16. Mart 2025, 21:07:58 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 11   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kazan sa mesalicom ili prevrtac-prednosti i mane  (Pročitano 143576 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Milan73
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 51

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #30 Poslato: 26. Februar 2010, 11:27:58 »

Za sebe ili usluga?
Da ložite ili imate gas?
Novi ili polovan?
to su pitanja na koje nije teško dati odgovor ali možda da pređmo na PP, forum je pun takvih informacija ali ih je jako teško sagledati jer se postovi prepliću i važne teme se veoma često prekidaju, gube sledljivost, ali to smo MI KRIVI, dioda i ostali urednici to ne mogu da urede na bolji način.
ako uzmem da Vam pišem o svojim iskustvima i mošljenju, sigurnoću se barem jednom ponoviti, a ima i drugih članova koji su o tome više nego lepo pisali. Evo pogledajte teme o deflagmatoru-on je "MAMA" za uslugu a već je tako lepo sve opisano da netreba da se ponavljamo.
stojim na raspolaganju.
Milan73
Sačuvana
kazanpasa
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows Vista
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #31 Poslato: 27. Februar 2010, 03:16:40 »

ZASTO SE MOJ KOMENTAR NA ZADNJI POST NIJE POJAVIO?
Sačuvana

Osim pameti sve se može odglumiti.
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #32 Poslato: 27. Februar 2010, 10:35:11 »

Niko nista nije brisao...
Sačuvana
rakac
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 64

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #33 Poslato: 10. Mart 2010, 13:40:38 »

Imam kazan sa mesalicom u kom mi je zagorela komina,pa sada imam problem kako da to ocistim .Da li neko ima neki savet kako to ocistiti. Huh?
Sačuvana
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #34 Poslato: 10. Mart 2010, 15:28:31 »

Prvi put cujem da u takvom kazanu moze da zagori komina. Uzmi onaj sundjer za sudove sto sa druge strane ima onu zicu pa tuci. Mozes da ubacis i malo najfinijeg peska. Mora obavezno i malo vode. Koje je voce u pitanju?
Sačuvana

Jelo je potreba, a razumeti se u jelo i pice predstavlja umetnost
rakac
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #35 Poslato: 10. Mart 2010, 16:15:23 »

Zagoreo je zato sto nisam imao iskustva sa njim.Mislim da je najbolje ugraditi sporohodni motor da  mesalica radi non - stop.Kazan sam dobio na poklon,a u mom kraju svi koriste prevrtace tako da su ovaj moj prvi put videli.Probao sam to sa peskom  ali se nije pokazalo uspesno.Komina je bila od sljiva.
Sačuvana
alambik
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #36 Poslato: 10. Mart 2010, 17:29:49 »

Prvo probajte sa što manje agresije.
Stavite nešto vode u kazan i sredstvo za pranje posuđa, pa založite vatru da voda provri.
napravite na nekoj dršci sunđer sa onom stranom za ribanje, pa dok voda vri probajte što je moguće više skinuti.
Tek kad ovo završite videćete da li je sve uspelo ili će još trebati nešta agresivnije.
Sačuvana
cip
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 66

Windows XP
Browser:

« Odgovor #37 Poslato: 10. Mart 2010, 17:38:35 »

Ako serpa zagori na sporetu moze se ocistiti tako sto se dugo vremena kuva voda sa puno obicne soli. Treba puno strpljenja i vise pokusaja. Serpa nece biti ista kao pre (zavisno od toga koliko je zagorela) ali ce moci da posluzi. Pretpostavljam da se isti recept moze primeniti i na kazan. Srecno. Wink
Sačuvana
rakac
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #38 Poslato: 10. Mart 2010, 18:53:30 »

Ovo sa sredstvom za pranje posudja sam probao ibilo je neuspesno,probacu ovo sa soli.Zahaljujem na savetima.
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #39 Poslato: 10. Mart 2010, 20:32:36 »

Mislim da je peca na temi o čišćenju kazana već govorio o kaustičnoj sodi (živoj sodi) i njenoj primjeni. U svakom slučaju je možeš primjeniti u ovoj situaciji, jer ona razgrađuje organske materije. Njen rastvor prelij preko dna kazana i ostavi preko noći. Poslije toga bi se trebalo lako skinuti.    

