blue_moon
|
|
« Odgovor #30 Poslato: 20. Avgust 2018, 21:05:50 » |
|
Etanol,šta te tačno muči kod tvog Caberneta? Sovinjon je uglavnom sitnijih bobica u odnosu na ova dva prethodna,s tim da kod Merlota kod nas bobice budu malo veće od franca.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #31 Poslato: 20. Avgust 2018, 21:19:18 » |
|
I dobijete od njega sasvim pristojno vino. Pogotovo ako se uzme u obzir parametar cijena kvalitet.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
Etanol
Stariji član
Van mreže
|
|
« Odgovor #32 Poslato: 20. Avgust 2018, 21:30:09 » |
|
Mislim na prosječnu težinu grozda tko je 1. 2. a tko 3. ? Blue CS mi je sličan tvom, ali Merlot je nekako jadan u odnosu na Danilopov u Danilopa su bobe velike i zbijene što u mene nije slučaj...
p.s Blue u kojoj regiji Srbije se nalazi vaš CS kad će te ga brati prije 9. mjeseca?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #33 Poslato: 20. Avgust 2018, 21:47:38 » |
|
Da,shvatila sam za merlot u nekoj prethodnoj poruci da njime nisi zadovoljan. Pa nek bude tu negde merlot,franc pa sovinjon mada veličina bobice je u celoj priči od najmanjeg značaja. Nisam u Srbiji,nego južnije,gde planine grle more,i gde sunčevih dana ima toliko i u takvom intezitetu,da grožđe nakupi bržim tempom šećer. Crna Gora.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Etanol
Stariji član
Van mreže
|
|
« Odgovor #34 Poslato: 20. Avgust 2018, 21:59:20 » |
|
Kad sam napisao poruku prošlo mi je kroz glavu "da nije iz CG"... Hvala na odgovoru i pozdrav za Crnu Goru
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #35 Poslato: 20. Avgust 2018, 22:12:07 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #36 Poslato: 20. Avgust 2018, 22:34:59 » |
|
A noci su im zvjezdane. Riba im je izvrsna a vino je prati u stopu. Pola mjeseca im sja poput cijelog. Obasjava tisinu i opet ostavlja prostora sirijusu koji se neda zamagliti. Bar ne veceras.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
happy star
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #37 Poslato: 21. Avgust 2018, 18:20:55 » |
|
Sirijus, najveca trojna zvezda na nebu u sazvezdju Velikog Psa, prve prividne velicine
|
|
|
Sačuvana
|
"Covek mora da vezba umerenost i nadzor svojih cula i sklonosti u bilo kom pogledu, da bi tako odrzao sebe mladim u telu i razumu"
Nikola Tesla
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #38 Poslato: 27. Avgust 2018, 20:52:37 » |
|
Etanol, evo merlot posle berbe...
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Etanol
Stariji član
Van mreže
|
|
« Odgovor #39 Poslato: 27. Avgust 2018, 23:48:44 » |
|
Veličina boba djeluje odlična i zbijenost boba je dobra, ali mi veličina grozda izgleda manja nego u Danilopa... Meni je moj Merlot djelovao kao zakržljao jer je rijedak(nisu zbijene bobe pogotovo pri dnu grozda) u odnosu na onaj u Danilopa. Ali surfajući internetom vidjeh da to nije samo slučaj u mene nego je to nekakva karakteristika Merlota, pogledaj ove grozdove Merlota http://bolenvineyards.com/wp-content/uploads/2013/03/merlot-cluster.jpghttps://guildfordgardencentre.com.au/wp-content/uploads/Cab-Sav-Grape-e1521879087394.jpg -> ovaj najbliži na sredini je identičan kao u mene,vidiš kako je pri dnu prorijeđen, e to je to E sad usporedi Danilopov i ovaj sa slika,kao da su različite sorte
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #40 Poslato: 27. Avgust 2018, 23:53:09 » |
|
Pa da,zato sam ti i postavila fotografiju da vidiš da brineš bez potrebe. Da vidiš tek kakav je Petit Verdot,a kako dobro vino daje.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #42 Poslato: 28. Avgust 2018, 01:10:43 » |
|
Nego,dokle je kod tebe stigao sa sazrevanjem,osim što porediš s drugim bobicama?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Etanol
Stariji član
Van mreže
|
|
« Odgovor #43 Poslato: 28. Avgust 2018, 01:35:43 » |
|
U mene ti je vinograd kao rasadnik,u vrijeme berbe jedna sorta bude zrela, druga prezrela, jedna nije u potpunosti zrela i na kraju vino bude taman Merlot bi se trebao brati ovu subotu ali će biti ubran sljedeću,ako Bog da.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Black
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 61
|
|
« Odgovor #44 Poslato: 28. Avgust 2018, 12:24:05 » |
|
Ja trenutno vrsim defolijaciju - skidanje lisca oko grozdova- na Merlou a berba ce biti tek za 2-3 nedelje.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|