killroy
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #60 Poslato: 10. Mart 2010, 21:29:43 » |
|
imam ja jovicevu knjigu skeniranu u pdf, posaljite privatnu poruku sa vasom mail adresom i saljem... Posto je file preko 17Mb, a dosta mail servera ne prima toliko, uploadovao sam je na scribd http://www.scribd.com/doc/28167501/Prirucnik-za-spravljanje-rakijedioda je napravio nalog za forumase Username: sveovinu Password: sveovinu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ognjeny
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #61 Poslato: 10. Mart 2010, 22:21:06 » |
|
Potrebna mi je knjiga OPSTE VOCARSTVO D.M.STANKOVIC M.S. JOVANOVIC ako neko ima u pdf-u unapred zahvalan!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #62 Poslato: 10. Mart 2010, 22:33:26 » |
|
Ova knjiga je i bila postavljena na ovoj temi, a u zadnjih par postova na koje si ti odgovorio bilo je rječi o Jovićevom Prirucniku za spravljanje vina, imaš li možda njega.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
killroy
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #63 Poslato: 10. Mart 2010, 23:02:50 » |
|
izvinjavam se, moja greska...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
crnitrn
|
 |
« Odgovor #64 Poslato: 15. Mart 2010, 20:02:57 » |
|
Sljivu imas od Petra Misica kao i jabuku!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
podrum
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #65 Poslato: 14. Maj 2010, 12:46:45 » |
|
Ovo bi moglo da bude zanimljivo za sve forumaše: kompletna predavanja koja su se 12.05.2010. mogla čuti u Vrnjačkoj Banji, na seminaru koji je za vinare i vinogradare organizovao Enovitis. Evo ih ovde: http://podrum.org/downloads.php?cat_id=1Predavanja su imali: Nenad Maslek (Lallemand), Sibylle Krieger - Weber (Lallemand), Bertrand Robillard (IOE), Andrea Acanfora (Colombin), Klemen Lisjak (Institut za poljoprivredu, Slovenija). Bilo je prijatno i korisno, a možda i vi nađete nešto za sebe u ovom materijalu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Bojan Vuk
Stariji član

Van mreže
Pol: 
Starost: 41
|
 |
« Odgovor #66 Poslato: 21. Jun 2010, 10:26:07 » |
|
Naišao sam na prilog od Crushpad.com-a. U pitanju su osnove vinarstva, a pokazuje i kako se to radi u dolini Napa. http://www.youtube.com/watch?v=-2Hq5lyfYHY
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Bojan Vuk
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #67 Poslato: 03. Jul 2010, 14:02:18 » |
|
Ponovo je urađeno izdanje knjige koja je napisana pre više od 200 godina Zaharija Orfelina koji se bavio i podrumarstvom. Kada sam otvorio knjigu naišao sam na neočekivane podatke, na primer kako se spravljao sumpor sa začinima da bi vino dalo miris kakav oni hoće, ima raznih recepata sa raznim začinima. Kako dobiti slađe vino itd i sve to na starinski način, pre svih današnjih saznanja o modernom spravljanju vina. Knjiga se zove Iskusni podrumar, a za sve zainteresovane staviću gde i kako može da se nabavi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cip
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 67
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 6.0
|
 |
« Odgovor #68 Poslato: 03. Jul 2010, 17:24:47 » |
|
Ponovo je urađeno izdanje knjige koja je napisana pre više od 200 godina Zaharija Orfelina koji se bavio i podrumarstvom. Kada sam otvorio knjigu naišao sam na neočekivane podatke, na primer kako se spravljao sumpor sa začinima da bi vino dalo miris kakav oni hoće, ima raznih recepata sa raznim začinima. Kako dobiti slađe vino itd i sve to na starinski način, pre svih današnjih saznanja o modernom spravljanju vina. Knjiga se zove Iskusni podrumar, a za sve zainteresovane staviću gde i kako može da se nabavi. daj da vidimo gde to ima da se nadje?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Bojan Vuk
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #69 Poslato: 03. Jul 2010, 18:02:56 » |
|
Moći će i preko moje firme, ja se bavim prodajom knjiga. Javljam cenu u ponedeljak, knjiga je tek izašla. Za članove foruma Sveovinu obezbediću popust 20% 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Bojan Vuk
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #70 Poslato: 05. Jul 2010, 14:27:45 » |
|
Poštovani vinari, Kao što sam obećao da ću javiti, danas sam dobio knjigu Iskusni podrumar Zaharija Orfelina i puna cena ove knjige je 999 dinara + poštanski troškovi. Za sve članove koji se pozovu na forum sve o vinu mogu dobiti popust 20% i cena bi onda bila 799,2 dinara + poštanski troškovi ili možete kupiti u mojoj firmi u Dubljanskoj 47 Beograd ili preko mejla bookbridge@bookbridge.rs. Moj lični telefon ću ostaviti kad se vratim sa mora da me ne bi zvali ljudi u romingu, vraćam se do 20. Knjiga je stvarno reritet i pola teksta je restaurirano, vredi svakog dinara.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cvele
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 52
|
 |
« Odgovor #71 Poslato: 05. Jul 2010, 18:15:00 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
dok pijem-zdrav sam
|
|
|
|
dioda
|
 |
« Odgovor #72 Poslato: 05. Jul 2010, 22:19:28 » |
|
Ako nije problem postavi sadrzaj, cisto da vidimo sta je sve obradjeno u knjizi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
|
Bojan Vuk
Stariji član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #74 Poslato: 06. Jul 2010, 20:08:38 » |
|
Dioda postaviću sutra sa posla. Alembik to je definitivno ta knjiga, ali ova moja je prevedena da može da se razume 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|