliki koristili subvencije ja ovo i pisem
Izvod iz uredbe
О КОРИШЋЕЊУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА ЗА ПОДИЗАЊЕ
ПРОИЗВОДНИХ И МАТИЧНИХ ЗАСАДА ВОЋА, ВИНОВЕ ЛОЗЕ И ХМЕЉА ЗА 2009. ГОДИНУ
...........................................
Члан 2.
Право на коришћење подстицајних средстава за производне засаде имају:
1) физичко лице – носилац пољопривредног газдинства;
2) предузетник;
3) привредно друштво;
4) земљорадничкa задругa;
5) црква, односно манастир.
...........................
Члан 5.
Корисници средстава остварују право на подстицајна средства за производне засаде ако подижу производне засаде на:
1) минималној површини од 0,5 хектара по воћној врсти;
2) минималној површини од 0,3 хектара за винову лозу (у рејонираним
виноградарским подручјима за гајење винове лозе) и хмељ.
Корисници средстава, остварују право на подстицајна средства за матичне
засаде које подижу на минималној површини од 0,2 хектара. Укупан износ подстицајних средстава, по кориснику средстава, утврђује се
за подигнуте производне засаде на максималној површини до 10 хектара, од којих максимално 5 хектара могу бити на земљишту у закупу.
Корисник средстава остварује право на укупан износ подстицајних средстава за подигнуте матичне засаде на максималној површини до 2 хектара по кориснику средстава.
Члан 4.
Лица из члана 2. и 3. ове уредбе (у даљем тексту: корисници средстава)
имају право на подстицајна средства за производне засаде, односно матичне засаде, ако:
..................
4) нису остварили подстицајна средства у складу са Уредбом о коришћењу подстицајних средстава за подизање вишегодишњих производних засада воћа за 2008. годину..........................
Члан 7.
............................
8) фотокопија обавештења о разврставању у мало предузеће које је достављено Народној банци Србије уз финансијски извештај за лица из члана 2. став 1. тачка 3) ове уредбе;
......................
Pretpostavljam da ovde ima zloupotrba ali isto tako smatra da "mali" proizođači nisu dovoljno informisani o samoj uredbi, stoga malo podnose zahteve a time se baš otvara mogućnost zloupotrebe