08. Oktobar 2024, 20:18:13 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Miris na kvasce  (Pročitano 20891 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
strashni
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 41

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Poslato: 16. Decembar 2009, 22:44:29 »

Da li se nekom desava da ima problem da mu vino mirise na kvasce i posle drugogo pretakanja. Koristio sam selekcionisane kvasce i hranu za kvasce. Prvo pretakanje je bilo otvoreno a drugo zatvoreno i jos se nije izgubio taj miris.  Scratchhead Huh?
Sačuvana

Ne rapravljaj se sa budalom, prvo te spusti na svoj nivo pa te dobije na iskustvo
peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 73

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.15

« Odgovor #1 Poslato: 17. Decembar 2009, 00:21:06 »

Strašni, mlada vina, manje-više, sva jedno vreme zadržavaju miris kvasaca. Neki to posebno vole: vino sa mirisom na pivo(malo uprošćeno), ali se zrenjem to polako gubi i potpuno nestane, pre bi se to moglo reći da je to miris mladih vina. U Poljskoj, a možda i u još nekim zemljama, veliki broj ljubitelja i uživaoca vole vina koja su skroz mutna odmah po završenoj fermentaciji, ali na njihovu žalost, malo taj momenat traje.
Možda je to tvoj malo i subjektivni utisak, a zavisi sa kojim si ga vinom poredio, daj nekom od prijetelja, rođaka, poznanika da ga proba, bez tvoje sugestije da miriše na kvasce, pa onda nam napiši o tome.
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
strashni
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #2 Poslato: 17. Decembar 2009, 08:02:34 »

Pa o tome je i rec, ne bih ja dizao frku da nisu primetili jos neki koji su ga probali. Dobio sam savet da ga sad posle ovih mrazeva i prvog vedrog dana jos jednom pretocim, otvoreno, i da ce tako da se izgubi taj miris. Opet u razgovoru sa drugim covekom, iz njegovog iskustva isti problem nestane sam po sebi.

Ne znam koliko je pametno da ga pretacem i treci put ove godine, Scratchhead licno mislim da ga ostavim da miruje do proleca pa tada uz analizu da vrsim dalje korekcije
Sačuvana

Ne rapravljaj se sa budalom, prvo te spusti na svoj nivo pa te dobije na iskustvo
svetlopisac
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 54

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #3 Poslato: 22. Decembar 2009, 10:38:00 »

Strashni ,donesi uzorak u vinoteku kad dolazis ,da probam i ja ,mozda ja ne primetim miris kvasaca !
pozdrav !
Sačuvana
strashni
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #4 Poslato: 22. Decembar 2009, 11:02:17 »

Dogovoreno a mozemo i da se dogovorimo da dodjes kod mene pa da probas i stara vina pa poneses malo kaberne i pesma leta  Smiley
Sačuvana

peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 73

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.16

« Odgovor #5 Poslato: 04. Januar 2010, 18:01:26 »

Ponesi 6/og februara u Jagodinu na dru\enje, pa 'e da vidimo kakvo je vino!
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
Antun2864
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #6 Poslato: 15. Januar 2019, 22:18:51 »

Pozdrav ljudi.  Imam miješano bijelo vino,8 bačvi mi odlična roba,no jedna bačva od 1000 litara mi nije ispala dobra. Naime vino mi je pomalo prazno što mogu riješiti,ali vino mi ima čudan miris. Miris je po hrani za kvasce. Radio sam sa kvascem Uvaferm CM,Fermaid E hranom za kvasce, Sil flockom, Hydroclar želatinom. Odradio prvi pretok u samom predbistrenju,pa na zaustavljanju pretok i dva pretoka nakon staiblizacije ali bezuspješno. Da li mi može netko reči u čemu je problem,kako ga riješiti i zašto mi je to nastalo?

Bio bih Vam jako zahvalan.
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #7 Poslato: 16. Januar 2019, 08:36:53 »

Pozdrav ljudi.  Imam miješano bijelo vino,8 bačvi mi odlična roba,no jedna bačva od 1000 litara mi nije ispala dobra. Naime vino mi je pomalo prazno što mogu riješiti,ali vino mi ima čudan miris. Miris je po hrani za kvasce. Radio sam sa kvascem Uvaferm CM,Fermaid E hranom za kvasce, Sil flockom, Hydroclar želatinom. Odradio prvi pretok u samom predbistrenju,pa na zaustavljanju pretok i dva pretoka nakon staiblizacije ali bezuspješno. Da li mi može netko reči u čemu je problem,kako ga riješiti i zašto mi je to nastalo?

Bio bih Vam jako zahvalan.

Na kojoj temp i koliko dugo je trajala fermentacija? Kako si koristio vinobran?
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
Antun2864
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #8 Poslato: 16. Januar 2019, 12:41:00 »

Na kojoj temp i koliko dugo je trajala fermentacija? Kako si koristio vinobran?

Bio je problem sa temperaturom. Digla se temperatura na 20°C. A fermentacija je trajala 6 dana. U muljanju sam sipao 10 grama na 100L mljevenog masulja. Kasnije sam u prekidanju koristio tekući i+u količini od 1.2 dcl na 100 L.
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #9 Poslato: 16. Januar 2019, 14:41:23 »

Pretpostavila sam da je bilo problema oko uslova fermentacije,ali ništa za uzbunu kako si to doživeo.
Tu nema korekcije jednostavno moraš čekati.
Koliko je prošlo od fermentacije?
Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.054 sekundi sa 21 upita.