22. Mart 2025, 16:16:33 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Šumadijska kraljica - Banja Gornja Trepča  (Pročitano 6633 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
deki
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 56

Windows XP
Browser:
Firefox 2.0.0.16

« Poslato: 17. Septembar 2008, 21:57:48 »

Evo nesto i za Rakijaše, pa ko ne može u Vršac, a bliži mu je Čačak vidimo se.
U Banji Gornja Trepča 20. i 21. septembra organizuje se 11. Republičko takmičenje za izbor najbolje rakije prepečenice od šljive. Procene kvaliteta rakije  vrše kopetentni stučnjaci sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu- Prof. Nikicevic, Instituta za vićarstvo Čačak-mr. Branko Popovic i ostalih eminentnih institucija.
Kazu da je prava festivalska atmosfera na dan proglsenje pobednika 21. na Malu Gospojinu, i sve to u porti crkve Svete Bogorodice u banji Gornja Trepča. Naravno svečani ručak i sve sto prati jedan seotski sabor.
Ja sam prvi put čuo za ovu manifestaciju tek nedavno kada me je Turistička ogranizacija Kraljeva kontaktirala i ponudila mi da učestvujem sa Rakijom iz Rakije. Pristao sam teška srca jer nakon Osečine ne bi da me neke seotske organiacije pokvare uspeh-ipak prof. Nikicevic uliva strahopostovanje i zagarantovani kvalitet, naravno odabrao sam jedan uzorak i eto mene u nedelju u Banji.
Poziva svima
-dobra rakija pobediti mora-   
Sačuvana
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.1

« Odgovor #1 Poslato: 17. Septembar 2008, 23:03:48 »

Ako opet padne neka nagrada znaci da one iz Osecine nisu slucajnost  Wink
Javi kako si prosao...
Sačuvana
deki
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 2.0.0.16

« Odgovor #2 Poslato: 21. Septembar 2008, 20:42:42 »

Moram da ispravim naziv ove teme Radi se o Sumadijskoj kraljici a ne kapljici ( molim diodu ako moze da to ispravi, posto ja ne znam kako ), izvinjavam se. Danas sam proveo dan u Banji Gornja trepca i imao sam prilike da upoznam dosta proizvodjaca rakije sto dobrih sto losih. Rakija iz Rakije je prosla dosta dobro da ne kazem odlicno jer je dobila ocenu 17, 73 i plasirala se na 15 mesto od 66 ucesnika. Ipak sistem ocenjivanja je bio dosta cudan jer su se u grupi nasle sve rakije pa tako su prvih deset mesta odnele rakije koje su starije od 30 godina, tako da je Rakija iz Rakije ( inace stara samo 2 godine ) opravdala i potvrdila visoki plaman u Osecini ,koja je ipak mnogo ozbiljnija manifestacija. Lese vreme je pokvarilo kompletan ugodjaj. Evo par fotografija!
Sačuvana
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.1

« Odgovor #3 Poslato: 21. Septembar 2008, 22:49:35 »

Naslov prepravljen  Wink

Ako uzmes u obzir da si imao 17,73 bodova a da za zlatnu treba 18 onda si odlican. Strpi se jos dvadesetak godina dok ti rakija odlezi, onda ti zlato ne gine  Grin
Sačuvana
peca50
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 74

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.1

« Odgovor #4 Poslato: 21. Septembar 2008, 23:13:31 »

Čestitam!
Dobar je to rezultat-pozicija. Od kojih sorata šljiva ti je ocenjivana rakija. Nadam se da nisi razočaran, jer koliko sam shvatio rakije nisu ocenjivane po kategorijama starosnih grupa, već sve u jednom mahu, što se najčešće i dešava na relativno malim,  da kažem izložbama. Predpostavljam da zbog relativno malog broja izloženih rakija nisu ni mogli da naprave takvu kategorizaciju u startu.
Sačuvana

Sve sto trazim od vina je da uzivam u njemu!
Hemingvej
deki
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 2.0.0.16

« Odgovor #5 Poslato: 22. Septembar 2008, 20:23:37 »

Ja sam prezadovoljan, i znam da ce rakija iz rakije biti uskoro zlatna. Sorte od kojih ja pravim rakiju su Crvena ranka-sumadinka i Pozegaca, a o odnosu jedne i druge prilikom prepecanja cu pisati u temi sljivovica.
Citat
Predpostavljam da zbog relativno malog broja izloženih rakija nisu ni mogli da naprave takvu kategorizaciju u startu.
Potpuno si u pravu i organizatori su uvideli taj problem, tako da ce od naredne godine verovatno biti tri kategorije i to: stare rakije -preko 30 god. druga grupa standard rakije i treca grupa novi destilati. Ja sam misljenja da rakije preko 30 god. i netreba da se takmice jer su to arhivski uzorci i one bi trebalo da se cuvaju kao rariteti i nesto neprocenjivo ( ja imam rakiju staru 42 godine, ali vrlo male kolicine-oko 10 l. i to cuvam kao oci u glavi )
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.047 sekundi sa 22 upita.