crnitrn
|
|
« Odgovor #30 Poslato: 29. Mart 2012, 12:10:04 » |
|
Ljudi, pošto nisam posadio proletos, još se dvoumim 1. Koja podloga ? - Gizela 5 i 6 (ne može da se kupi podloga, a okalemljene su preskupe i još su ne ispitane na našem području), - Kolt (rak korena ?), - Magriva ( ? ), - Divlja trešnja (prebujna, po iskustvu ritopečana-Burlat ne voli divljaku?). 2. Koje sorte ? - Iz iskustava proizvođača iz Ritopeka, Grocke, za sada najbolje idu i najbolja cena je za Burlat i Herc ! - Čuo sam i ja za Burlat C5, ima li neko iskustava ? Krajnje je vreme da se odlučino šta saditi na proleće. Pozdrav svima ! Pa gisela 5 samo ako znas gde ima da se nadje, javi mi ako znas!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
misoo83
Stariji član
Van mreže
|
|
« Odgovor #31 Poslato: 02. April 2012, 12:47:56 » |
|
Jel zna neko gde ima dasekupe sorte tresanja :
1. Alex 2. Linda 3. Peter 4. Katalin 5. Rita 6. Karmen
Ja kod meneu basti imam 2 mlade burlat sadnice od kojih jedna ove godine ima 3-4 cveta
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ACAPK
Stariji član
Van mreže
Pol:
Starost: 42
|
|
« Odgovor #32 Poslato: 08. April 2012, 20:07:22 » |
|
jel nije mali razmak sadnje za burlat na magrivi 5x3.5m?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ACAPK
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #33 Poslato: 11. April 2012, 20:05:24 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
NSM
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
Starost: 64
|
|
« Odgovor #34 Poslato: 12. April 2012, 00:17:32 » |
|
Acapk, Nema odgovora jer nema pravila. Na tako postavljeno pitanje ne postoji odgovor, moze i na tom razmaku da se gaji, moze i na vecem i na manjem...svako resenje ima svojh prednosti i nedostataka. Nego, kad vec pisem....ima li stete od mraza na vocu? U okolini Valjeva "sareno". U nizim krajevima prilicna steta na sljivi (ono sto sam ja video) akod mene (oko 350 mnv) skoro da je nama uopste. Visnja danas: Sljiva danas
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ACAPK
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #35 Poslato: 12. April 2012, 21:00:41 » |
|
hvala nsm,pa ja bih taj razmak ali sam se dvoumio da nije mali ,svaka cast za vocnjak
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
LALE
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #37 Poslato: 16. Jun 2012, 18:58:07 » |
|
Pozdrav svima. Moj tast resio da se vise ne muci sa kukuruzom, detelinom i ostalim travama. Resio da se bavi vocarstvom ali nema ideju cime konkretno. Poseduje parcelu od 3,5ha i kompletnu mehanizaciju. U celoj prici bitna je pozitivna matematika. U napred zahvalan za svaki dobronamerni predlog, savet...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lozar
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 57
OS: Windows NT 6.1 Browser: Microsoft Internet Explorer 7.0
|
|
« Odgovor #38 Poslato: 16. Jun 2012, 20:42:22 » |
|
pozdravi tasta jer ste obojica na pravom mestu. budućnost ratarstva ostaje Miškovićima, Kostićima i onima koji imaju 200-300ha, 1000 ha pa naviše. oni uvek mogu da nađu pozitivnu matematiku. pošto vidim da si se prijavio na deo foruma vezan za trešnju verujem da o takvom zasadu i razmišljaš. ova godina nije baš zahvalna za jagodu i trešnju ali će za višnju izgleda biti ona prava. savet: što raznovrsniji sortiment(voćne vrste) zbog izmrzavanja ili šteta od grada ili mreža protiv grada i zalivni sisitem u monokulturi. pozdrav
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
LALE
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #39 Poslato: 25. Jun 2012, 01:15:16 » |
|
Lozar, hvala na savetu. Da, o tresnji razmisljam. Prijatelj iz Sapca mi kaze da opstina daje subvenciju na tresnju kako bi uvecali tresnjare. Pa sam ja nesto razmisljao da to mozda i nije los potez, jer po mojim nekim informacijama, tresnje u srbiji i nema puno. U stvari nema je dovoljno a ima relativno dobru otkupnu cenu (200-300din). Ispravite me ako gresim.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bane30
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
Starost: 49
|
|
« Odgovor #40 Poslato: 25. Jun 2012, 06:26:16 » |
|
Sad je vrhunska prica al da si sadio pre 5-6 godina, sta ce biti u narednim godinama niko ne zna. Inace U ritopeku je sorta burlat placana nekih 300-350 dinara. Uglavnom nju preporucuju i rusi je najvise traze!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
crnitrn
|
|
« Odgovor #41 Poslato: 25. Jun 2012, 07:07:37 » |
|
Sad je vrhunska prica al da si sadio pre 5-6 godina, sta ce biti u narednim godinama niko ne zna. Inace U ritopeku je sorta burlat placana nekih 300-350 dinara. Uglavnom nju preporucuju i rusi je najvise traze!
I samooplpdna je!!!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
LALE
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #42 Poslato: 25. Jun 2012, 09:33:45 » |
|
Bane30 slazem se sa tobom da je sadjena pre 5-6 godina ali valjda ni sada nije kasno. Pa rusija je velika zemlja . Ako za tresnju opada interesovanje, sta mi je ciniti i sta je sigurnije za rad na duzi vremenski period?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ACAPK
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #43 Poslato: 28. Jun 2012, 17:05:17 » |
|
lale brate i ja sam se opredelio za tresnju,za jesenas sam narucio 300 komada,pa valjda ce se isplatiti
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
LALE
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #44 Poslato: 29. Jun 2012, 17:03:15 » |
|
Aco, koje si sorte narucio i imaju li sertifikat? Nisam se bas o svemu informisao ali sam primetio da ljudi sade nekoliko sorti na jednoj parceli. Ne znam iz kojih razloga. Mozes li da mi preporucis nekog proverenog za nabavku sadnica. Pa da napravimo opasan posao
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|