27. Oktobar 2025, 15:41:20 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Izvori energije koji se koriste za zagrevanje kazana za pecenje rakije  (Pročitano 230920 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 64

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #90 Poslato: 06. Jun 2012, 18:50:26 »

Niste me dobro razumeli. Kao sto sam rekao, ne zelim nista da krijem, samo zelim da ispostujem osnovna nacela foruma, koja se odnose na reklamiranje.
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #91 Poslato: 06. Jun 2012, 20:23:27 »

Samo ti piši, lako ćemo za pravila, a naročito za izuzetke kao njihov sastavni dio.  Cheesy
Pored toga, uvjeren sam da postoje situacije kada reklama preraste samu sebe i time u stvari postaje iskrena preporuka.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 74

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.19

« Odgovor #92 Poslato: 06. Jun 2012, 21:21:16 »

Niste me dobro razumeli. Kao sto sam rekao, ne zelim nista da krijem, samo zelim da ispostujem osnovna nacela foruma, koja se odnose na reklamiranje.

Samo se ti imenjace reklamiraj, ako Bistrica nece, ja cu ovo obrisati!!!!!!
E jedino mogu da progledam ako mi napravis jedan isti ovakav, a za pare cemo lako, ili popij jedno pice i plati koliko kosta pa ti dodjem. Tongue E ovo je bas bilo off topic.
 A sada ozbiljno, Jagnjilac je po struci masinac, i nedozvoljava improvizaciju, ili ako je to bolje od nekog vidjenog resenja onda ide na svoju masinsku improvizciju, a koja bude savrsena. Kod njega kazan destilise sam, sve je pod elektronikom od A do S, grejanje u kuci takodje, a za odvajacicu kostica nemam komentara stvarno je odlicna .... itd...
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Starost: 58

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 9.0

« Odgovor #93 Poslato: 06. Jun 2012, 21:46:40 »

Bravo Peco50,
ti ga razotkrijo skroz!  Cheesy

Citat
a za odvajacicu kostica nemam komentara stvarno je odlicna
Aj sad jagnjilac -sta ima da kazez za ovu temu. Hoce mo je li ovde razraditi ili se prebacimo na temu "odvajanje kospica" Grin
Sačuvana

Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #94 Poslato: 06. Jun 2012, 21:47:15 »

Citat
Samo se ti imenjace reklamiraj, ako Bistrica nece, ja cu ovo obrisati!!!!!!
Imaš i moju saglasnost, ako plamenikom umjesto kazana zapali nešto drugo.  Smiley
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 64

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #95 Poslato: 06. Jun 2012, 21:53:17 »

Peca kao i uvek, zvrndov ostaje zvrndov. Nije me razotkrio i o tome sam javno pricao. Nemojte da svastarite, samo pravite posao savesnim urednicima. Tamo je ta prica o pasirci, tamo gde joj je i mesto.
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
Gnusmas
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #96 Poslato: 17. Septembar 2012, 08:23:32 »

Videh u jednim od prvih postova ove teme da si (jagnjilac) pominjao da si želeo da za zagrevanje kazana koristiš struju, jel ima neki specijalni razlog da si odustao od struje?
Sačuvana
wrabac
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 73

Windows XP
Browser:
Firefox 16.0

« Odgovor #97 Poslato: 23. Oktobar 2012, 13:47:01 »

Pronasao sam slike svoga gorionika:

Vidim radi se i to vrlo kreativno ,definitvno si u pravu da je ova vrsta gorionika jedno od boljih rješenja
Zanima me nekoliko stvari :
- koji je promjer dizne?
-kada gasiš  uskače li ti plamen u gorionik uz neugodno pucanje
-kako si rješio paljenje s obzirom da se plamen ne može prenijeti sa cijevi na cijev??

čini mi se da je volumen cijevi malo poveći što umanuje kvalitet gorionika , ako ideš na manji promjer onda ti se kao problem javlja pravilna distribucija tlaka na izlaznim diznama dužinom cijevi , to lako riješiš tako da na oba kraja postaviš  razdjelnu granu a obe spojiš preko "T" komada na venturi Na taj način možeš upotrijebiti i cijevi promjera 25-30 mm

Evo jednog jednostavnog rješenja , možda je malo skuplje ali gorionici sa plinskih šporeta su do sada neprevaziđeni , pouzdani i uradi se za jedno prepodne http://www.youtube.com/watch?v=vpge4WtzrcI

Sačuvana

ne slušajte tuđe savjete, idotske odluke možete donijeti sami
jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #98 Poslato: 23. Oktobar 2012, 19:46:19 »

@wrabac,
Samo ti se cini da je ovo" jedno od boljih resenja". Smiley
Ja tvrdim da je ovo dosad najbolje resenje za gorionik koe sam video ,jer je ovo "mercedes" u gorionike.
A odakle to znam je jer i ja imam isti takav.
Ali ostavimo to da ti objasni "jagnjilac" jer si njega prozvao,a i majstorija je njegova,pa da mu se ne mjesamo.
Sačuvana

bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #99 Poslato: 23. Oktobar 2012, 19:53:05 »

