29. Oktobar 2025, 03:26:53 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Subvencije, podsticaji, krediti, osiguranje...  (Pročitano 116533 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
markofon
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13

« Odgovor #90 Poslato: 07. Januar 2011, 21:46:29 »

Ivane J. pitanje za tebe posto mislim da smo u slicnoj situaciji, ti si rekao:

`Na prolece sadim 1ha, ocekujem subvencije, znam da kod Rausceda cekaju kad ti legne uplata iz ministarstva, placas pre toga nekih 10-20% nisam siguran, ja sam vec narucio sadnice.` Takodje si napomenuo da ce subvencija najverovatnije biti.

Sada me zanima sledece. Ti si vec porucio sadnice kod Rausceda za 1ha (pretpostavljam oko 5.000 kom+/-, prema uredbi?).
1.Koliko si placao po cokotu ?
2.Sta ako ne dobijes subvenciju, kako ces da finansiras cokote i naslone u prvoj i drugoj godini (npr. 10.000,00eur/ha, prema uredbi)?

Upravo zbog ovog drugog pitanja ja se razmisljam da li da pokrenem sadnju vinograda od 1ha ili ne. Dakle, velika je razlika sa ili bez subvencije, a `mozda subvencija`  mi nista ne garantuje.

Sačuvana
sale
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 47

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #91 Poslato: 08. Januar 2011, 08:55:27 »

Ljudi sadite ono za sta imate para.Ne ocekujte mnogo od drzave i njenih para.Sve pare morate da date unapred a ako imate srece da vam ih nekada refundiraju.
Sačuvana
skabeta
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #92 Poslato: 08. Januar 2011, 10:13:09 »

Lepo se raspisala tema sto bi rekao narod stalo nam je za svaki hektar. Makro moras da imas dobru finansisku strukturu, sadi koliko imas para, ako nemas sadi pola hektara ali ga radi kako treba. Treba to sve izgurati do 4 eura (tvoj plan). NA drzavu ne racunaj a kad stigne uvek dobro. Ne znam kakvi su ti planovi ali ako imas hektar najbolje je jedna sorta, max 2 nemoj malo ovog malo onoga. Raspitaj se i kod nasih kalemara kako i sta. Oni su ovde vecinom na losem glasu ali nije sve kao pre 10 godina.
Sačuvana
sale
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #93 Poslato: 08. Januar 2011, 20:20:23 »

Ja se ne bih usudiio da rizikujem i kupujem kaleme kod nas.Prodje tri cetiri godine i vidis da to nema veze sa onim sto si trazio.Bolje platiti skuplje ali da covek bude siguran.
Sačuvana
bane30
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 50

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #94 Poslato: 08. Januar 2011, 21:06:45 »

A gde se to i kako pouzdano kupuju kalemovi?
Sačuvana
Milan73
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 51

samo polako

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.16

« Odgovor #95 Poslato: 08. Januar 2011, 22:36:03 »

Evo mene, JAVNO
na proivatne poruke svakao rado odgovaram ali ima ih previše,.. pa ne zamerite.....SVE PIŠEM JAVNO

izvinjavam se što sam uneo konfuziju u "naše" redove...
pokušavam da stavim slike vinograda da vidite, izgleda to lepo, ali mi neide. ne umem.

za to je država isplatila subvenicje u celokupnom iznosu. sada nas greje još (prvi zasad je bio 4 pa još 4 ha) i više nema. dakle, moje informacije su da će mo moći da koristimo dugoročne, malokamatne, kredite......nemojte mi ni verovati niti me slušati.
Isto kao i sa cenom grožđa, ja nisam u pravu?! a PP dobijem info da je jedan od ljudi sa foruma, prodao loš talijanski rizling za 40 din ove godine....pa molim lepo. mi smo plaćali 80 dinara loš Suovignon.....tako gazda trađio a mi ...vezali konja....

DOMAĆIM KALEMARIMA treba verovati, ja im verujem ali pitanje je koje sorte birate, ono što je hit i što vredi oni uglavnom nemaju, ili barem ja nisam čuo. greh je danas imati zemlju i posvetiti sebe njoj a saditi prokupac, smederevku, kevedinu ili ne znam šta....kome to treba?
opet ljudi greše i sa prenagljenom sadnjom "južnih sorti" Merlo, Kaberne.....to je po meni loš potez to retko bude dobro.
treba se dobro obavestiti kada se krene u sadnju i PODRŽAVAM SKEBETU...sadi malo sadi dobro...i makrofona.....ne računajte na državu.

P.S: slatke su Vam muke...drugari moji, da Vam malo dam mojih...rigolovanje, anti-frost, grado-zaštitne mreže...Italijani, Jevreji,,,,napredna sadnja...JAOOOOO a svi lažu a ti Milane "muda na plot" pa kad gazda naiđe gledaj oće li po njima ili će biti nasmejan....
Sačuvana
Ivan.J.
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 46

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #96 Poslato: 08. Januar 2011, 22:46:12 »

@ markofon

Nisam jos uvek nista platio, potpisao sam predugovor, a uskoro ocekujem da me kontaktiraju iz enovitisa da potpisem ugovor. Odlucio sam se za Rauscedo jer su mi mnogi rekli da su to najbolji, ali i najskuplji i rekli su mi da placam valjda neki porez il sta vec15%, tako nesto, a ostalo kad legnu pare iz ministarstva od subvencije. E sad ako nema subvencije sigurno nece da daju dzabe, moracemo onda sami da platimo Evil Ako ne bude subvencija, spreman sam da finansiram sam, ali onda nema nista od vina i sirenja zasada 2012. Znaci ovaj 1ha sam spreman da finansiram sam, i racunica mi je da ne mogu biti u gubitku, isplaticu to kroz par godina od prodaje grozdja i sta sad da se radi.

