12. Februar 2025, 14:51:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: moldova  (Pročitano 4755 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
paligo palus
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 84.0

« Poslato: 29. Januar 2021, 22:19:57 »

da li je neko pravio vino od sorte Moldova,znam da je stona sorta ali..ja sam ove godine probe radi napravio vino od nekih 200 kila grožđa tipa moldava, i svi su vinom oduševljeni i bojom i ukusom.ima li neko iskustva?imam dva hektara koja bi zasadio vinovom lozom,ideje je da to bude neki ekološki vinograd da u što većoj meri izbegnemo hemiju.svaka pomoć je dobro došla.
Sačuvana
ibrik
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #1 Poslato: 01. Februar 2021, 10:10:08 »

Pravio nisam, ali sam probao. Prijatelj ima dve loze zasadjene na oba ugla sa cela kuce. Veoma bujna, celu terasu na spratu su pokrile. Rode redovno 60-70kg grozdja. E sad "vino" sem sto je pravljeno od grozdja ja drugih dodirnih tacaka sa vinom nisam primetio.
Imas nase, domace interspecias sorte i to prilican broj. Dosta njih je provereno u realnim uslovima gajenja, neke se gaje i u ozbiljnim, velikim vinogradima i od njih se pravi odlicno vino. Moja omiljena Morava recimo. I jos dosta drugih sa povecanom rezistencijom na bolesti.
Sačuvana

Vinum bonum, pax in domum
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.028 sekundi sa 21 upita.