Da jagnjilac je jako kreativan, i sada je u akciji pravljenja namjenske prostorije za sve ono  u čemu učestvuje i ovaj plamenik, zato ga i nema na forumu tako često. Imam ovakav isti pa ću ti pokušati odgovoriti. Radila ga je profesionalna firma po narudžbi, za kazan i zahtijevanu snagu od 50kW. Projektovali su cijevi prečnika 52mm sa „diznama“ koje su u stvari sitno perforirane površine dimenzija 30x12mm, između dvije površine dizni je prostor od 20mm, pa slijedeća i tako do kraja cijevi. U radu se pokazao kao nešto izuzetno, sa stabilnim i kvalitetnim plamenom gdje nema nikakvog uskakanja plamena ni neugodnog pucanja, a plamen se sam prenosi sa cijevi na cijev što je normalna pojava i kod onih primitivnijih rješenja. Koristio sam i takve. I ja mislim da sam ga sa 550 EUR-a preplatio (doduše prije 6-7 godina), jer nije mi jasno šta toliko vrijedi na ovim cijevima bez obzira što su trenutno hit u svijetu. Vjerovatno je u pitanju visoka naknada za polidoro patent.
Sačuvana

wrabac
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 16.0

« Odgovor #100 Poslato: 23. Oktobar 2012, 21:16:47 »

I ja mislim da sam ga sa 550 EUR-a preplatio (doduše prije 6-7 godina), jer nije mi jasno šta toliko vrijedi na ovim cijevima bez obzira što su trenutno hit u svijetu. Vjerovatno je u pitanju visoka naknada za polidoro patent.

Kolikoooo??Ajme. Dobro radi se o posebnoj leguri od koje je urađen gorionik a i patent je u pitanju ( iz fotki nisam mogao prepoznati da se radi o polidoro)

Ovih dana ću okačiti gorionik koji razvijam zadnjih mjeseci , prosto ko pasulj i vrlo lako za izraditi . Može raditi i na niskom i na visokom tlaku(od 15mbara do 2,5 bara ) ,kao amosferski i kao predlačni , veličine od 300x300 pa do 1000x1000 mm Treba samo da vidim kako podnosi pregrijavanje pa se javim , ako me nema onda propala stvar  Undecided

Sačuvana

wrabac
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 16.0

« Odgovor #101 Poslato: 25. Oktobar 2012, 09:20:18 »

evo "majbaha"  (hvalite me usta moja)  Wink

testiran u celini celosti , radi na tlaku od 30 mbara do 2 bara što znači da oni koji se boje koristiti propan butan na većem tlaku mogu na venturi cijev spojiti duvaljku ili kompresor a sa strane ubuše diznu (predtlačni gorionik)

Naravno da kod ovog tipa postoje bezbrojne kombinacije kao kod lego kocki , dužina , širina , razmak između cijevi , U ovo slučaju dužina perforiranih cijevi (20x20)  je 300 mm

Najveći problem će vam predstavljati bušenje rupa no ako imate vremen isplati se jer materija za ovaj plamenik je manje od 20 eura

Ako nekoga zanima kopija polidoro gorionika, nema problem , ima se i to
Sačuvana

wrabac
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 16.0

« Odgovor #102 Poslato: 25. Oktobar 2012, 12:45:53 »

. Imam ovakav isti pa ću ti pokušati odgovoriti.

Jučer mi se slikice otvorile kao jako male tako da nisam mogao vidjeti detalje , sada je sve OK sve jasno ko dan
Sačuvana

wrabac
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 16.0

« Odgovor #103 Poslato: 25. Oktobar 2012, 13:00:10 »

Evo i slike mog brenera! Smiley

Ovaj turski regulator koji koristiš može biti problem jer mu je kapacitet jako mali , ako je plamenik malo jač regulator ti je usko grlo Ima nekoliko turskih proizvođača a regulatori su im skoro indetični a kvaliteta ko nebo i zemlja , ovi zadnji koje sam nabavio onemoćaju ako je dizna veća od 1,2 mm
Sačuvana

jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #104 Poslato: 25. Oktobar 2012, 15:11:29 »

Dobro je sto si zadovoljan sa tvojim gorionikom.Lepo izgleda Thumb
Citat
Ovaj turski regulator koji koristiš može biti problem jer mu je kapacitet jako mali...
Znam da je turski i znam da nije dobar,kako sto nije bio ni dobar moj stari gorionik, kog sam napravio kako prototip i proba.Radio sam prepek meke rakije sa njim, ali nije to bilo to.Morao sam ga stalno vrlo pazlivo regulirati. Ne moze se uporediti sa ovim novim.
Zato sam i napravio ovakav kakav sto ima jagnjilac, ko usput receno, mi je nesebicno pomagao oko svega toga.
Sad imam sansu da mu se i javno zahvalim!

Nisam ja strucnjak za plin i plinske uredjaje,kako sto nisam ni strucnjak za medicinu,pa zato kad zabolem od necega -idem kod doktora. Smiley
Sačuvana

Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 19   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.236 sekundi sa 21 upita.