28. Oktobar 2025, 20:45:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Literatura, korisni linkovi…  (Pročitano 295613 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
darko
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 52

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #120 Poslato: 10. Decembar 2011, 08:28:36 »

mislim da ima jos zainteresovanih za tu knjigu pa ne bi bilo lose da je skenirate i okacite na forum
Sačuvana

dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 45

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.24

« Odgovor #121 Poslato: 10. Decembar 2011, 08:59:36 »

darko, vrlo rado ali nemam skener tako da ta varijanta otpada za sada whistlefly
Ako ti treba knjiga javi se pa cemo iskombinovati nesto.
samar, nisam dobio PP, posalji jos jednom...
Sačuvana
samar
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 51

Java Platform Micro Edition
Browser:
Opera 9.80 (Opera Mini 5.1.21661)

« Odgovor #122 Poslato: 10. Decembar 2011, 11:11:39 »

Diodo, ja poslao ponovo pp, mada nerazumem zašto i ona prva nije stigla. Javi jesi dobio poruku. Pozdrav.
Sačuvana
samar
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 51

Symbian OS 9.2 / Nokia N95
Browser:
Safari

« Odgovor #123 Poslato: 20. Januar 2012, 12:06:23 »

Dal neko zna gde ima knjiga prof.Nikčevića ili još bolje ako neko ima u pdf-u ili možda cd sa kursa da kopiram
Sačuvana
atomac
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

May the Dionis be With You!

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #124 Poslato: 23. Januar 2012, 17:54:55 »

Trebalo bi da ima na poljoprivrednom fakultetu u Zemunu.
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #125 Poslato: 30. Mart 2012, 10:31:35 »

Citat
Ponekad pozelim da sam haker pa da provalim u bistricin racunar i poskidam svu literaturu koju ima na njemu  Grin  
Ne znam da li je dioda uspio provaliti do moje arhive, ali na molbu jednog člana foruma sam uspio pronaći zaobilazni put bez passworda za pristup arhivi predavanja i elektronske literature Poljoprivrednog fakulteta Veleučilišta u Rijeci.
https://www.veleri.hr/studisweb/index.php
Ima jako dobro, jednostavno, razumljivo i precizno napisanih stvari. Sve pohvale, bar za onaj dio koji sam pročitao.
http://www.veleri.hr/files/datoteke/nastavni_materijali/k_vinarstvo_1/
http://www.veleri.hr/files/datoteke/nastavni_materijali/k_vinarstvo_2/
Kada ste unutra onda se može šetati po arhivi, klikom na Parent Directory, koliko sam primijetio ima dosta toga i za voćare.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Starost: 58

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 9.0

« Odgovor #126 Poslato: 19. April 2012, 20:28:08 »

Gde mogu da kupim knjigu: RAKIJA I RAKIJSKI KOTLOVI od Prof.Dr.Petar Durman
Sačuvana

Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #127 Poslato: 08. Jun 2012, 23:25:20 »

Spominjanje bentonita me podsjeti na ovu tako dobro i jednostavno napisanu analizu.
http://www.pfos.hr/~poljo/sites/default/data/2011_2/poljoprivreda%2017-2%2002.pdf
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 58

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #128 Poslato: 23. Septembar 2012, 10:17:49 »

nemamo temu degustacija vina ali ovo može da se podvede pod literaturu. moguće je i da je neko već postavio ovo.
dakle, pozdrav za Gdina. Hose Antonia Fernandes Eskudera koji nam u ovom radu približava pojmove vezane za degustaciju vina
http://www.seerural.org/wp-content/uploads/2010/04/%D0%A1%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%9A%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0.pdf
Sačuvana
MAJSTOR_VINA
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 35

Windows XP
Browser:
Firefox 15.0.1

« Odgovor #129 Poslato: 29. Septembar 2012, 12:55:47 »

Da li neko moze da mi kaze gde ima da se kupi knjiga  prf. Jovica "Prirucnik za spravljanje vina"?
Zivim u NS, ako neko zna ime knjizare ili skriptarnice bio bi mu zahvalan.
Naravno ako je neko ima i u .pdf formatu, molim da mi posalje na e-mail. HVALA
Sačuvana

Mi sve sto mozemo to i uradimo, sto ne mozemo to obecamo...
dule varvar
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #130 Poslato: 01. Oktobar 2012, 20:03:35 »

