Pred sličnom sam dilemom, da li si uspeo da resis problem sumpora, kako se na kraju odrazilo na konačno piće, da li se posle odležavanja ukus popravio, već je prošlo godinu dana od ove tvoje poruke, pa me interesuje šta na kraju bi sa pićem?
Problem sa sumporom je neresljiv...
Rakija posle odlezavanje sa hrastovim cipsom (americki-medium tosted) se malo popravila.
Ma rakija za mnoge koji su je probali je "fantasticna"!! Osjeti se na pocetku malo gorko-travasti ukus koji susi usta kao kad pijes neko suho vino,pa prelazi na njezno cvjetni ukus muskata da bi na kraju ta kombinacija izgubi svezinu muskata i ostaje ona oporitost sumpora. Destilaciju sam izvrsio po svim meni poznatim pravilima, ali nije to sto sam ja zamisljao. Ja hocu da napravim nesto pravo,da se pamti...

Da li neko ima proveren recept šta raditi sa sumporisanim vinom i kako ga tretirati pre destilacije kako sumpor ne bi prešao u destilat?
Ima nesto sto sam nasao krstareci po internetu kako tretirati vino pre destilacije da bi se smanjio sumpor, ali to cu da objavim ako je vredno o tome pisati.
Prvo moram to sam da probam, pre nego sto ti dajem preporuku za takav tretman...