18. Januar 2025, 18:32:03 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vjerovali ili ne, i ovako neki prave rakiju ili pričaju o njoj.  (Pročitano 34040 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #60 Poslato: 06. Avgust 2020, 19:16:41 »

Od mračnog doba peče čiča rakiju do šarlantanstva.
Sjajni ste momci, još samo da znate što je destilat.
https://youtu.be/NP756E_bZOo
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
Dzionik
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

unknown
Browser:
Firefox 81.0

« Odgovor #61 Poslato: 02. Oktobar 2020, 08:32:00 »

Moram da priznam da ima istine u priči o trećoj smeni:-)
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #62 Poslato: 28. Oktobar 2022, 19:06:09 »

Iskoči mi poruka na facebook-u od nekog Liliputanca koga sam susretao na internetu u vezi bliskih mi tema:
„Život Liliputanaca nije počeo tek nedavno, kao što nije počeo ni njihov doprinos svjetskoj nauci i tehnologiji. Država Nedođija je htjela da podvuče kontinuitet života našeg naroda bez obzira gde do stvaranja države živio. I, danas, kada Liliputanci žive u nekoliko država, ne ide da se odričemo naučnih, književnih i umjetničkih dostignuća. Takođe, ovaj patent govori koliko je putovanje bilo bitno za naš narod i ukazana mu je čast da bude milionita registrovana intelektualna svojina. To je sjajan datum.“

Poziva čovjek, i to najozbiljnije, na obilježavanje godišnjice patenta i tvrdi sav ushićen, sve do nebeskih naroda ponosan, kako su njegovi Liliputanci patentirali Mercedes XLS. Kako to sad Lililiputanci kad je opštepoznato da je Mercedes Njemački. dohfly

O prozvana sociologijo, historijo, književnosi i umjetnosti, fillozofijo, nauko i tehnologijo, meni svaka riječ ovdje isuviše zaudara, pa se dadoh u potragu da vidim o čemu se radi.  Smiley

Patent normalno ima i svoj zavedeni broj, sliku a i detaljan opis predmeta pronalaska.  
Patent broj 1.000.000
„Predmet pronalaska je uređaj automobila Mercedes XLS čiji se automobil za vožnju jednostavno zadržava iznad tla nakon podizanja pomoću dizalice pa je tako u velikoj mjeri olakšana i sigurna zamjena više guma istovremeno. Inače sam automobil radi po poznatom postupku sa nizom guma na felgama za vožnju koje se mogu lako skidati odvrtanjem matica i ponovno vratiti, gde su te felge povezane preko šarafa na koje se lako uguraju i vade.“

Evo ga i slika. Cheesy

Ovo sivo pri vrhu je doduše Mercedes, ako je vjerovati pronalazaču koji je ovaj „uređaj“ patentirao.  Grin

E jebiga rekoh da me niko ne čuje. Ili sam ja lud ili je luda ova planeta pa svaka šuša može u njoj prodavati muda pod bubrege. Zna li bar neko sabrati 2 i 2, detaljnije sagledati stvar, potražiti neki vjerodostojan argument ili jednostavno pročitati šta je lično napisao autor pronalska. Ako ni to onda bar pogledati sliku i vidjeti na šta se taj patent odnosi, umjesto slušati hvalospjeve nacionalno ostrašćenih "orci" diletanata.

Koji bolan patent Mercedesa, ovo je najobičnija drvena klada koja se eto tako nekako patentirala uz dizalicu pa ga sad samo zaslijepljeni Liliputanci umjesto priljepka dizalici nazivaju patentom Mercedesa.
P.S. Ako se pitate kakve to sad veze ima sa temama ovog foruma. Ne brinite, ima itekako sa rakijom… uglavnom… u drugom koraku.  Grin
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #63 Poslato: 29. Oktobar 2022, 00:33:41 »

Ovo u poruci iznad je bila samo još jedna slikovito uvjerljiva fikcija, idemo sada u još uvjerljiviju i nemilosrdniju stvarnost, doslovno od riječi do riječi. Na žalost u stvarnost koja nam na svakom koraku nudi samo još jednu novu namjernu obmanu, perverznu konstrukciju, izmišljotinu i očiglednu laž.

