|
bistrica
|
 |
« Odgovor #135 Poslato: 31. Maj 2017, 18:34:47 » |
|
Ispravka : Pitanje za mini liniju za punjenje rakija nije poslao Bistrica već Zaja1948, nisam dobio odgovor.  A za šta je to sada i opet bistrica kriv. ...Možda zato što nije brisao ovu poruku i uputio te na google
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
|
dekara
|
 |
« Odgovor #136 Poslato: 01. Jun 2017, 12:36:36 » |
|
igore991 ne znam koliko ti se to isplati zato sto ja pecem puno vise od tebe a posao mi radi preradjena muljna pumpa koja kosta ne vise od 20.000 dinara. ps. puno ti prijemno sanduce--- BRISI poruke
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
igor991
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #137 Poslato: 01. Jun 2017, 13:06:15 » |
|
ok hvala
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #138 Poslato: 01. Jun 2017, 20:49:28 » |
|
ps. puno ti prijemno sanduce--- BRISI poruke Očito si pomiješao forume. Na ovom nema ograničavanja pa ni mogućnosti za blamažu tipa puno sanduče nakon dvadesetak PP-a i slično. Kod mene je par hiljada neobrisanih PP-a pa ih i dalje nesmetano primam.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
happy star
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #139 Poslato: 02. Jun 2017, 21:26:39 » |
|
Dekara, daj typ muljne pumpe koju koristis
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Covek mora da vezba umerenost i nadzor svojih cula i sklonosti u bilo kom pogledu, da bi tako odrzao sebe mladim u telu i razumu"
Nikola Tesla
|
|
|
igor991
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #140 Poslato: 05. Jun 2017, 08:32:12 » |
|
e vidi ako ti odgovara otiđi na sajt https://agropartner.co.rs/kontakt pa ce ti tamo reći šta i kako ako ti znači neznam jel se sme tako postavljati da neispadne reklama
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
dekara
|
 |
« Odgovor #141 Poslato: 05. Jun 2017, 12:21:07 » |
|
Ko ima da da 1000e za pumpu ok ali meni vec 3 god ekstra radi ova od 15000 din od 2 cola
Poljska za seckom
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #142 Poslato: 06. Jun 2017, 18:29:29 » |
|
Pročitah ovu temu i manje više sve mi je jasno još samo da nađem kristalnu sodu jer šta god uradio na googlu nema u prodaji kristal sode niti vinske sode, a kaustične ima al nju nebi koristio.Dakle kupio sam nov kazan i valja da ga pripremim za krštenje.Sipam u kazan jedno 50-60 litara vode stavim ako nađem kristal sodu oko 10% trljam ribam poklopac dno kazana sipam taj rastvor u parovodnu cev ostavim neko vreme zatim prospem i potom sa običnom vodom radima zaparavanje s tim da u tabarci nema vode otprilike tako. E sad jedno pitanje ako budem kasnije imao neke nečistoće u kazanu dali je dozvoljeno da peračem pod pritiskom skinem ,perač od otprilike 90 bara ili će to oštetiti bakar. Hvala
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
|
dekara
|
 |
« Odgovor #143 Poslato: 06. Jun 2017, 18:33:51 » |
|
Ne. Ali neces ni imati potrebe za tim
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #144 Poslato: 06. Jun 2017, 18:40:49 » |
|
Ma dekara hvala na odgovoru ali ja toliku frku imam od tog stabilnog kazana gde je sve zavučeno i nedostupno da sam pomislio da sa ti čistačem zavučem pušku i udri. Ja sam stalno radio sa prevrtačem nema tu ništa otvoriš izribaš skineš parovodnu cev i kraj Ok hvala na odgovoru još samo da negde nađem kristal sodu niko nema pojma šta je to.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #145 Poslato: 06. Jun 2017, 19:12:13 » |
|
Ovo je tema za one kojima samo nedostaju informacije gdje da nešto nabave, pa se možda neko prije i javi. Druge teme ćemo ostaviti samo za postupke, dileme i sl., da ih ne opterećujemo još i ovakvim trivijalnostima.  P.S. Ovaj prvi smajli nije samo figurativan nego znak povratka humora u svoje djelovanje na forumu. Ovdje mi baš paše tako nešto pa ću ga češće koristiti. Normalno u za to primjerenim situacijama, sličnim ovoj.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Mara_beez
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #146 Poslato: 15. April 2018, 15:08:36 » |
|
Pozdrav! Da li neko zna gde mogu nabaviti Rubinov vinjak,koni nije u prodaji? Čula sam da nakon privatizacije,novi vlasnik je hteo da baci tu burad,ali jedan destilant je zadržao i čuva to,i jedino se može naći kod kolekcionara... da li neko zna možda gde to mogu naći?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #147 Poslato: 15. April 2018, 20:35:31 » |
|
Tamo gdje i cipiripi.  Kada se tek pojavio cipiripi na tržištu sjećam se jako velike i osmišljene marketinške kampanje koja nije baš bila tako česta pojava na našim prostorima. U svoj toj kampanji čuo sam i priču koja jako liči na ovu tvoju. Nešto u stilu kako je tehnički direktor proizvodnje eurokrema, misleći da vodi telefonski razgovor sa svojim generalnim direktorom, odao recept njegove proizvodnje. Razgovarao je u stvari sa nekim iz Centroproizvoda pa je tako nastao i cipiripi. Normalno uz poboljšanja, još bolji od eurokrema.  Bila mi je čak i simpatična bezazlena lakovjernost osobe koja mi je to sa apsolutnom ubijeđenošću ispričala. Nakon toliko godina slušanja ovakvih i sličnih stvari, koje bi se isto tako bezazleno mogle nazvati glupostima, čovjek neminovno uoči obrazac i neke druge dimenzije pa mi takve priče ne samo da više nisu nimalo simpatične, nego čak mislim da nisu ni bezazlene.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Alfaa
Stariji član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #148 Poslato: 08. Decembar 2018, 17:34:54 » |
|
Inox posuda od 1000 litara sa vodenim dihtungom ( konstrukcije kao standardne plastične )— koja bi bila cijena da se naruči izgradnja. Preporuka firme ili majstora koji radi inox po želji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Goja
|
 |
« Odgovor #149 Poslato: 09. Decembar 2018, 11:06:14 » |
|
Inox kaca od 1000L je 500-600 evra pa i više sve zavisi od proizvođača.Plastična kaca iste zapremine je 50-60 evra,razlika je ogromna.E sad se postavlja pitanje dali ta razlika ima i opravdanja.Da lakše je održavati i čistiti inox i tu negde se završava prednost inoxa.Prenos toplote preko plastike i inoxa u brzini nema uticaja ako imate kontrolisane uslove temperature to jest ako se fermentacija odvija u klimatizivanim prostorijama.Kvalitet rakije bi trebao da bude isti i kod inoxa i kod plastike ukoliko su ostali uslovi identični.Recimo destilerija Jezdić sav kljuk drži u plastici i osvajač je više zlatnih medalja. Činimi se da su kace od inoxa preterivanje i ne potreban trošak.Naravno kace od plastike treba da budu adekvatne i zdravstveno ispravne to jest za ljudsku upotrebu.Na deset kaca razlika je oko 5 - 6 hiljada evra pa i više ko ima samo napred....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
MERAK NEMA CENU
|
|
|
|