|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #165 Poslato: 31. Mart 2020, 12:07:06 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Joca-Sremac
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 48
|
 |
« Odgovor #166 Poslato: 31. Mart 2020, 12:42:37 » |
|
Mesto se zove tako ili firma
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #167 Poslato: 31. Mart 2020, 12:48:15 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Svd
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #168 Poslato: 01. Maj 2020, 20:28:11 » |
|
Da li mi neko moze reci,ili me uputiti na nekog da mi kaZe,okvirno,koliko je krece cena 13 jul premijer iz 2000 godine? Hvaala unapred
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #169 Poslato: 01. Maj 2020, 22:18:22 » |
|
Imaš na gugl cijene pića, vinotekama, prodavnicama, restoranima. Nije to nikakva tajna.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Svd
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #170 Poslato: 02. Maj 2020, 16:24:32 » |
|
Nije tajna,ali nigde nema te iz 2000. Sve enoteke i diskonte sam vao,i niko ne zna. Slao mejl i plantazi i ni oni nista
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #171 Poslato: 02. Maj 2020, 17:31:56 » |
|
Pa eto,nije pretekao.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ibrik
Zaslužni član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #172 Poslato: 02. Maj 2020, 19:11:03 » |
|
Pa eto,nije pretekao. Ne bi me iznenadilo. Ta godina je u svetu bila odlicna za vinare. Mnogo velikih vinarija je ostavilo vina u arhivu (chateau Margaux npr.) A Premijer je stvarno vrh vino, kruna Plantaza. Tako da, sasvim je moguce da ga nije preteklo u ponudi. Sad citam licnu kartu tog vina. Za berbu 2015 pise da je starost loze 34 godine. Danas sam prosao pored bivseg Navipovog vinograda u Jagodini, onog u kome je pravljena Jagodinska ruzica. Odprilike je te starost-cetrdesetak godina. I pola je iskrcen. Sta ce ljudima stara loza, malo to rodi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Vinum bonum, pax in domum
|
|
|
Koshpa
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 42
Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I
|
 |
« Odgovor #173 Poslato: 19. Maj 2020, 22:33:55 » |
|
Tko može odvojiti pola sata vremena neka ispuni ovu anketu. Pomoći će jednom doktorandu s Agronomskog fakulteta u ZG. https://app.keysurvey.com/f/1473208/4ecb3954052a5b8c/
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #174 Poslato: 20. Maj 2020, 07:33:45 » |
|
Jesi siguran da si dobro postavio link? Meni ne otvara anketu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Peps
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #175 Poslato: 12. Jun 2020, 06:12:08 » |
|
Gdje nabaviti kvasac qa23 u BiH? U Srbiji ga ima dok kod nas slabo skroz.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #176 Poslato: 13. Jun 2020, 16:29:37 » |
|
U agroplod trebinje imaju lallemandove kvasce. Ništa nije slabo samo treba malo napora kad se traže informacije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
solevac
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #177 Poslato: 02. Jul 2020, 14:46:11 » |
|
Trazim da kupim DAP, medjutim kazu mi ovi sto rade sa djubrivom da se DAP (18-46) vise ne uvozi i da je sad zamena MAP, koji ima slican odnos azota i fosfora u sebi (12-52). Pitanje je, da li donekle MAP moze zameniti DAP, ili barem da neko napise konkretno ako zna, gde bi mogo da se kupi DAP? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Хегел моли свога пријатеља Шелинга да га посаветује где би се у Јени могао јефтино настанити, тј. да то место буде близу где има једноставне хране, много књига и „ein gutes Bier“.
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #178 Poslato: 10. Jul 2020, 19:22:19 » |
|
Nešto vezano za samu temu i još ponešto usput.  U poslednje vrijeme gledam i prosto sam u nevjerici koliko „elitni“ članci koji pokušavaju donijeti na sto znanje zajednici,providno ogolijevaju svoj fokus na prodaju.Tačnije,preprodaju.Površno bez imalo truda i blama navode uputstvo za rakiju od kajsije.(sad će,samo što nije) I nikako da se operišu od populističkog izraza-kompletan vodič. Postoji međutim razlika između vođenja i podvođenja. A što je to podvođenje i kako izgleda?Vidi Mile što imamo u magacinu.Da metnem u članak. Spuste pH vinskom kiselinom,ponude par kvasaca navodeći njihove maksimalne procente alkohola u obitavanju koji su ovdje skroz nebitni osim ako proizvođač ne istrese džakove šećera usput. A što se tiče destilacije?Polako.To je kompleksna tema u sledećem broju.Da vidimo i to.  Pa prije no što čovjek krene u promet da vidi što mu treba,prvo nek vidi s kojeg dometa je krenuo. I hoće li ga ostaviti u nekoj zaleđini. https://www.enolog.rs/rakija/proizvodnja-rakije-od-kajsija-kompletan-vodic/
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sasabojan
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #179 Poslato: 27. Jul 2020, 12:39:10 » |
|
Zna li ko da mi kaze o proizvodjacu kazana Milanovic iz Novog Sada.Kazan je proizveden 1970 god.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|