|
blue_moon
|
|
« Odgovor #46 Poslato: 18. Septembar 2018, 15:07:19 » |
|
Odlično izgleda! Parametri?
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Jasho
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #47 Poslato: 18. Septembar 2018, 15:17:15 » |
|
@nenad88 Svaka čast na vinogradu! Pravo zadovoljstvo mi je bilo gledati slike, pogotovo što se sećam slika kad si sadio
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nenad88
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 36
|
|
« Odgovor #48 Poslato: 19. Septembar 2018, 09:11:59 » |
|
Parametri? Smiley 20.4 Brix Svaka čast na vinogradu! Thumb Pravo zadovoljstvo mi je bilo gledati slike, pogotovo što se sećam slika kad si sadio Hvala Jasho, svasta se izdesavalo za 3 godine, docekasmo nasu brvu berbu novog vinograda!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #50 Poslato: 19. Septembar 2018, 09:36:43 » |
|
20.4 Brix Za bijelo vino ja ne bih više ni tražila. A pH,ukupne jesi mjerio?
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #51 Poslato: 19. Septembar 2018, 09:51:27 » |
|
I naravno,Merlot ti je odličan. I opet ja,šećer? Gledam vinograd,i razmišljam, na kako surovim kršima nama loza niče.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Jasho
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #52 Poslato: 19. Septembar 2018, 10:11:41 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nenad88
Zlatni član
Van mreže
Pol:
Starost: 36
|
|
« Odgovor #53 Poslato: 19. Septembar 2018, 13:36:48 » |
|
A pH,ukupne jesi mjerio? Italijanski rizling: Brix: 20.4 Kiseline: 6 (dosta nepouzdan kucni komplet titraciom, al itu je negde senzorno. Videcu analize posle fermentacije) PH: 3.4 Prinos 7.5t/h Merlot: Brix 23.2 Prinos 9t/h
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Jasho
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #54 Poslato: 19. Septembar 2018, 13:37:55 » |
|
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=430574"Merlot" kvalitetan i dobro rodio U Jagodnskim vinogradima u toku je berba grožđa sorte "merlot", koje je ove godine veoma kvalitetno i dosta ga ima. 19 Septembar 2018 13:19 JAGODINA - U Jagodnskim vinogradima u toku je berba grožđa sorte "merlot", koje je ove godine veoma kvalitetno i dosta ga ima. Lepo i suvo vreme pogoduje beračima, za kojima ostaju pune gajbe crnog grožđa koje opsedaju pčele i ose, a sakupljaju ih radnici i traktorima odvoze do kamiona, a ovi transportuju u Topolu.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #55 Poslato: 19. Septembar 2018, 14:16:40 » |
|
.. odvoze do kamiona, a ovi transportuju u Topolu Zašto u Topolu? Izvinjavam se, nisam korisnica tanjug. servis-a pa vidim samo do utovara kamiona.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Jasho
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #56 Poslato: 19. Septembar 2018, 14:48:15 » |
|
Zavisi čiji je vinograd ili ko je kupac grožđa iz Topole?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #57 Poslato: 19. Septembar 2018, 15:19:20 » |
|
Ma kompletna misterija. Pitala sam iz razloga što je topola vinogradarski kraj,pa mi "nije bilo jasno" zašto se pribegava transportu iz jagodine. Što u suštini nije ni bitno,sem što govori o pozadini samog članka.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|