Pozdrav svim ljudima na forumu,i svaka cast na osnivacu foruma
Citam proteklih 3 sata forum i nisam video ni jednu svadju i prepirku do sada,a kamoli ruznu rec,sto me odusevilo i sto je za svaki pohvalu.
E sad ovako ja cu postaviti pitanje ovde pa ako nije u skladu sa sajtom vi ga obrisite ili neka ga admin prebaci negde.
Mozda cete mi vecina vas zameriti sto cu postaviti ovakvo pitanje,ali sta da se radi...naime kako mogu napraviti solidno vino od kupovnog soka iz marketa,naravno 100 voce

?
Ljubitelj sam veliki vina i preselio sam se pre god dana u jednu zemlju gde je alkohol zabranjen, nemoguce ga je kupiti u otvorenoj prodaji,a ispod ruke kosta previse. Naravno islamska zemlja je u pitanju

Sa druge strane takodje svaka kompleksna oprema koju bih trebao nabaviti je van svake ideje,jer jedva sam narucio kvasac preko jednog sajta...
Tako da moje je pitanje kako napraviti solidno vino,naravno ne neki preveliki kvalitet,ali svakako ne nesto cime bih se otrovao posle nekog vremena,sa kupovnim soko,tj sokom iz marketa i sa nekom normalno opremom koju bih mogao nabaviti ovde.
Ponovo se izvinjavam svim clanovima foruma,mozda je cak ovo i uvredljivo pitanje za ljude koji su duplo stariji od mene i ovim stvarima se bave ozbiljno i sa toliko strasti,ali sta da se radi...muka naterala

Pozz svima
Usput samo da dodam,pocetnik sam u svemu ovome,nemam nikakvog iskustva ali sa citao po sajtu i pre sam se informisao pa sam nesto i nacuio

Od svega sto mi treba sam nabavio 4 vrste vinskog kvasca(10 gr kesica) Red Star proizvodjac, bablere (airlock),dva plasticna bureta od 10 galona-37.854l koji imaju slavinu na dnu,sodu bikarbonu,vinobran,crevo,sifon...