03. Decembar 2024, 19:21:14 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Najjeftinija vina  (Pročitano 37527 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
boss
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 77

Windows XP
Browser:
Firefox 16.0

« Odgovor #30 Poslato: 05. Decembar 2012, 15:13:34 »

Kako da sakrijem istinu, kada već svi znaju? Što se tiče vina, javiću, orijentaciono druga polovina februara, ako Ti ili Peca sačuvate suvo meso na tavanu. Prasetina neće valjati zbog alfatoksina. Pozz.
Sačuvana
akijana
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows XP
Browser:
Firefox 17.0

« Odgovor #31 Poslato: 29. Decembar 2012, 20:55:25 »

Citat
To je asocijacija na moje detinjstvo na zadovoljan osmeh mog pokojnog dede kada se uvece zavrsi muljanje grozdja
Ovo me je podsetilo na isti takav osmeh mog, takodje pokojnog, dede Videna...
   Jes da je tema odavno pisana, ali nije kasno da se nastavi. Sad, o tim jeftinim vinima svako zna sta treba da zna, neko ih pije a neko ne. U nekima od njih zaista moze da se oseti i ukus grozdja, kao da su od njega i pravljena. Neka neodoljivo podsecaju na ono sto se u mom kraju zove "kominjak". A ima i onih koja bas podsecaju na katastrofu u hemijskoj laboratoriji.
 Ima ljudi koji hoce da budu fensi, pa u supermarketu kupe neko portugalsko ili spansko vino sa skupom etiketom, u lepoj flasi. E, ja u tim vinima ne osecam ni miris ni ukus grozdja, ali mozda tako treba? Mozda nasi dedovi nisu nista znali pa su, onako neuki, pravili vino od grozdja (sto je, izgleda, velika greska, jer ima zagovornika teze da kvalitetno vino ne treba da mirise na grozdje)? Mozda sam i ja bez ukusa, ali mi je manje bitna cena vina a bitan mi je ukus i miris (neki tamo ljudi, koje nazivaju jos i "enolozima" pominju i neku rec-buke). I ko mi kaze da je bitno da je vino strano i skupo, a nije bitno od cega je, ja mu ne verujem- ponekad cu radije da popijem jeftino, pa makar bilo i gore, kad vec nema domaceg pravog. Ipak su nasi dedovi, koji su mislili da se vino od grozdja pravi, vec pokojni...
Sačuvana
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #32 Poslato: 30. Decembar 2012, 16:54:53 »

neki tamo ljudi, koje nazivaju jos i "enolozima" pominju i neku rec-buke). I ko mi kaze da je bitno da je vino strano i skupo, a nije bitno od cega je, ja mu ne verujem- ponekad cu radije da popijem jeftino, pa makar bilo i gore, kad vec nema domaceg pravog. Ipak su nasi dedovi, koji su mislili da se vino od grozdja pravi, vec pokojni...
živ ti bio dedi pa makar pravio i loša vina.
"neki tamo" se trude da naprave i dobra.
razlika između dobrog i lošeg vina je u tome da li primećuješ razliku ili ne. ako ne primećuješ, svako vino ti je dobro.
Sačuvana
akijana
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows XP
Browser:
Firefox 17.0

« Odgovor #33 Poslato: 31. Decembar 2012, 09:50:25 »

Potpuno pogresno shvacen post. Naravno da se ljudi trude da naprave dobra vina, i jos ih ima, i to jeste dobro. Ovo "Neki tamo" je ironija, cisto da se malo razbije monotonija. Ja o ljudima koji se razumeju ne mislim da su "neki tamo". I da, u pravu si za ovo poslednje, ko ne oseca razliku, svako mu je dobro. Zasto onda treba da se smatra da je dobro vino samo ako ima lepu etiketu na kojoj pise da je, na pr. iz Portugalije? A uz to, na VINO i ne lici.
Sačuvana
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #34 Poslato: 01. Januar 2013, 14:41:23 »

neka ti bude jer nemam želju dalje da polemišem.
slažem se da ima puno „bofla“ koji stiže na naše tržište kao što je istina da vinari u Srbiji, u proseku, prave mnogo bolja vina od inostranih, barem kada je izbor pića u domaćim vinotekama u pitanju.
s druge strane, cena ti kaže sve. ako jedno vino u buteljci košta 5-10 evra, a plaća se i carina i transport, koliko onda vredi boca takvog vina kod tog proizvođača u inostranstvu?
i da ne budem baš skroz namćorast,
SRETNA NOVA GODINA!!!
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.049 sekundi sa 21 upita.