Žao mi je što sam pokrenuo ovoliku diskusiju. Previše energije zalud utrošene.
Da se razumemo, nema u toj rakiji neprijatnih tonova, samo je previše aromatična na 50 stepeni.
Ne brini se za to. Nikada odgovori na pitanja ne budu namijenjeni samo onima koji su pitali nego i svim drugim koji ga čitaju jer imaju namjeru probuditi radoznalost i uvući dublje u problematiku. Bar kod onih koji pišu sa namjerom da bezrezervno podijele svoja provjerena, neupitna saznanja i iskustva.
Ne može rakija biti prearomatična, kao što ni slika ne može biti prelijepa, pa da joj to postane smetnja ljepoti izražaja. Kič je normalno nešto sasvim drugo.
Kod rakije uhvaćena bez dovoljno odvojenog prvenca, bar tako sam navodiš, i kvalitetnog odvajanja patoke kod rakije uhvaćene na 60 stepeni u prihvatnoj posudi je prisutno sve drugo samo nije previše aromatična.
U njoj ima viška intenzivnog, kao stršećeg, agresivnog, prodornog, pa i neugodnog zbog nekvalitetnog odvajanja frakcija. Prvenca i patoke. U njoj ima manjka aromatskog jer je neminovno maskirano većim koncentracijama jedinjenja koja u rakiju ulaze prekasnim odvajanjem patoke, i aromatski razblaženog zbog više unesenog etanola.