06. Decembar 2024, 08:20:21 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Prodaja vina?  (Pročitano 42818 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
strashni
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 41

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #15 Poslato: 05. Januar 2011, 22:37:31 »

citam par dana sta pita markofon i pokusavam da shvatim o cemu se radi...?
necu da ulazim u kalkulacije, sve to stoji kako su drugi napisali ali postoji nesto sto ne mozes da kupis i da utices na to, osim ako ne ulozis zesce pare u opremu, a to je kvalitet vina...ako nemas znanje da ga napravis, srece, iskustva, pomoc...zaboravi kalkulaciju od 5e po buteljci

previse knjiski polazis sa pretpostavkama i pitanja su adekvatna u ekonomskom pogledu ali ne poznajes tematiku proizvodnje vina da bi razumeo ceo problem, nigde nisi pomenuo pitanje trzista, konkurencije, zasicenosti, sirovine, dobijanje geografskog porekla za etiketu, problem sa naplatom prodatog vina...

ja ti zelim puno srece ali o svemu dobro razmisli, upoznao sam odlicne enologe koji nikad nisu napravili svoju vinariju a prave vina vecini komercijalnih vinarija u zemlji, sve poznate vinarije i poznata vina...
Sačuvana

Ne rapravljaj se sa budalom, prvo te spusti na svoj nivo pa te dobije na iskustvo
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 4.0b8

« Odgovor #16 Poslato: 07. Januar 2011, 02:06:43 »

markofon...troskovi proizvodnje vina i flasiranja i dr. su manje vise isti, odnosno, mogu se izvesti po kategorijama vina i pakovanjima.
ono sto niko ne zna(pa ni ti) je cena tvog vina na tržištu. a s tim naravno i zarada.
kao što reče strashni... 5 Eura po buteljci...o tome možeš da razmišljaš kad "probiješ" tržište i kad stekneš ime.
dotle, ako ti gazda nekog lokala uzme kutiju gratis i par kutija da ti plati, biće veselja.
a ako ti sledeći put plati sve što ti uzme, pa ti si na konju!
nije još kasno da počneš ali moraš prvo da odrediš sebi mesto na tržištu da bi znao šta i gde da gajiš.
Sačuvana
markofon
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13

« Odgovor #17 Poslato: 07. Januar 2011, 22:11:00 »

Najpre da vam se zahvalim na brzom odgovoru.
Sale tebi posebno, upravo su mi te informacije bile potrebne.
Za Strashni i Lozar, vidim da ste i vi dosta iskusni forumasi i da imate dosta iskustva te strateski sagledavate situaciju.
Eto pozivam vas sve da se ukljucite u pricu vezanu za deo foruma o subvencijama i kazete mi kakvo je vase iskustvo, obzirom da su odgovori sarenoliki.
Sačuvana
strashni
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 41

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #18 Poslato: 08. Januar 2011, 07:38:03 »

Mene prica oko subvencija trenutno ne zanima jer necu da sadim vinograd, nemam vremena da budem i dobar vinogradar i dobar vinar, a do dobrog vinara put je dug... Wink mozda neka bespovratna sredstva ako mi kvrcne da registrujem vinariju pa uozbiljim celu pricu...

ako si sa FON-a kao sto stoji u tvom niku, razmisli i malo dalje od pocetnih ulaganja...na kraju krajeva ces uspeti da isfinansiras celu pricu ali vidi za dalje, razmisljaj strateski na duzi period sto kaze teorija...Pun si energije i ideja i to je super ali u razgovoru sa malo ozbiljnijim ljudima iz ove price zakljucio sam da ne treba srljati...

Dobro razmisli o konkurenciji, probaj da predvidis desavanja na trzistu, pogledaj primere zemalja sa dugom tradicijom u proizvodnji kvalitetnih vina...

Vinograd nije za zajebanciju, jedan dan u godini ne uradis kako treba i ode sve za tu berbu a verovatno i pola za sledecu...bio sam svedok. Ako ces da radis kako treba moras ti, drugi nece da se sekira za tvoje pozajmice i kredite...

I najvaznije, uradi kako mislis da treba, samo ti mozes da izguras sta si zamislio makar ti hiljadu njih reklo da ne treba! Thumb Wink
Sačuvana

Ne rapravljaj se sa budalom, prvo te spusti na svoj nivo pa te dobije na iskustvo
lazarlazar
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #19 Poslato: 01. Decembar 2014, 09:11:11 »

Dobar dan
Zamolio bih za pomoc....sta bi jedan maleni kafe u centru grada trebao da ima u ponudi od vina a da se razlikuje od ostalih Smiley
Na prvom mestu su kafe i ostali topli napitci pa ne bih zeleo da odem presiroko sa ponudom.
Da li se vezati za jednu vinariju ili uzeti od svakog po nesto tj to sto se pije u ostalim lokalima po gradu?
Sačuvana
lazarlazar
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #20 Poslato: 02. Decembar 2014, 00:30:58 »

Uhh...ispasce kako nemam odgovore na vecinu pitanja ali je tako Smiley
Ovako..lokalcic je tek otvoren ali ocigledno sam omasio lokaciju za tu namenu (kafe itd) jer se nalazi u Laze Teleckog koja se inace pretvorila u potpunu katastrofu, teski narodnjaci itd. Ali ipak lagano ulaze normalni ljudi, nekako se kristalise...
Nemam neku posebnu potraznju za kvalitetnim vinima ali mi se cini da ce to biti neophodno.

Voleo bih da izbacim sve te vec vidjene stvari (npr takovo rakije i razna vina sto ih ima u svakoj prodavnici) i da se opredelim za par nekih domacih, zaista kvalitetnih proizvodjaca.
Sačuvana
Jasho
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 33.0

« Odgovor #21 Poslato: 06. Decembar 2014, 22:19:34 »

Ako će ti pomoći, jutros u 4 se vratio iz kafane na glasu u BG, dobra muzika, gosti srednjih godina, mi naručili roštilj i vino, crno i belo, kaže konobar rinfuz domaće, reko aj donesi, vino crno mlado provalim da je neka kupaža donose ga u pola litra čokanjima, belo iz prve šardone, žene se oduševile, a meni crno leglo uz roštilj baš kako treba, nisam ulazio u detalje sa konobarem šta odakle itd. Međutim kad smo odlazili provalim šta toče http://www.dokrajasveta.com/home.html plastična buteljka od 5l mix makedonskog vranca, melo i kaberne, već sam ranije pio ali ga nisam prepoznao, sve u svemu ako je vino dobro tražiće ga gosti i vraćaće se... Thumb

U tvom slučaju ja bih išao na lokalne male vinarije, ima dobrih u okolini NS, nudiš autentično lokalno, zaboravi uvozna francuska, italijanska, španska vina, kad god odem u Maxi i skontam da koštaju u srbiji 350-500 din izgubim volju da ih probam, što ne znači da nema dobrih i među njima.

Pozz
Sačuvana
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.029 sekundi sa 21 upita.