Jel može i za nas ostale malo podataka o dimenzijama i slika noževa i načina pročvršćivanja.
Uh sad sam zvezda jbt:)
Pa ovako...ja sam za sebe napravio jedan koji je precnika 165 cm, ovaj je precnika 140 cm i po povratnoj informaciji bolje i mirnije radi. Kaze jos da ima problema sa zadnjim tockom,ali ja verujem da je to zbog toga sto je uska nagazna povrsina tog tocka.
Ako nema potrebe da masa bude apsolutno usitnjena moze da se ostavi i jedan otvor pozadi ili malo ukoso to bi pomoglo da malcer lakse radi, ali ne bi masa bila totalno samlevena, a ovde se oan i ne vidi posle prolaska malcera, nema je.
Nozevi se mogu kupiti ali posto ja volim da sam napravim nesto (a tako je i jeftinije
napravio sam ih od platne gibnja zastave 101.
Pokusao sam sa kaljenjem obicnog sparinga debljine oko 5 mm ali nisam uspeo, zatim sam stavio od gibnja i to cele sirine ali bilo je pretesko, olaksao ih sam tako sto odsekao jedan po meni nepotreban deo i to fino sad radi.
Evo i slika, slucajno ih imam
Pricvrsceni su srafom m 12 ali tako da mogu da rotiraju oko tog srafa za 360 stepeni. Na sraf je navucena biksna koja je malo duza od debljine noza (moze npr unutrasnja kosuljica nekog malog lezaja) i noz se postavlja zapravo na tu biksnu tako da navrtka steze nju a ne noz koji je slobodan.