Kvasac su kuglice gore na drugoj slici pored vrece rize,a kepi sam ih u Kineskoj trgovini.One sadrze u sebi neku pljesan koji preradjuje skrob u secer i naravno kvasac koji pretvara secer u alkohol.Riza se naj prvo opere dok nepotece cista voda iz nje,zatim se stavi 2 sata na kiseljenje.U kazan sam na dno stavio mrezicu da nezagori,zatim sam nalio vode skroz do vrha rize i kuhao.Riza brzo popije dosta vode pa sam ponovo dosuo do povrsine rize i nastavio kuhati.Sve je kuhano nesto oko pola sata.Kad je bilo gotovo ostavio sam da se ohladi da mogu da je vadim.Bila je tako gusta i ljpljiva i ni kapi vode sto bi se reklo.Uzeo sam 6 kuglica kvasca i pljesni i sitno ih izdropio u prah,a zatim taj prah pomjesao sa pregrsti obicnog bijelog brasna.Satim sam to posipao po rizi i mjesio (to je naj tezi dio posla).Uzeo sam vrecu za fermentaciju i to sve potrpo u nju,a ona je u buretu za fermentiranje.Stavio poklopac i vodeni ventil,jos uvjek je sve izgledalo presuvo i bez kapi vode kao zganjci.Nakon par dana se voda pocela pojavljivati na dnu bureta.Nakon 9 dana sam prvi put mjerio sa hidrometrom i pokazivalo mi je da imam 300 grama secera po litri.Jako ljepo je mirisalo i preljep okus je imalo,a radilo je kao mineralna voda ili koka kola to je bio most.Dopalo nam se pa cemo danas staviti 1 kg samo da napravimo mosta.Drzao sam u tamnijoj prostoriji 27 dan (dok mi na hidrometru nije pokazalo slatko vino,posto je otoplilo plasio sam se drzati jos dan dva jer kazu da se drzi 28 do 30 dana,a nikako vise od 30.Dobio sam oko 9 litara.Zatim sam posude sa vinom stavio u kazan sa resetkom na dnu i nalio vode do malo vise od polovine flasa i to grijao do 74 C',kad je doteralo do 74C' zadrzo na toj temperaturi 15 sekundi.tako sam ga pasteriziro ( moze i sa sumporom samo tad nastavi lagana fermentacija koja odvede do suhog vina) takodjer moze da se stavi u frizider i tamo da se cuva.Izvadio sam ih iz kazana i ostavio da se ohlade.Do sutradan talog je pao na dno pa sam sa crijevom (slaufom) pretocio u flase i dobio na kraju 7.5L.Koje nisam znao kako izmjeriti jer to nikad nisam radio sa vinima (to mi je prvo vino).Tako sam do sinoc pokasno trago za nacinom kako se mjeri i napokon pronaso kalkulator za to.Mome vinu je pocetna gravitavija bila 115,a zavrzna 20 sto znaci da mi je vino 12.9% .