25. Januar 2025, 01:34:08 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3] 4   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Životinje u vinogradu  (Pročitano 65010 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
crnitrn
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #30 Poslato: 21. Oktobar 2010, 19:39:00 »

izgledaju kao one navijacke samo sto su od drveta . jednostavno je ima jedan drveni zubcanik 6 cm precnik  koji ima nekoliko zuba  na sebi  i preko njega ide drvena letvica koja je pri vrhu tanja  i kada se okrece zubcanik ta letvica udara u zube zubcanika

A aa znam gde to ima da se kupi!?
Sačuvana
Koshpa
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 41

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.10

« Odgovor #31 Poslato: 21. Oktobar 2010, 19:58:32 »

Ukucajte klopotec u gugl. Wink
Sačuvana

Don Julijan
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Don Julijan

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #32 Poslato: 30. Jul 2013, 11:58:43 »

E sad mi definitivno treba top (ili neko drugo rešenje). Prošle godine su mi čvorci pojeli oko 800kg šardone-a.
Zna li neko gde može da se kupi taj top ili još bolje ako neko ima šemu kako se pravi.
Hvala!
Sačuvana

Bog pića i piće Bogova!
darko
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 51

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #33 Poslato: 30. Jul 2013, 22:41:35 »

oko 120 eura dubravkinja promet i ja cu ga kupiti poceli su kosovi da jedu grozdje a i u prolecu da rasteram srne jer urnisu mlade lastare
Sačuvana

dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 22.0

« Odgovor #34 Poslato: 13. Avgust 2013, 23:49:10 »

Don Julijane, ti bas vodis detaljnu evidenciju kada si dosao do podatka da su pojele 800 kg Grin
Nisam siguran da je top trajno resenje, ptice se brzo naviknu na sve vrste "strasila", u firmi smo pokusali da se resimo golubova ali nista nije pomoglo, nema ih par dana pa se vrate Roll Eyes
Sačuvana
lazarcobi
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 42

Windows XP
Browser:
Firefox 22.0

« Odgovor #35 Poslato: 14. Avgust 2013, 10:26:54 »

jeste li probali sa par helijumskih balona na 10 m kanapa i trakicama zalepljenim za njih,znam slucaj gde je upalilo
Sačuvana
dekao
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Linux (Ubuntu)
Browser:
Firefox 23.0

« Odgovor #36 Poslato: 06. Septembar 2013, 11:50:20 »

Imam mali vinograd i svake godine muku mučim sa čvorcima. Sve što probam deluje samo jednokratno, ptice se ubrzo naviknu na to i eto ih ponovo. Probao i sa starim diskovima, i kesama i štošta još, ali sve je to samo privremeno. Međutim, primetio sam nešto interesantno a o čemu vredi razmišljati na duge staze. Naime, kad u vazduhu ima grabljivica čvoraka nema  ni od korova, pobegnu glavom bez obzira. U ovom kraju ima sokolova, orlova, jastrebova, mišara, i samo neki od njih da zakriči pobegoše čvorci. Ali njihov broj se poslednjih godina primetno smanjio, a glavni krivci su ovi nazovi "lovci" koji pucaju na sve što mrda pa i na grabljivice, ne bi li postali ponosni vlasnici preparirane ptice. Ranije je ovih grabljivica bilo mnogo više i stari ljudi pričaju da je čvoraka bilo mnogo manje nego sad i da nisu pravili veliku štetu. Sad kad naleti jato, to je nekoliko hiljada ptica, sve ometu u minutu. Razgovarao sam sa nekoliko lovaca koji takođe imaju vinograde i trpe istu štetu, a sami sebi pucaju u nogu uništavajući grabljivice i oni su se počešali malo po glavi. Koliko će dati rezultata na duže staze videćemo, ali svest o ovome treba širiti. Sve je u ravnoteži u prirodi. Gde mačke nema, miševi kolo vode. Gde orlova nema, čvorci kolo vode.
Sačuvana
grujini
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #37 Poslato: 19. Jul 2015, 14:47:19 »

