Ne filozofiram ja nego vidim šta ti radiš, i mislim da ti nije korektna namjera. Da si odmah u startu napisao ovo zadnje, ne bi bilo nikakvih problema.
...zasto KUVATI ako NaOH isparava tek preko hiljadu trista stepeni!!!???Nema logike!!!...
Nisi tako radio nego potpuno drugačije. Prvo pokušavaš navuči na tanak led konstatujući kao svoje činjenice usput izrečene da bi kao pitao za nešto drugo.
Peco....Kazi mi jednu stvar,razblazena soda u kazanu isparava ...cisti kapak...parovodnu cev....
A onda mrtav hladan i bez riječi prihvataš novu spoznaju koja je u suprotnosti sa starom i isto je usput konstatuješ da bi opet kao pitao za nešto drugo
Znaci da nema potrebe sa iskuvavnjem 1 % rastvorom NaOH,jer mu je tacka kljucanja tolika....
I pored toga što možeš sam izvuči zaključak koji si iznerviran i izvukao u zadnjoj poruci, ti i dalje insistiraš da baš dobiješ odgovor na pitanje, i to u vidu priznanja.
Mozda me niste razumeli.ali zasto ISKUVAVTI,ako ne isparava?
Očigledno je da ti nije namjera saznati kako da čistiš svoj kazan nego nešto potpuno drugo.
Zato i čekam od tvog prvog postavljenog pitanja na ovoj temi, da vidim šta ovdje namještaš. Da nije možda u pitanju „marketinška“ podvala kojom bi odgovorio na negativnu „reklamu“ kazana sa deflegmatorom:
Moje iskustvo je pokazalo da su ovi polu profi, ustvari vise marketing, nego visi kvalitet dobijenog finalnog proizvoda, i kako rece Bistrica, kvalitet dobijenog finalnog proizvoda je ispod kvaliteta proizvoda dobijenog na obicnom kazanu prepekom.
Nema te godinu dana, a nakon ove pecine poruke odjednom si više nego aktivan i to baš na ovoj temi, jer pretpostavljam da bi milan trebao znati kada isparava soda, pa to mu je zanimanje i sramota bi bilo da on to ne zna. Za nas ostale nije uopšte važno, jer to je ionako nebitan podatak koji nema veze sa rakijom, a ja ga igrom slučaja znam jer sam dosta radio sa sodom.
Ako se ovim tražila slabija karika da bi se nakon nje teatralno pljuvalo po lancu i po nekoj drugoj karici, onda stvarno neće moći! Smišljeni marketing, na ovoj temi, vam je dobar ali ovaj put ne prolazi.
Nego da se vratim na stvarni problem. Ni jedan stav i mišljenje ne bi trebalo doživljavati lično, nego baš naprotiv kao nešto iz čega treba i mora uslijediti preispitivanje. Ovim potezima si me ponukao da napišem jednu ozbiljniju analizu refluksa, raznih varijanti kazana i ovakvog „deflegmatora“. Nakon toga vjerujem da neće biti dilema oko ovog pecinog citata, pa ni potrebe za ovakvim metodama koje su nakon njega uslijedile. Tamo ćeš imati priliku da direktno demantuješ sve što ti lično ne paše.