09. Februar 2025, 15:32:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Protivgradna zaštita (mreže)  (Pročitano 14626 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 49

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows XP
Browser:
Safari

« Poslato: 12. Mart 2013, 16:58:30 »

Svedoci  smo  sve vece  promene klime  a sa njim i  sve jacih i izrazenijih nepogaoda. Jedna od takvih je i grad koj moze  doneti  veoma velike  neprilike u  vocnjaku

naravno da  postoje  gotova resenenja i koja  kostaju koliko  ni sam  vocnjak ne kosta

ono sto me  interesuje  je da li se  i  koliko moze samostalno odraditi i napraviti nesto  sto  ne bi   kostalo previse s jedne strane  a sa  druge zadovoljilo  zastitnu meru
(moze li  praviti  stubove od  betona, umesto skupe  protivgradne mreze iskoristiti naprimer mrezu  za sencenje i takve stvari) molio  bih one  koji imaju  gotove sisteme da nam  kazu   svoja  iskustva, upozore na  greske i daju neke smernice kako  da  prodjemo jeftinije.

HVALA
Sačuvana

IMA TU NECEGA
armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #1 Poslato: 26. Maj 2013, 16:47:57 »

na Novosadskom  sajmu sam  svratio  do nekoliko  firmi koje se bave  protvgradnim zastitinim mrezama. ljudi  su mi objasnili da  se moze radti i jednostvniji sitem uz svega par stubova po redu i tri reda zice , stim sto savetuju da se kupi najskuplja mreza zbog roka trajanja i ona prebaci kao i kod pravog sistema. ovako reseno ce svakako  zastiti  voce od  grada a uz neke minimalne poravke moze se veoma  veliki niz godina koristiti
Sačuvana

IMA TU NECEGA
Šumadinac-Kolubarac
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 23.0

« Odgovor #2 Poslato: 25. Jun 2013, 14:45:13 »

Mislim da su to polovična rešenja.Na kraju ispadne sve skuplje. Drugi problem je što država u opšte ne štiti voćare nego subvencioniše osiguranja. Poenta je da odeš i da osiguraš, a to što gubiš plasman i 50% manje roda u sledećoj godini nikom ništa. Sistem protiv gradne zaštite je otišao do đavola. Dele 2 rakete na 5 stanica. Odoh predaleko. Poenta je u čvrstoći žice,zatezačima i mreži naravno. Džaba ti mreža ako se žica istegne od udara i mase i opet ništa nisi uradio. Savet:probaj da preko neke špediterske firme uvezeš komplet sve jer firme koje kod nas posluju su bezobrazno skupe. Ja ću tako da uradim, nadam se. 1ha= 15 000 evra otprilike je sada kod nas, videćemo koliko je u Rumuniji na primer. Ako ima neko odgovor neka javi.
Sačuvana
armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #3 Poslato: 26. Jun 2013, 21:05:29 »

imam ja  prijatelje u  rumuniji, mozda bi oni mogli saznati koja je tamo  cena  takve opreme
Sačuvana

IMA TU NECEGA
Šumadinac-Kolubarac
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 23.0

« Odgovor #4 Poslato: 27. Jun 2013, 07:41:28 »

Armin1,  ne bi bilo loše kada bi imali tu informaciju. Kod nas je sve skuplje negu u EU i to za najmanje 20-30%
Sačuvana
armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #5 Poslato: 28. Jun 2013, 21:36:11 »

videcu  ih sredinom jula pa cu ih zamoliti za informacije, tako da cim ih dobijem prosledjujem
Sačuvana

IMA TU NECEGA
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.021 sekundi sa 22 upita.