Pozdrav ljudi,
da podelim sa vama svoje iskustvo. Od 280L komine dobio sam 59L meke na 30stepeni. Danas uradio prepek , izaslo 21L na 69 stepeni i jos 3L uhvatio posle na 45% . i Jos sam iz zadnjeg kazana ostavio 3,5L na 52% koju nisam prepekao da uporedim posle...i ta rakija je bas super!!!
Naslušao sam se raznih priča dok sam trazio da kupim jabuke, tipa - šta ce ti jabuka, malo daje, moras secer, moras vodu i slicna sr..a...
Pitam koliko je to malo, kazu 5-6L sa dodatim secerom.
Ja sam koristio RS zym koji sma kupio u Revinu u BGu(zahvaljujem im se ovim putem na svemu, vrlo su profesionalni i fini ljudi). Posle dve nedelje komina je bila kao kaša, fantastičnog mirisa, zlatni delicious 100%...tecni deo (vino) je bilo jaaako lepog ukusa . Širomer po babou propade koliko je mogao da propadne
Namestio kiselost na oko 3,2.... Ubacio kvasce Aroma white, opet po preporuci ljudi iz Revina, i hranu...Anaerobno vrenje. Kada sam otvorio bure prvi put, na vrhu nije bilo onog lošijeg dela što treba da odbacim, kao što sam kod kruške. Sve je bilo identične boje...
I posle, neka mi neki kaže da ne valja rakija od jabuke. Kad sve saberem mislim da me litra ove rakije košta oko 200din...Pa gde ima rakije po toj ceni a da nema šećera u njoj...
Hvala na pažnji, moza de nekom koristiti ovo sto sam napisao, pre svega pozitivno iskustvo sa preparatima!!!