29. Oktobar 2025, 00:37:54 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Miris na kiselinu tokom fermentacije  (Pročitano 22716 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
pesa
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Poslato: 05. Oktobar 2012, 16:41:18 »

Zdravo svima , ove godine sam po prvi put pravio vino . Kupio sam 120 kg vranca dobrog kvaliteta (zdravog).
Prateci savete clanova ovog foruma pre muljanja sam vrancu dodao 10 gr vinobrana , potom nakon 24 casa sam dodao vinski kvasac. Fermentacija je pocela i jos traje ( danas je sesti dan) , svaki dan sam dva do tri puta potopljavao gorni sloj da se navlazni . Sada imam jednu dilemu danas sam probao vino koje jos fermentira i mislim da u nemu nema (ili ima samo jos malo secera ) ali se oseca neki kiselkasti miris i ukus (preovladzuje) . Pa se pitam dali je to normalno i dali ce se to izgubiti tokom preostale fermentacije burne i tihe ( zato sto jos uvek burno fermentira). Hvala unapred svim clanovima ovog foruma , mnogo sam toga naucio od vas.
Sačuvana
bodo
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 57

Windows XP
Browser:
Firefox 15.0.1

« Odgovor #1 Poslato: 05. Oktobar 2012, 17:49:22 »

Sve je u redu , to tako treba, navići ćeš se već na miris i ukus sirovog vina. Pozz.
Sačuvana

Mudrost je momenat spoznaje  sopstvenog neznanja
pesa
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Opera 9.80

« Odgovor #2 Poslato: 05. Oktobar 2012, 19:55:20 »

Hvala bodo na odgovoru. Posto sam verovatno najveci amater u pravljenju vina na ovom forumu ( ne  u pijenju  whistlefly) nadam se da ce sve ispasti kako treba i da cu mome ocu i svim ostalim nevernih Toma koi me gledaju nevericom dok upotrebljavam "nove tehnike" naucene na ovom forumu tema -Amaterski nacin proizvodnje vina da zacepim usta  Smiley . Sutra planiram da otocim vino sa kljuka u drugi sud i da ostavim da tako tiho fermentira pa sta bude nek bude .
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 20 upita.