bistrica
|
|
« Odgovor #135 Poslato: 21. Maj 2017, 23:15:40 » |
|
...štabiste vi uzeli? Iskreno, ne bih uzeo ni jedan, ali isto tako ne vidim ni nikakvu bitnu razliku kod ova dva kazana pa ako si se već odlučio da kupiš jedan od njih onda je svejedno. Uzmi ono što ti se više sviđa, ili na šta si navikao.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
dekara
|
|
« Odgovor #136 Poslato: 21. Maj 2017, 23:34:22 » |
|
dno 4mm a sa strane verovatno 1 Ocajno. a za motor nista ne slusas tako daaaa
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Tasos
Stariji član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #137 Poslato: 22. Maj 2017, 00:16:30 » |
|
Kad sam kupovao kazan, DES nisam ni uzimao u razmatranje.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Goja
|
|
« Odgovor #138 Poslato: 22. Maj 2017, 07:53:42 » |
|
Da za motor sam slušao i tekako ,ok hvala na svim odgovorima.Moje razmišljanje na osnovu svih vaših odgovora je sledeće Mešalica obavezno,motor obavezno (po mogućstvu za (5-50 evra) mešalica treba da radi non stop to je ultimativno. Sad nastaju dileme dali je zaista 4mm katastrofa u odnosu na 5mm dali je lula 40 fi katastrofa u odnosu na fi 50??? sve ću to uskoro prelomiti i kupiti kazan i ako bog da da ove godine ispečem rakiju pa je dogodine nosim na ocenjivanje pa ću vam javim šta sam uradio ,hvala
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #139 Poslato: 22. Maj 2017, 19:43:37 » |
|
Ne trebaš se ljutiti zato što nisi dobio odgovor kakav ti više paše, pa ni izmišljati nepostojeće odgovore da bi mogao polemizirati sa njima. Niko ti nije ni poredio dno kazana od 4 i 5 mm nego ti je dekara napisao da je očajna kombinacija dna od 4 mm i onog sa strane od 1 mm. O parovodnoj cijevi ovaj put nisam vidio napisanu ni jednu jedinu riječ pa ne znam odakle je samo izvuče i to još sa tri upitnika.
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
Goja
|
|
« Odgovor #140 Poslato: 22. Maj 2017, 20:42:39 » |
|
Ni najmanje se nisam naljutio naprotiv iz naših komunikacija i raspitivanja svatio sam da je mešalica veoma važna da radi non stop i tu si potpuno upravu ,možda su mi se nekako omakla tri upitnika veoma sam otvoren za svaku diskusiju,predlog,sugestiju i td No međutim želje i mogućnosti obično nisu ruku pod ruku i nije isto dati za kazan 1500 evra i 3000 evra kolko god se on kupovao jednom u životu.Pronaći za kazan najbolji odnos cene i kvaliteta je prava umetnost.Neke stvari su kod kazana po meni ultimativne a neke malo manje. Želim da verujem da je u rukama Mandušića Vuka svaka puška ubojita A vama svima zaista puno hvala nema ni zrna ljutnje ili nečeg sličnog Parovodnu cev sam možda izmislio al nekako mi se učinila da je i ona bila na tapetu izvinjavam se zbog toga Živi bili
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #141 Poslato: 22. Maj 2017, 22:51:26 » |
|
Pronaći za kazan najbolji odnos cene i kvaliteta je prava umetnost. Neke stvari su kod kazana po meni ultimativne a neke malo manje. Kovani bakar visoke čistoće, dovoljne debljine pogotovo u ložištu kazana, dimenzioniranost i oblik nadgrađa kazana, mješalica, kvalitet i dimenzije kondenzatora... sve su to minimalni zahtjevi da bi se kazan uopšte mogao nazvati kvalitetnim. Sve ispod toga je i ispod granice kvaliteta pa i ne postoji odnos cijena-kvalitet. Bilo koja cijena za tako nešto je previsoka. Jedostavnije rečeno bacanje para ako pucaš na kvalitet jer od svega nabrojanog dobiješ samo mješalicu. Želim da verujem da je u rukama Mandušića Vuka svaka puška ubojita Da, to bi bilo jako važno pa ponekad i presudno u ratovanjima zbog veće motivisanosti svih onih koji su se borili za slobodu, ali za tehnologiju pogotovo onu koja je vezana za suptilnije stvari, kao što su aromatski uticaji, nije dovoljna samo želja i motiv, potrebno je puno više od toga. Nije to rabota sa učešćem mase i mnoštva nego igra u kojoj od početka do kraja ostaješ sam sa onim što imaš, a što si sam izabrao. Više kao partija šaha u kojoj je potpuno jasno šta koja figura može a šta ne može. Svaki pogrešan potez može biti put u bezizlaznu situaciju a ponovljivo dobar rezultat se postiže jedino uzastopnim nizom smišljenih poteza i odluka.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Goja