P.S. Oprezno sa njom, i nemoj da te iznenadi što u situaciji kada je otapaš u vodi razvija temperaturu. Prilikom otapanja lističi se stavljaju u vodu i povremeno promiješa. Agresivna je i ne treba da dolazi u dodir sa kožom.
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #40 Poslato: 20. Mart 2010, 19:45:48 »

Nisam bas mnogo kompetentan da kazem koji je od ova dva tipa kazana (sa mesalicom ili prevrtac) omogucava proizvodnju kvalitetnije rakije. Usudicu se da kazem da mi se cini, da ovaj, koji sam video juce omogucava jako konforan rad, sto je jako bitno za svaki kazan. Za mene licno predstavlja iznenadjenje jedna nova konstrukcija kapka, koju prvi put vidim i koja mi se cini dobro osmisljenom. E za ono zasta smatram da sam kompetentan, gotovo sam siguran da ja za pravljenje ovog kazana koriscen elektroliticki bakar visoke cistoce.

Ne znam kakvo je Vase misljenje, samo sam osetio potrebu da Vam prenesem neka moja nova iskustva i saznanja.
Pozdrav,
Sačuvana

shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #41 Poslato: 20. Mart 2010, 20:18:18 »

jagnjilac ne budi skrt i tajanstven,daj nam malo podataka o kazanu, kapacitet itd itd io na kraju gde ga ima ako nije tajna.pozzzzz
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
jagnjilac
Prijatelj foruma

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #42 Poslato: 20. Mart 2010, 20:30:18 »

Ama Suco nisam ja skrt i tajanstven, samo zelim da budem disciplinovan da se pridrzavam pravila foruma.
Kazani se rade u svim realno potrebnim zapreminama i po Vasim specificnim zahtevima, ukoliko ubedite kazandziju da je bas to sto hocete potkrepljeno teorijom o praksom. Ne zezam se, stvarno je tako. Stari je vrh.
Sačuvana

shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #43 Poslato: 20. Mart 2010, 20:36:27 »

jagnjilac pa mi svi muku mucimo da nadjemo pravog kazandziju daj slobodno pusti kazandziju znas da je dioda rekao da ne tolerise pojavu proizvodjaca koji postave svoju reklamu i odu zauvek ,a ti si koliko znam ovde vec prisutan neko vreme tako da i ako pravis kazane ja mislim da nece urednici zameriti a ako se ogresis oni ce skloniti post.ajd ne oklevaj nestrpljiv sam deluje mi sto kazu bosanci PRAVO.pozzzz
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
Milan73
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 51

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.8

« Odgovor #44 Poslato: 21. Mart 2010, 20:09:58 »

Drugari, da Vam skratim muku.

UBEĐEN sam da je ovo dobar kazan, po tipskim elementima (ručica mešalice, polopac za ispust i za sipanje komine) da se zaključiti da je: ili rađen u saradnji sa nekim poluindustrijalizovanim kazandžijama (ako ga je radio..neko iz hobija) ili ga je radio neki, za mene nepoznati profesionalac. ali moje mišljenje je da je kazan, Novosadska škola. dakle odličan

ne znam debljenu lima i slično ali valjda je to OK.

KAKAP JE SJAJAN
taj izdignut kakap sa malim odnosom vrata i isparive površine komine pravi jako povoljan SEM-REFLUX EFEKAT a da pojednostavim, "Ima mučenica da se muči da izađe do tabarke" Da li sam jasan?

Kada komina vri, svašta izleće napolje a to svašta nama baš i ne treba, kod ovakvog kapka, povoljnost je što ima ogromnu, unutrašnju površinu sa koje se već posle izlaska iz kazana, deo pare hladi i vraća nazad u kominu, na prvom mestu to su PATOČNA ULJA (izo propanoli, butanoli....) da neširim temu, kazan je savršen naročito za prepeku.

pozdrav
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 11   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.064 sekundi sa 21 upita.