Hvala na svima za linkove,
evo jedan juznacki pozdrav u znaku zahvalnosti

http://www.youtube.com/watch?v=jcC4gKvWTw0&feature=related

Sačuvana
strsljeen
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #131 Poslato: 26. Oktobar 2012, 11:27:07 »

Zanima me koliko saveti iz ove knjige mogu (su) biti  korisni, posto su, cini mi se, jako stari?
http://www.sveovinu.com/index.php/topic,137.msg16347.html#msg16347

Intervencija zbog spajanja tema.
Sačuvana
bodo
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows XP
Browser:
Firefox 16.0

« Odgovor #132 Poslato: 27. Oktobar 2012, 17:22:43 »

Zanima me koliko saveti iz ove knjige mogu (su) biti  korisni, posto su, cini mi se, jako stari?
Pošto sam ja priredio knjigu Iskusni podrumar i dostavio forumu, osećam se najkompetetnijim za odgovor.
Molio bi te da knjigu par puta pročitaš pažljivo, pa i moj komentar.Ona je veoma primenjiva i danas , samo su se sredstva i alati u proizvodnji izmenili. Danas je puno lakše, ali je osnovni princip ostao isti. Recepti su primenjivi, sem onih glupih ( sipanje olova u vino i tako to, ali valjda smo dovoljno pametni da prepoznamo Babske priče od istina ). Po meni knjiga je izuzetno vredna , daje dosta dobrih smernica za proizvodnju vina samo je treba prevesti na današnja shvatanja. Jest da je pisana arhaičnim jezikom , ali u tome joj je i šarm, i namerno nisam prevodio na savremeni jezik. Saveti su dosta konfuzni, ali ako malo razmisliš o njima i konbinuješ par saveta uspeh je zagarantovan, ako nađeš pomenuta sredstva. Danas koristimo savremenija i pristupačnija sredstva kao što su bentonit, želatin, vinobran itd. A što se trava tiče tu nema greške, to što je bilo dobro nekada, dobro je i sada. Pozz.
Sačuvana

Mudrost je momenat spoznaje  sopstvenog neznanja
vladan
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 74

Windows XP
Browser:
Firefox 15.0.1

« Odgovor #133 Poslato: 28. Oktobar 2012, 17:57:29 »

Ovu knjigu sam procitao ne 2-3 vec mnogo vise puta pre otprilike 40 godina. Poceo sam po njoj da pravim vina, naravno u onom delu koji se odnosi na poznate mirodjije i zacine. Vecina zacina ni pored truda nisu mogla biti desifrovana. Koristio sam je sve dok me jedan profesor (poznat enolog) nije osvestio. Radi se o ne dozvoljenim sredstvima u vinarstvu. Vina koja sam pravio po ovoj knjizi danas spravom mogu nazvati veoma rdjavim.
Knjigu je napisao prvi Srpski inzinjer vinarstva, koji je u Spaniji stekao diplomu inologa kako je on sebe nazivao
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #134 Poslato: 28. Oktobar 2012, 18:18:17 »

Ja sam je pročitao jučer, i iznenadilo me da o vinarstvu ili podrumarstvu nisam u njoj našao gotovo ništa. Morao sam malo guglati nakon toga da vidim o čemu se radi.
Čovjek je pored ostalog bio vrstan travar i vina posmatra gotovo isključivo kao poseban napitak sa travama koje u njega stavlja.

Запазио је велики значај лековитог биља и написао (недовршену) књигу „Велики српски травник“ у којој је обрадио око 500 биљака, стављајући уз сваку латински и народни назив. Осим тога за сваку биљку је навео „полза и употребленије“ са подацима о лековитим дејствима и терапијама, тј. како се та биљка може корисно употребити, што је било уобичајено за то време у Европи, а први пут код Срба. Његова књига „Искусни подрумар“ (Беч, 1783.) има неколико стотина рецепата за справљање травних вина и многих других алкохолних и безалкохолних напитака и лекова. У књизи се говори и о начину и времену бербе и сушења лековитог биља и о корисности и лековитој вредности сложених препарата израђених од више од 200 домаћих и егзотичних лековитих и мирисних биљака. И она је прва књига овакве врсте на српском језику. Тек сто година касније (1883.) Српски архив за целокупно лекарство штампало је као посебно издање „Лековито биље у Србији“ од др Саве Петровића.
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%9E%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD
Sačuvana

Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.135 sekundi sa 22 upita.