06. Oktobar 2024, 12:12:17 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Klješta za vezivanje loze  (Pročitano 42612 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 57

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #15 Poslato: 19. April 2010, 17:39:54 »

rezidba i vezivanje uglavnom završeni pa je ovo pomalo off ali ipak...
max tapner je bio veliki hit nekih 80-tih u Smederevskom kraju.´83 ili ´84 smo letovali u Poreču i kao što je onda bio običaj skočili i do Trsta.sećam se da su mog oca prijatelji iz Vlaškog dola i Goloboka molili  da im donese vezačicu pa smo morali 5-6 komada da prenesemo jer ih ovde nije bilo.tada smo kupili i jednu za nas koja nas je dobro služila sve do kraja a kraj je došao jer nije bilo rezervnih delova.
da ne tupim mnogo, najveći problem je kad se istupi nožić koji seče traku.normalno, mora da se naoštri.međutim u tome i jeste štos.kada se naoštri on se ujedno i skrati i onda ne može lepo da dohvati traku i da je odseče do kraja i tu počinju muke.pošto je došlo vreme kada je Trst postao daleko inostranstvo, probali smo da sa domaćim snagama nešto budžimo ali bez uspeha.nosio sam ga i u Gošu da mu neki majstori uzimaju meru ali to nikad više nije bilo to.
što se tiče reciklaže leti se plastika dobrano istegli pa kad dune košava u jesen i zatrese lastare veći deo otpadne.doduše zavisi i od kvaliteta trake.koliko mu treba vremena da istruli u zemlji ne znam.
Sačuvana
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #16 Poslato: 19. April 2010, 17:57:25 »

čudi me da ovo niko nije pomenuo.kod Migrosa se nalazi pod nazivom Agrofix.papirna traka za vezivanje kroz koju je provučena tanka žičica.jedan snop od 1000 komada dužine 12cm(za lastare) kreće se oko 150 dinara u maloprodaji.moj vinograd već par godina unazad vezujem samo s tim i ekstra brzo ide.samo zavrneš dvaput i gotovo.u proleće se skoro i ne vidi čime si vezivao.najveći deo istruli.ako neka žičica i ostane lako se kida.
za drvene delove često se koristi bužir gumena traka(ili opisno gledano bušna ovalna gumena traka).
kad kažem često ovde su videli da to rade u Malom podrumu Radovanović pa je većina kooperanata prešla na taj način vezivanja.a onda što ja da zaostanem za komšijom...
za neka iskustva u vezi nje videćemo na kraju sezone.lično ih nemam.osim da treba uzeti tanju jer deblja ume sama da se odveže.od 400-450 dinara u maloprodaji jedno klube od kilogram.
Sačuvana
darko
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 51

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #17 Poslato: 19. April 2010, 19:16:30 »

ja sam ove godine vezivao staro stablo za zicu ovom gumenom trakom ide sporije nego kanapom jer se rasteze bole je zato sto se neuseca u stablo a za trajnos cemo videti
Sačuvana

voca
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #18 Poslato: 25. Maj 2010, 09:07:18 »

Pozdrav vinogradarima,
ja imam vinograd na kolju,samo mali deo je na žici,da li se ova spravica može koristiti i za vezivanje oko kolja?
Sačuvana
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #19 Poslato: 26. Maj 2010, 22:40:19 »

ako pričamo o vezačici mislim da ne može jer su joj "usta" mala da obuhvate i kolac i stablo loze
Sačuvana
kska 2010
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #20 Poslato: 19. Avgust 2012, 14:10:28 »

www.kska.mk tu imate informacije.

Sačuvana
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.026 sekundi sa 22 upita.