|
|
« Odgovor #142 Poslato: 22. Maj 2017, 23:49:17 » |
|
Sad ga bistrice pretera ako uzmemo za osnov da je vrhunska rakija ona rakija koja ima ocenu 17,5 i više i ako se složimo oko toga ,a nadam se da nećeš oko toga praviti pitanje jer bi u tom slučaju doveli u pitanje stručna mišljenja profesora i ocenjivača rakije u Srbiji onda zaista nisi upravu jer tvrdim da sam takvu rakiju probao (ocena 18,5) a napravljenu na destilator (firma) kazanu upravo onom kazanu za koji neki smatraju da ga netreba ni razmatrati ni uzimati u obzir i da nepostoji kod takvih kazana dobar odnos cene i kvaliteta i da su to samo mešalice. Naravno da je kazan jako bitan ali postoji niz drugih faktora koji utiču na kvalitet rakije uostalom ti to jako dobro znaš ,možda nikad neću napraviti rakiju ajkula (ocena 20) ali sa 17,5 i više biću jako zadovoljan a nju ću praviti na kazanu od 1500 evra uz svu pažnju i ljubav prema svim drugim procesima u stvaranju tako plemenitog pića. Uzdravlje i dao bog da se vidimo i razmenimo flašu rakije.
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #143 Poslato: 23. Maj 2017, 06:56:23 » |
|
Ne pretjerujem nego samo pričam o kvalitetu kazana. Da sam pričao o kvalitetu rakije iz tvog ugla gledanja onda bi bio u pravu. Ne znam to raditi na taj način. Kada je kvalitet rakije u pitanju uvijek dijelom pretjerujem i nikada nisam do kraja zadovoljan. Mislim da uvijek može i više. Ne mogu se zadovoljiti sa 17,5 ili 18,5 ako je to voće i fermentisani materijal nudilo mogućnost za više.
U zdravlje,
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dekara
|
|
« Odgovor #144 Poslato: 23. Maj 2017, 15:37:06 » |
|
Mnogo puta sam imao sa bistricom raznih duela ali volim da uvek saslusam misljenje drugih ljudi. covek je 100 u pravu, ima mnogo boljih kazana ali mozemo li ih priustiti. Ok DNO 4mm ali ne moze sa strane da bude 1 malo je bar 2mm. bitna je sirina kazana. mesalica da radi non stop kod dunje jabuke , nema potrebe kod kajsije sljive itd . zelje su jedno mogucnosti drugo pozdrav
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mouton
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #145 Poslato: 28. Septembar 2020, 14:56:51 » |
|
kolika jačina miješalice treba biti, sad imam od 0,18kw, ali zna ponekad zaglaviti, zbog čega ne znam, možda je preslaba?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
mouton
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #146 Poslato: 09. Oktobar 2020, 13:29:17 » |
|
gledam francuske kotlove alambic charentais ( Chalvignac i Satif ) i nigdje kod njih ne vidim ugrađenu miješalicu pa sad ili je nemaju ili je kod njih drugačije to instalirano? kod kotlova tipa arnold holstein se vidi miješalica
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #147 Poslato: 09. Oktobar 2020, 13:35:27 » |
|
Da, drugačije je zbog vina koje je drugačije konzistencije od voćnog kljuka.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
mouton
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #148 Poslato: 09. Oktobar 2020, 16:13:17 » |
|
Znaci za proizvodnju vinjaka ne treba mijesalica, zasto onda treba mijesati u drugoj destilaciji vocnih rakija a kod vinjaka ne treba u drugoj destilaciji?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #149 Poslato: 09. Oktobar 2020, 17:10:06 » |
|
Ma naravno da treba. Nisam rekla suprotno. Samo je drugačije postavljena, odnosno mješač je u sredini tijela kazana. Za nježno mješanje vina što za voćni kljuk bi dovelo do zagorijevanja.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
|