Ne znam da li iko osim ljudi koji su bliski vrhu ministarstva poljoprivrede zna da li ce i kolike biti subvencije, pa mozda ni oni sami neznaju, uredba je prosle godine isla sredinom aprila, do tada ce verovatno biti pritiska sa svih strana na ministarsvo gde da usmere pare, bar ja tako razmisljam! Huh?
Sačuvana
Ivan.J.
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #97 Poslato: 08. Januar 2011, 22:53:54 »

@Milan73

zbog cega mislis da su merlo i kaberne promasaji, kad vec kazes da ne treba saditi prokupac, smederevku, sta saditi onda???
Sačuvana
Ivan.J.
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #98 Poslato: 09. Januar 2011, 16:13:27 »

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/%D0%95%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0/823758/%D0%91%D1%83%D1%9F%D0%B5%D1%82+%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE+%D0%B8+%D0%B2%D0%BE%D1%9B%D0%B5+.html

Iz izjave ministra moze se zakljuciti da ce subvencije biti, mozda ne vecih nego prosle godine, odnosno ako uzmemo u obzir skok evra znaci i manjih nego prosle godine, ali bice. Bar ja tako tumacim ovu njegovu izjavu!

Naravno trebao je budzet da bude veci, ali i ako umesto 10.000 evra dobijem 9.000 za 1ha ja se necu zaliti!
Sačuvana
markofon
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.13

« Odgovor #99 Poslato: 09. Januar 2011, 22:00:16 »

Ivane,
slazem se da je vrlo interesantna izjava Ministra Dragina: "Битно је да остану једнако добре субвенције у ратарству да одржимо субвенције у подизању вишегодишњих засада посебну пажњу обратићемо на органску производњу", каже министар пољопривреде Саша Драгин.

Medjutim imamo i ovaj deo:
Новац ће добијати регистрована газдинста која уплаћују пензијско и инвалидско осигурање,  само је десетак одсто од укупног броја сеоских домаћинстава.
Premda je ovaj deo tekst polupriucenog novinara.

Ivane, reci mi da li planiras da podneses zahtev za sub. kao fizicko lice sto znaci bez PIO(prema posldnjoj uredbi) ili kao osiguranik?

Sačuvana
Ivan.J.
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #100 Poslato: 09. Januar 2011, 22:25:10 »

Kao fizicko, bez pio, prosle godine je mogo da se podnese zahtev do 1ha. Ovo kad se kaze dobice samo subvencije koji uplacuju penzijko i invalidsko mislim da se odnosi na subvencije po ha od 150 evra Scratchhead, toliko je otprilike bilo prosle godina ako se ne varam i to nije onda neka novina! Wink

I dalje stojim pri onom sto sam ti reko, najverovtnije ce biti Sad
Sačuvana
ano
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 59

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #101 Poslato: 09. Januar 2011, 22:37:12 »

Subvevencije idu po broju trsova.Najveca je za sadnju od 5001-5500.Tu je iznos 550.000 din i dobija se jos 50.000 za sorte koje je preporucilo ministarstvo.
Sačuvana
Poljogospodar
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

dipl. ing. za par godina...

unknown
Browser:
Opera 9.80 (Opera Mini 5.1.22783)

« Odgovor #102 Poslato: 10. Februar 2011, 20:05:14 »

Subvevencije idu po broju trsova.Najveca je za sadnju od 5001-5500.Tu je iznos 550.000 din i dobija se jos 50.000 za sorte koje je preporucilo ministarstvo.
koje su te sorte? Huh?
Sačuvana

Vinograd trazi slugu a ne gospodara...
lozar
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 58

Windows NT 6.1
Browser:

« Odgovor #103 Poslato: 27. Februar 2011, 00:01:44 »

koje su te sorte? Huh?
[/quote]
prošle godine su(bar na papiru i to u Vojvodini) novac dobijali za autohtone i odomaćene sorte dodatno,koliko se sećam 500 evra/ha
problem subvencija nije samo njihoova mala vrednost već mnogo više bode oči količina subvencija i face koje je dobijaju
dakle, Beko, Miki Kostić i Vuk Hamović podižu (svaki po?)500 ha najmodernijeg jabukara u zemlji(Srem) gde 1 ha privođenja kulturi košta oko 35.000 Evra(sa sve protivgradnom mrežom)
za to vreme gomila naroda pakuje kofere iz podrinjskih i valjevskih sela jer nemaju od čega da žive a od države nemaju ič!
umesto da (odgovorna)država stimuliše proizvođače da ostanu na selu tako što će svakoga nagraditi ako posadi po 2 ha jabuka....
ne...naša vrla vlast trpa u već dobrano pune džepove još malo narodnih para ne bi li se, valjda, gadovi umilostivili i uz pomoć države i 4 soma jevra po radnom mestu, junačkom snagom svojih firmi otvorili (bar za godinu dana koliko traju subvencije države za zapošljavanje) još po par desetina hiljada radnih mesta, čisto zbog statistike.
onih 400.000 radnih mesta ugašenih u poslednje dve godine da ne računamo!
Sačuvana
bane30
Zaslužni član

Van mreže Van mreže

Starost: 50

Windows XP
Browser:

« Odgovor #104 Poslato: 27. Februar 2011, 11:53:01 »

Nemam sta da dodam al slaba nam vajda!
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.03 sekundi sa 18 upita.