Ma nije to lični pečat to je vandalizam.
Pozdrav do idućeg argumentovanijeg dijaloga.
Mnoge stvari su se zahvaljujući slučajnosti otkrile, mnogi pronalasci su slučajno otkriveni, pronađeni, tako da je u individualnom smislu teoretisanje u proizvodnj dopustivo, i ako ništa se nedobije bolje, onda imamo saznanje da će taj način eksperimenta dati nešto gore, pa se to neće ponavljati.
Nevezano za ovu temu, ali na neki način indikativno: Kada sam prvi put video salatu od jogurta, iseckanih oraha i malo belog luka, pomislio sam: dali je ovo normalno i ko će da proba, a kad sam probao video sam da je stvarno divna salata!
I sada oko teme fermentacije i kvascima: Pre nego što se ubace kvasci u sirovinu u kojoj će obavlajati svoj posao, kvasce trebamo razmnožiti. Kvasci se pravilno razmnožavaju u hrani za kvasce koja je prateći proizvod tih istih selekcionisanih kvasca. Zašto ih treba razmnožiti, pa zato da bi imali dovoljan broj kvaščevih jedinica kako bi mogli ravnopravno i odjednom da krenu sa fermentacijom, u protivnom će se mučiti dok se razmnože u sirovini u koju su ubačeni pa će takvo vrenje biti mučenje za njih, i izgubiće se jedan deo šećera, tojest alkohola, a koji će se utrošiti za njihovo razmnožavanje. Prostija metoda razmnožavanja kvasaca pre ubacivanja je u razblaženom običnom šećeru.
PS. Kad sam napisao prateći proizvod, nisam mislio da je to prateći proizvod pri proizvodnji kavasaca već prateći u smislu kompletnosti kvasaca za razmnožavanje i fermentaciju.