28. Oktobar 2025, 16:11:05 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Pravilnik o objektima i prostorijama za proizvodnju vina  (Pročitano 13420 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Bane Anđelić
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Mac OS X
Browser:
Firefox 3.6

« Poslato: 10. Mart 2010, 13:20:21 »

U Članu 17. Zakona o vinu piše da će Ministar bliže propisati "uslove u pogledu objekata, prostorija, tehničkih uslova, opreme, sudova i uređaja, kao i stručnog kadra koje mora da ispunjava proizvođač".

Da li je Ministar ovo propisao?

Ja trenutno gradim ukopani proizvodno/skladišteni prostor od oko 70m2 koji može da bude sve jedna prostorija, a može i više, pa ne znam kako da pregradim. Predvideo sam visinu od 3m. Ima vode, struje, kanalizacije. Ali ne znam čime da zavrišim zidove (malterisanje, krečenje, pločice, itd.), kakvu ventilaciju moram da imam, kakvo osvetljenje, itd. Ne bih da posle rušim.  Smiley
Sačuvana
shuca
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #1 Poslato: 14. Mart 2010, 17:08:46 »

bane mene vise zanima kako ces da napravis tu ukopanu prostoriju tj podrum jer nas par clanova je zainteresovano za to pa bih ti bio zahvalan ako moze neko detaljnije objasnjenje,sto ono kazu od iskopa zemlje pa do kljuca u bravi hvala,a ministar je na putu i mi ga jurimo za podsticajna sredstva.pozzz
Sačuvana

bog je stvorio vodu, a covek vino!
Bane Anđelić
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #2 Poslato: 16. Mart 2010, 14:12:49 »

Šuco, to je poseban objekat na placu. Projekat je uradio arhitekta, pa je dobijena gradjevinska dozvola.

Koliko sam ja video, ima oko objekta jedno metar šljunka i peska za drenažu. Onda ide zid od cigle, stirodura, hidroizolacije i betonskih blokova. Odozgo je laka ploča, pa jedno 30cm izolacije, pa još jedna ploča. Sad se dvoumim da li je to dosta pa da ne zatrpavam zemljom nego da napravim terasu sa roštiljem odozgo.

Unutra je sve jedna velika prostorija, ali ću je podeliti u zavisnosti od toga kada se vrati ministar i napravi pravilnik.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.465 sekundi sa 21 upita.