Moj vinograd nije velik pa sam postavio stare CD i DVD diskove. Za sada mislim da radi
https://www.youtube.com/watch?v=gnmvq_2HTIM&feature=em-upload_owner
Sačuvana
grujini
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #38 Poslato: 09. Januar 2016, 19:22:31 »

A može i plinski top koji su kupili zajedno sivački vinogradari pošto su im vinogradi grupisani. Jesenas su uspeli da se odbrane od čvoraka.
https://www.youtube.com/watch?v=Beoyh_fboEQ
Sačuvana
Nebo
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #39 Poslato: 10. Januar 2016, 17:37:26 »

Koliko znam, krtice nisu štetočine čak ni u povrtnjacima jer ne jedu biljke. Moguće je da slučajno oštete koren neke biljke i to je sve. Jedu sitne životinje koje žive pod zemljom. Sva šteta koju krtice naprave je estetska. Prekopavanjem održavaju zemlju rastresitom, te je od njih veća korist nego šteta.
Sačuvana
grujini
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #40 Poslato: 10. Januar 2016, 17:57:57 »

Krtice idu u onaj vinograd koji se đubri stajnjakom jer tada u zemljištu ima glista kojima se one hrane. Krtice u vinogradu ne prave skoro nikakvu štetu osim estetske, što je zanemarljivo  Thumb
Sačuvana
deknik
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #41 Poslato: 25. Jul 2017, 18:44:33 »

Ja sam jedne godine kao zastitu od cvoraka koristio stare video kasete rastavim kasetu i uzmem traku koju sam vezivao za stub i zicu, kada dune vetar traka se pomera i treperi sa tim da sam i povezao tri reda vinograda trakom preko gornje zice koja je isto treperila i nisu dosli kod mene.  Grin
Sačuvana
kumuruzvalt
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #42 Poslato: 06. Maj 2019, 14:27:43 »

Treba probati sa imitacijom ptica grabljivica preko zvučnika visokotonaca
Sačuvana
DIYS
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #43 Poslato: 25. Januar 2022, 07:18:22 »

Ja sam prosle godine, eksperimentalno, upotrijebio zmaja i holografske trake. Pun pogodak! Od momenta postavljanja ni jedne ptice u sirokom krugu. Znam da su mi dolazile komsile i sa cudom konstatovali kako vise ni laste ne vidjaju. Inace je godinama borba sa njima bila skoro nemoguca. Komsije su upotrebljavale sve raspolozivo. Od velikih plinskih topova, strasila, CD-ova, ribarskih mreza (koje su i najbolje radile), tranzistora itd. Na topove bi se jako brzo navikavale, takodje i na strasila, CD-ovi bi blijedjeli ili se zapetljavali i ostajali fiksirani, na razne tranzistore su se takodje navikavale. Stare ribarske mreze su bile djelotvorne jer su se cvorci i ostale ptice u njih zapetljavali te se samim time i smanjivao broj. Jos sam mislio postaviti i "Pjevajucu" zicu ali se ispostavilo da nije bilo potrebe. Toliko od prosle godine, vidjecemo kakav ce se rezultat pokazati u ovoj sezoni. Cak ga nisam ni premjestao, kao sto bi trebalo. Ostao je svo vrijeme na istome mjestu i po mojoj procjeni, stitio nekih 5000m2. Slike, na zalostnemam, samo video.
Sačuvana
med_caffe
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #44 Poslato: 25. Januar 2022, 14:15:22 »

Pozdrav ljudi, da li je neko pokusavao pustiti ovce u vinograd? Koliku stetu na mladom vinogradu mogu priciniti zečevi, jer znam da mi ostale mlade voćke devastira, naročito jabuke.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.025 sekundi sa 21 upita.