08. Oktobar 2024, 21:23:10 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Коноба за одлежавање ракије  (Pročitano 35981 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Kratkoglavi
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 49

Ako kaniš pobjediti nemoj izgubiti

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #15 Poslato: 19. Februar 2010, 22:15:03 »

Milane sve čestitke na tekstu i filozofiji.
Sačuvana
Sremac_In
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 63

Jedna je dosta, dve je malo!

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #16 Poslato: 20. Februar 2010, 00:11:14 »

Svaka ti cast
Sačuvana
Milan73
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 50

samo polako

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #17 Poslato: 20. Februar 2010, 00:37:19 »

Hvala i zaista hvala, kome trebam TU SAM
Evo bas sam bio kod jednog "pocetnika" vinara i upravo taj problem, tata kaže da se na plovak stavi kalijummetabisulfit (vinobran) a to što se sto jedinjenja veže za vino pa šmeka na "sudovno" bure, nema veze...
inače Gospodin je iskoristio svoj mali prohromski tank od 300 lit i ove godine prvi put koristio je onaj Temerinski tank od "šatro medicinske, inertne plastike"..ppppppppppp
znate kakva je razlika, isti Souvignon u oba suda, nebo i dupe.
ljudi PROHROM 308 ili BOLJI i to možete predati unučićima u amanet a cena je smešno malo različita.
Sačuvana
Milan73
Stariji član

Van mreže Van mreže

samo polako

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #18 Poslato: 20. Februar 2010, 00:56:21 »

zaboravih, verovatno znate ali repeticio est mater studiorum

NIJE SVAKI PROHROM - PROHROM

ne padajte na prevare!!!!

ja ne znam baš jako detaljno, oznake prohromskog lima.
Brojevi označavaju njegovu sadržinu Hroma, Nikla, Vanadiuma ili čak Titaniuma, , npr. 1810, 4520.......ali
jako je jednostavno!!!!

MAGNET NE SME DA SE HVATA ZA PROHROM, ako se hvata, znači da je sadržaj gvožđa prevelik i da:
- IMA POLARITET
- NIJE HEMIJSKI STABILAN
- NIJE KISELO OTPORAN....

Otuda se na nekim sudovima pojavljuju braon fleke, bron, kao korozija na varovima i perforacije, nema rđe a toliko se istanji da prosto nestane materijal.

Eto Vam odgovora, kako i zašto možete u SUPER, MEGA PRODAVNICAMA da kupite, fenomenalne, divno polirane i lepo upakovane tankove...ali, lim im nije deblji od žileta a mom Čika Rajku, propiškio na varu kada je stavio višnju (kom za rakiju) 2 sezone.
Takođe, bio sam u Crnoj Gori, Crmnica, Vranac kao grom, vinarija Luuudilooo, sve talijani isporučili.....prc, evo. čujem došli po novo u Bački Petrovac, za pet godina, ono izgleda očajno..

ZNAČI, magnet u džepić pa po tank, fermentor ili vinifikator ili u zemlji Srbiji, nađete lepo nekog našeg proizvođača (ja se mom jako zahvaljujem, prvo što me trpi...da zajebavam...ali) i onda on leko kupi pravi materijal sa sertifikatom za prehrambenu industriju i SVI SRETNI. nisu baš najlepši ali moji imaju 10 godina, Želite da vidite kako izgledaju?
Ima ih tu negde po forumu.

i Najvažnije......HOĆU dia 103 cm H 2025 cm, na primer, može, sve može.
jebiga, neće nam valjda stranci titrati.

Mi ponosno imamo sve naše osim pumpu...jbr Rover je Rover

dosadan sam Roll Eyes

pozdrav

Sačuvana
deki
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 55

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.17

« Odgovor #19 Poslato: 21. Februar 2010, 21:04:59 »

Milane, Milane svaka cast za ovih par tekstova
Sačuvana
Milan73
Stariji član

Van mreže Van mreže

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #20 Poslato: 21. Februar 2010, 21:12:06 »

Hvala, tu sam, šta god znam i umem, mogu da pomognem.
ZAJEDNO SMO JAČI
Sačuvana
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #21 Poslato: 21. Februar 2010, 21:20:16 »

Mogao bih ove postove oko degustacije prebaciti u posebnu temu...
Milane, pominjao si "standarde" za vino... Na ovom linku sam jos davno nasao kako se prave standardi iz "aroma wheel" pa sam razmisljao da pokusam da ih napravim ali sam odustao, nije mi se dalo da trazim hemikalije na faksu posto ih i onako nema dovoljno... Sa cime si ti tenirao tj. kako si pravio standarde?
Sačuvana
Milan73
Stariji član

Van mreže Van mreže

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #22 Poslato: 21. Februar 2010, 22:05:18 »

da ovo su vinski degustatorki standardi, ja sam imao priliku da u Breši (I) na jednom treningu vidim male flašice, stotine njih sa IZRAZITIM AROMAMA, nešto poput ovoga ali nisam siguran da mi je to pomoglo, pogotovu što si tamo imao i ukuse sireva, suvog mesa.....nisam ja na to mislio, to su somelijerski standardi.
ja sam rakijašima, preporučio da nabave Etil acetat, 1-propanol, 2-propanol, furfurol, acetaldehid sve ono što rakiju čini neprijatnom, patočnom i slično, neko je skoro pitao šta je Fussel oil, neko mu je rekao da mu se rakija na to oseti.muka čovekova. A fussel oli, su u prevodu patočna ulja - čudna mi čuda.
Ako nije problem za forum, ja verovatno imam sve ove hemikalije u magacinu pa da smislim neke epruvete sa poklopcem i da upakujem po 10-12ml od svake i da šaljem ljudima, šta to može da košta, 1000 dinara ili manje. ALi sramote da neko pomisli da tezgarim preko foruma, ja nisam ovde zbog toga. Ovo ti pišem iz kancelarije-na poslu tezgarim a nedelja noć..
inače trenutno, projektujem jednu veliku laboratoriju za kontrolu mesa. ma za budalu uvek ima posla.

tu sam
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #23 Poslato: 21. Februar 2010, 22:44:58 »

Tvoja energija, srčanost i namjera su vidljivi iz tekstova koje pišeš. Ne boj se za „tezgarenje“, ne vjerujem da će itko pomisliti na njega u tvom slučaju. Nego nastavi i napiši šta sve imaš od hemijskih jedinjenja koja se prisutna u voćnim destilatima.  
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
Milan73
Stariji član

Van mreže Van mreže

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #24 Poslato: 21. Februar 2010, 23:50:40 »

verovatno imam sve, što je bitno, mogu da nabavim sve-www.promedia.rs
ali konsultovaću moje drugare hemičare da vidim šta je optimalno pa ću napraviti spisak.
znaš šta je tu problem, to je hemija, otrovi i slično, ja i da imam, sve kako to da skinem sa lagera a da me neko sutra ne pita..."šta si ti majstore radio sa acetaldehidom?" kome to treba, kao supstanca on je otrovan i kancerogen.
dok ja objasnim da nam treba da njuškamo, odoše jaja, acetaldehid je i predkorak za dobijanje sintetičke droge ili tako nekako ali sigurno ne može da bude u slobodnoj prodaji.

to je stvarno korisno imati i lakše je RAZUMETI destilaciju, kao molerima karta boja
Sačuvana
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.033 sekundi sa 21 upita.