06. Oktobar 2024, 11:52:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Gde zive vinske musice  (Pročitano 24921 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
mk
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Poslato: 21. Februar 2010, 09:32:54 »

Pozdrav svim forumasima
Niko do sad mi nije odgovorio na ovo pitanje,GDE ZIVE VINSKE MUSICE ,pa ako neko zna neka objasni kako se tako brzo stvore i to u rojevima kada pocne fermentacija.Odakle dodju?Huh?
Sačuvana

HUBERT 1924
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6

« Odgovor #1 Poslato: 21. Februar 2010, 10:28:38 »

Pitacu ovu moju sa avatara Grin
Pojma nemam ali znam da se stvore cim se izmulja grozdje, u ogromnom broju... Zanimljivo pitanje, sada i mene kopka odakle? Peca zna sigurno Smiley
Sačuvana
mk
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #2 Poslato: 21. Februar 2010, 13:31:13 »

Hajde Peco, nesumnjam u tvoje znanje!!!
Sačuvana

HUBERT 1924
mk
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #3 Poslato: 07. April 2010, 14:14:15 »

Jos niko nije odgovorio na ovo pitanje,sar je moguce da niko nezna???
Sačuvana

HUBERT 1924
Ivan
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odgovor #4 Poslato: 07. April 2010, 14:30:07 »

http://en.wikipedia.org/wiki/Drosophila_melanogaster
Sačuvana
alambik
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #5 Poslato: 07. April 2010, 15:12:09 »

Hajde Ivane procitaj ti taj dugacak tekst na engleskom pa nam ukratko ispricaj.
Vinske musice, prema meni, generisu se od vaduha kad je ovaj zasicen ugljendioksidom koji je produkt alkoholnog vrenja.
Drugog objesnjenja nema.
Sačuvana
Ivan
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 39

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.18

« Odgovor #6 Poslato: 07. April 2010, 16:14:50 »

ja sam ga procitao a uostalom o vinskoj musici se mnogo toga zna jer se cesto koristi kod promatranja gena, bolesti itd jer ima vrlo kratki zivotni ciklus pa u kratkom roku moze imati mnogo potomaka i generacija..

ovdje sve pise:

Females lay some 400 eggs (embryos), about five at a time, into rotting fruit or other suitable material such as decaying mushrooms and sap fluxes. The eggs, which are about 0.5 millimetres long, hatch after 12–15 hours (at 25 °C (77 °F)).[5][6] The resulting larvae grow for about 4 days (at 25 °C) while molting twice (into 2nd- and 3rd-instar larvae), at about 24 and 48 h after hatching.[5][6] During this time, they feed on the microorganisms that decompose the fruit, as well as on the sugar of the fruit itself. Then the larvae encapsulate in the puparium and undergo a four-day-long metamorphosis (at 25 °C), after which the adults eclose (emerge)

zenke izlegnu oko 400 jaja (embrija), oko 5 odjednom, u trulo voce/plod ili neki drugi pogodan medij kao sto je natrula gljiva ili biljni sokovi. jaja, koja su oko 0,5 mm dugacka, izlegnu se nakon 12-15 sati pri 25°C. izlegnute larve/licinke rastu otprilike 4 dana pri 25°C dok se presvlace dvaput (u 2. i 3. periodu larve), u oko 24 do 48 sati nakon izlijeganja. tijekom tog vremena, hrane se mikroorganizmima koji razgraduju voce, kao i secerom na samom vocu. tada se larve "enkapsuliraju"/cahure se u kukuljicu i prolaze cetverodnevni preobrazaj pri 25°C nakon kojeg se pojavljuju odrasle jedinke.
Sačuvana
mk
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #7 Poslato: 07. April 2010, 19:14:06 »

Hvala puno Ivane
Sačuvana

HUBERT 1924
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #8 Poslato: 10. April 2010, 00:27:53 »

Vinske musice, prema meni, generisu se od vaduha kad je ovaj zasicen ugljendioksidom koji je produkt alkoholnog vrenja.
Drugog objesnjenja nema.

