malimedo38
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 54
|
 |
« Poslato: 17. Maj 2008, 16:10:27 » |
|
Evo ja sam skupio hrabrosti da otvorim novu temu. Ovde bi bi bilo lepo da se stave adrese tj.kontakti od ozbiljnih rasadnika vinove loze u Srbiji. Posto smo mi mali hobisti shvatili da od kupovine sadnica na pijaci nema vajde. Vrlo je razocaravajuce kada posle 3 godine shvatite da je rodila neka sasvim druga sorta,ili da je izmesano nekoliko sorti koje niste imali u planu da posadite. Posto sam ja iz Vojvodine bilo bi lepo da i vojvodjani zauzmu svoje mesto ovde. Mene npr. zanima adresa tj. gde je Departman Polj. fakulteta iz Novog Sada koji proizvodi i prodaje sadnice vinove loze,mislim da je negde u Sremskim Karlovcim.Nisam uspeo da proguglam ghde im je prodajno mesto. Nekada davno sam kupovao sadnice na rimskim sancevima ,ali su bile u pitanju sadnice voca.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dioda
|
 |
« Odgovor #1 Poslato: 17. Maj 2008, 16:42:23 » |
|
I, je li strasno? Mislim na otvaranje nove teme..  Nisam nikada u zivotu kupovao sadnice tako da ne mogu nikoga preporuciti, ako drugi znaju neka napisu.. Sto se poljoprivrednog fakulteta u NS tice na sajtu nemaju nista o prodaji sadnica, eventualno da se kontaktira prof. Zoran Keserovic ( kzoran@polj.ns.ac.yu ) posto je on direktor departmana za vocarstvo, vinogradarstvo i hortikulturu pa da se vidi da li i gde prodaju sadnice.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
malimedo38
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #2 Poslato: 17. Maj 2008, 16:55:58 » |
|
He he he nije strasno!!!! To sam napisao sale radi. Po struci sam informaticar i mnogo vremena provodim na netu. Kad god mi treba neka informarcija ja na net i ucim. Jako sam se razocarao kad sam uvideo da na netu ima jako malo literature po pitanju vinogradarstva mislim na srpskom jeziku. Jednostavno nisam navikao da ne mogu da nadjem neku informaciju na netu. Departman u Sremskim karlovcima nema svoj sajt-neverovatno zar ne! Zato sam ovde na ovom forumu i jako sam odusevljem
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dioda
|
 |
« Odgovor #3 Poslato: 17. Maj 2008, 21:16:58 » |
|
Jednostavno nisam navikao da ne mogu da nadjem neku informaciju na netu.  sto se pre naviknes bice bolje za tebe... Npr deki pokusava da sazna kako je izvrsena rejonizacija vocarstva u srbiji, ja posaljem par mailova i kazu mi da se raspitam u udruzenju "srpska sljiva", okrenem net naopacke i ladno nemaju sajt
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darko
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 51
|
 |
« Odgovor #4 Poslato: 17. Maj 2008, 22:13:19 » |
|
ja jos uvek nisam siguran ni u jednog naseg rasadinicara. ja sam uzeo proletos italijanske sertifikovane sadnice iz rasadnika vcr ciji je zastupnik jedna veoma fina gospodja iz beograda vesna vidas. bolje je platiti neki dinar vise ali makar znas sta si posadio. najmanje koliko mozes da porucis je 25 kom sadnica.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dioda
|
 |
« Odgovor #5 Poslato: 18. Maj 2008, 16:57:36 » |
|
Darko mogao bi postavi mail gospodjin ili telefon ili.... cisto ako je neko zainteresovan da moze da je kontaktira.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
darko
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 51
|
 |
« Odgovor #6 Poslato: 18. Maj 2008, 22:55:13 » |
|
www.vivairauscedo.com vesna vidas je zastupnik tog italijanskog rasadnika 063/271-508
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Peđa
Gost
|
 |
« Odgovor #7 Poslato: 25. Maj 2008, 02:28:25 » |
|
Rauscedo zastupa VV Magazin u N. Sadu, tačnije na Petrovaradinu. Vlasnik Milan Mojsin. Tu vam je bliže, a ima i svu prateću opremu za vinogradrstvo (stubove, žicu, naslonjače.....) i proizvodnju vina (tankove, kvasce, enzime.....)
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
malimedo38
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #8 Poslato: 25. Maj 2008, 19:18:47 » |
|
Imas li kontakt telefon i neku blize informaciju nisam mogao da nadjem sajt od te firme u Petrovaradinu
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dioda
|
 |
« Odgovor #9 Poslato: 25. Maj 2008, 19:28:16 » |
|
Trebalo bi da je ovo: www.vvm.co.yu
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Peđa
Gost
|
 |
« Odgovor #10 Poslato: 26. Maj 2008, 10:47:17 » |
|
Milan Mojsin VV Magazin tel. 063 / 692 - 450 Ako ga zoveš, slobodno mu reci da ti je telefon dao Peđa iz Vršca.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Peđa
Gost
|
 |
« Odgovor #11 Poslato: 28. Maj 2008, 00:33:43 » |
|
STR "VVM" Ul. Juraja Križanića 6 Petrovaradin
Tel. 021 / 43-00-70
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Don Julijan
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 47
Don Julijan
|
 |
« Odgovor #12 Poslato: 09. Januar 2009, 18:27:10 » |
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bog pića i piće Bogova!
|
|
|
duje
Stariji član

Van mreže
Pol: 
Starost: 61
|
 |
« Odgovor #13 Poslato: 11. Januar 2009, 10:04:27 » |
|
Za one koji su zainteresovani da kupe sadnice u departmanu poljuprivrednog fakulteta NS u Sremskim Karlovcima,prodajno mesto im se nalazi u naselju Dudara.Iz centra Karlovaca s desne strane karlovačke gimnazije je ulica koja vodi direktno do njihove upravne zgrade pored koje se nalazi i objekat gde se vrši prodaja.Njihove sadnice su nešto skuplje prošle godine su koštale 120 din kom.Ja sam zadnjih godina kupovao u rasadniku Ševar u Petrovaradinu kod železničke stanice cena je bila 80 din kom.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bozure
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 59
|
 |
« Odgovor #14 Poslato: 19. Februar 2009, 06:15:45 » |
|
kod nas u trsteniku je centar rasadnicarstva iako je ministarstvo polj . to htelo da nam uzme mi smo opstali opstali ja se ne bavim rasadnicarstvom ali kalem sam uzimao u rasadniku ladjarevic i zadovoljan sam a cena je bila negde oko pola evra tel mu je063686517 mislim da reklama ima i u jutru i moram vam reci da dobar deo kalema na polj . fak. rade koperanti iz okoline trstenika
|
|
|
Sačuvana
|
in vino veritas
|
|
|
|