Iskoči mi citat na internom pretraživaču napisan od strane jednog od dvojice urednika bloga Rakija, uglavnom  koga sam već susretao na internetu u vezi bliskih mi tema:
„Život Srba nije počeo tek 1918. godine, kao što nije počeo ni njihov doprinos svetskoj nauci i tehnologiji. SHS je htela da podvuče kontinuitet života našeg naroda bez obzira gde do stvaranja države živeo. I, danas, kada Srbi žive u nekoliko država, ne ide da se odričemo naučnih, književnih i umetničkih dostignuća. Takođe, ovaj patent govori koliko je rakija bila bitna za naš narod i ukazana mu je čast da bude prva registrovana intelektualna svojina. To je sjajan datum.“

Poziva čovjek, i to najozbiljnije, na obilježavanje godišnjice patenta i tvrdi sav ushićen, sve do nebeskih naroda ponosan, kako su njegovi rakijaši, uglavnom Srbijanci patentirali kazan za rakiju. Kako to sad Srbijanci kad je opštepoznat razvojni put uređaja za destilaciju i kazana za rakiju od crteža iz drevnog Egipta preko njegove materijalizacije kod arapskih alhemičara pa sve do modernog i neprevaziđenog francuskog oblika kazana nastalog mnogo prije dvadesetog vijeka.  dohfly  

O prozvana sociologijo, historijo, književnosi i umjetnosti, fillozofijo, nauko i tehnologijo, meni svaka riječ ovdje isuviše zaudara, pa se dadoh u potragu da vidim o čemu se radi.  Smiley

Patent normalno ima i svoj zavedeni broj, sliku a i detaljan opis predmeta pronalaska.  
Patent broj 1
„Predmet pronalaska je uređaj kazana za pečenje rakije čiji se kazan za pečenje jednostavno vadi iz postolja pomoću poluge pa je tako u velikoj mjeri olakšano pražnjenje kazana. Inače sam kazan radi po poznatom postupku sa nizom lopatica za mešanje koje se mogu lako izvući preko zupčanika i ponovno vratiti, gde su ti nizovi lopatica povezani preko klinova koji se lako uguraju i vade.“
Lako ga je isčitati i sa prve stranice patenta, odmah na početku zaokruženo žutim.

Evo ga i slika.  Cheesy

Ovo žuto obilježeno pri vrhu je doduše kazan za rakiju, ako je vjerovati pronalazaču koji je ovaj „uređaj“, postolje za kazan, označen plavom bojom, patentirao.  Grin

E jebiga rekoh da me niko ne čuje. Ili sam ja lud ili je luda ova planeta pa svaka šuša može u njoj prodavati muda pod bubrege. Zna li bar neko sabrati 2 i 2, detaljnije sagledati stvar, potražiti neki vjerodostojan argument ili jednostavno pročitati šta je lično napisao autor pronalska. Ako ni to onda bar pogledati sliku i vidjeti na šta se taj patent odnosi, umjesto slušati hvalospjeve nacionalno ostrašćenih "orci" diletanata.

Koji bolan patent kazana za rakiju. Predmet pronalaska je uređaj, najobičnije metalno postolje koje se eto tako nekako patentiralo uz polugu za dizanje kazana iz ložišta pa ga sad samo zaslijepljeni rakijaši uglavnom srbijanci umjesto priljepka dizalici nazivaju patentom kazana za rakiju.
P.S. Ako se pitate kakve to sad veze ima sa doprinosom svjetskoj nauci i tehnologiji ili sa naučnim dostignućima kojih se ne treba odricati. Ne brinite, nema ama baš nikakve ali ima itekako sa Rakijom, uglavnom… na svakom koraku.  Grin
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.062 sekundi sa 22 upita.