Tek sad sam primijetio ovu poruku. Od one ivanove poruke naprosto je ostala u sjeni. Kada sam je pročitao nisam mogao da vjerujem. Pročitao sam je nekoliko puta i opet ista nevjerica. Nije mi jasno kako si uopšte mogao napisati ovako nešto. U moje vrijeme se za ovakve provaljotine direktno išlo na popravni iz biologije, još u osmom razredu osnovne škole. Ne znam šta ti bi, pa ti ovdje kažeš da složeni oblik života nastaje iz vazduha, i još zasićenog ugljen dioksidom.
U moderno doba pored Darvinove teorije evolucije, postoji samo još jedan opšte prihvaćeni način nastanka života, doduše nije naučni nego teološki, i on se pripisuje bogu stvoritelju. Pa jesi li bar išao na vjeronauku. Kako ti je tako nešto uopšte moglo pasti na pamet, i posle toga još i tvrdiš: „Drugog objašnjenja nema“. Daj molim te da zajedno razmislimo kako da ublažimo ovu sramotu. Nemoj pogrešno shvatiti nije me briga za tebe, nego znam da će prezontije i slični, koji na drugim forumima često olajavaju ovaj forum jedva dočekati ovako nešto. Već vidim doskočice na račun svih nas. Ako se pojavimo negdje na nekom drugom forumu, već čujem komentare: „To su oni što na svom forumu glume boga i igraju se stvoritelja i stvaraju život iz vazduha. Već vidim tekstove u stilu:“ U početku stvori alambik vinsku mušicu….. Sedmi dan bio je dovršio alambik djelo svoje i stvorio rakiju….“. Ne znam, kad se dioda vrati predložit ću mu da napiše komentar ispod ovog posta, u stilu: Ovo je isključivo mišljenje samo jednog člana foruma  i zamolio bih sve one koji ovo pročitaju da uzmu u obzir da ostali članovi sa ovom porukom nemaju ama baš ništa i odriču se ove nenaučne i heretičke konstrukcije. Preporučio bih i tebi, pošto je kasno da ovu poruku izbrišeš, da pošalješ diodi molbu da te opravda na sve moguće načine. Neka izmisli nešto, neka kaže da si bio pod uticajem neke opasne šećeruše i slično, kako ti to inače nije prvi put ali te sad baš obuzela. Uostalom administrator je smislit će nešto.

P.S. Meni je pomalo neugodno, i ne služi mi na čast, izvini ali moram ti reći, dok budeš pisao ovakve postove i postove gdje pokušavaš degradirati i omalovažiti sve što nije tvoj „nivo“ ja te se odričem i odričem se bilo kakve komunikacije sa tobom.     

Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
cip
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 66

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #9 Poslato: 10. April 2010, 07:34:01 »

citat alambik: Vinske musice, prema meni, generisu se od vaduha kad je ovaj zasicen ugljendioksidom koji je produkt alkoholnog vrenja.Drugog objesnjenja nema.
odgovor: ja sam shvatio da je ovo alambikova sala Roll Eyes
Sačuvana
alambik
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #10 Poslato: 10. April 2010, 12:20:15 »

cip, bistrici nije potrebna takva vrsta intelektualne podrske. On je sam sam sebi kosmos i zato ostavi ga na miru.
Sačuvana
Kratkoglavi
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 49

Ako kaniš pobjediti nemoj izgubiti

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #11 Poslato: 08. Novembar 2010, 17:56:19 »

Pri kojim koncentracijama CO2 dolazi do generisanja vinskih mušica?
Sačuvana
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.12

« Odgovor #12 Poslato: 08. Novembar 2010, 18:39:28 »

Jel vi to ozbiljno o generisanju ili se salite? Roll Eyes
Sačuvana
Kratkoglavi
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 49

Ako kaniš pobjediti nemoj izgubiti

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #13 Poslato: 08. Novembar 2010, 18:56:52 »

Što da ne. I Živković stvori vinograd:
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.07 sekundi sa 22 upita.