03. Oktobar 2024, 12:06:17 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: [1] 2 3 ... 9   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Uređenje pecare za rakiju  (Pročitano 54406 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Windows NT 10.0
Browser:
Firefox 54.0

« Poslato: 17. Jul 2017, 14:25:44 »

Evo zavrsih svoj objekat za pecenje rakije i postavih kazan  Grin

Zatim sam uzeo kajsiju ocistio od kostica i stavio u kacu sa vrnjacom kako me je bistrica savetovao
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #1 Poslato: 17. Jul 2017, 15:15:06 »

Thumb
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
Tasos
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #2 Poslato: 18. Jul 2017, 17:37:16 »

Bravo za nadstresnicu Thumb...
Nego, misljenja sam da to sa lepljivom trakom nije bas srecno resenje. Ja sam to resio tako sto sam kod vulkanizera narucio unutrasnju gumu (traktorsku) koja je sirine deset centimetara, a opet od kace kraca deset centimetara, u precniku, pa kad se to nategne preko najlona i obruca kace, nema sanse ni jedan promil da udje vazduh.
Sačuvana
Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #3 Poslato: 18. Jul 2017, 17:51:42 »

Na natstrešnicu,trem sam posebno ponosan 7x5 m dovučena struja,voda ima pad za džibru baš lepo a i skupo
Ovo za kace verovatno si upravu moram da poradim po tom pitanju
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
Tasos
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #4 Poslato: 18. Jul 2017, 18:22:52 »

Trem , nadstresnica... U svakom slucaju, opet bravo za ucinjeno. Thumb Kod mene je vajat, 10x8, plus ispusti jos po metar sa strane, i visina do greda 5 metara, plus dalje do sljemena... A krov na cetiri vode... I, ne koristi se za pecenje rakije, za to imam manju nadstresnicu u drugom objektu,  (7x4) nego je uradjen struganicki kamen, ma milina jedna za sedenje i druzenje. Stvarno je lepo.
P.S. Cini mi se da je ono bagrem oko tebe? Onda, ladovina kad pirne iz njega...
Sačuvana
Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #5 Poslato: 18. Jul 2017, 20:46:16 »

Ja sam na Rudniku tu je šuma uglavnom grab,cer,divlja trešnja i bukva ima i bagrema .Biće i kamen malo ću da doteram nemogu sve odjednom mučime pod sad je rizla a dogofine bi stavio. nešto ali šta?Teo sam staru ciglu,crep,kamen ali svi mi kažu tu je kljuk džibra ,šmrk vode po čistom betonu i najbolje se održava a meni beton ružan i hladan inače i kod mene je visina prilična do slemena ima 5 m i već sad je ugodno i lepo za sedenje i druženje  Smiley
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
Tasos
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #6 Poslato: 19. Jul 2017, 11:40:17 »

Iz licnog iskustva, nemoj stavljati ciglu ili biber crep na pod koji je izlozen spoljnim vremenskim uslovima. Imao sam biber crep napolju, nekih trista kvadrata... Sve je otislo do vraga vremenom, sve sam skinuio i promenio u kamen.. Prvo, krt je.. Sta god da padne na njega , puca ko od sale. Drugo , ako ostane negde voda izmedju fugni u zimu, odmah se podlupi i ode crep. Ni cigla nije bolja. A ako stavis dole betonsku plocu , zaboravi posle tofa kamen. Kamen se postavlja  na iber lauf kao tampon, pa soder, pa na jedinicu... Ako budes isao beton, pa posle kamen, nece valjati. Pravi se presek, a beton na beton nikad ne hvata. Moze ako ides na lepak, samo sto ti to poskupljuje rad za skoro pa duplo.
A za sad neka ti i ostane rizla, hidroskopna je. Smislices ti vec neko resenje koje ti odgovara. A rudnik je sam po sebi lep, prelepo je tamo.
Sačuvana
Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #7 Poslato: 19. Jul 2017, 21:24:24 »

Hmm dobar savet dakle sad imam opciju samo praktičan i ružan beton ili kamen u betonu  Smiley
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
Darko5
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #8 Poslato: 27. Jul 2017, 22:09:35 »

Dobro vece,

Pre svega pozdrav do svih clenova ovoga prekrasnog foruma ! Novi clan sam i za veoma kratko vreme drudim se da procitam shta vise na temama jakih alkoholnih pica.

PS: ne zameravajte na mom srpski / hrvacki / bosanski itd itd.

Dolazim iz Makedonija i zelim da pitam dali neko zna gde moze tu dole u makedonija da se kupi dobar kazan sharanski tip?

Hvala puno unapred.
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #9 Poslato: 27. Jul 2017, 23:42:16 »

Veliki pozdrav i tebi, i dobrodošao na forum.
Drugi administrator foruma je isto Makedonac, isto je u potrazi za novim kazanom i sigurno zna stanje u Makedoniji, pa sačekaj njega za odgovor.
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
jon
Administrator

Van mreže Van mreže

Starost: 57

Windows NT 10.0
Browser:
Safari

« Odgovor #10 Poslato: 28. Jul 2017, 00:13:35 »

Kazandzije ima u Makedoniju ali nazalost samo malo... mislim na dobre kazandzije.
Imam telefonski brojevi od dva-tri majstora.... napisacu ti sutra na pp
Sačuvana

Investicija u znanje jos uvjek donosi najbolju kamatu.
Darko5
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #11 Poslato: 28. Jul 2017, 00:24:52 »

Fala odnapred !
Sačuvana
blue_moon
Urednica

Van mreže Van mreže

Linux
Browser:
Safari

« Odgovor #12 Poslato: 09. Decembar 2017, 15:23:59 »

Evo zavrsih svoj objekat za pecenje rakije i postavih kazan  Grin

Zatim sam uzeo kajsiju ocistio od kostica i stavio u kacu sa vrnjacom kako me je bistrica savetovao

Ne mogu da vidim rešenje za dzibru.Gde ide,i kako se neutrališe?
Ja planiram da napravim jednu malu destileriju kapaciteta 10 000 lit godišnje za  prijatelja.I to vocne rakije od voca iz otkupa za pocetak.
Za taj obim proizvodnje u prvom periodu uzela bih dva kazana od 150lit.Jedan sa mešalicom drugi sa rešetkom.
Dalje sta imam u planu:
Sudove za fermentaciju-velike kace od prehrambene plastike.(kontrolu temperature povremeno grehačima jer je sjeverno područje u pitanju)
Muljaču za groždje i mlin za jabučasto voće,i sita za koštičavo.
Filter pred flaširanje sa sopstvenom pumpom.
Čepilica i punilica odvojeno jer blok je preskup za njegov kapacitet.

Sačuvana

Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života.
Čehov
Goja
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Windows NT 10.0
Browser:
Firefox 57.0

« Odgovor #13 Poslato: 09. Decembar 2017, 15:53:14 »

Ajde da svatim tvoja pitanja ozbiljno i da pokušam da ti dam neke smernice.Prvo kod mene džibra ide prirodnim padom u šumu i završava u jaruzi.
10000 litara je prilično ambiciozan projekat sa dva kazana od po 150l litara i graniči se sa verovali ili ne.
Ja ću ti reći da imam nov kazan od 120l sa motornom mešalicom i sve fercera kako treba i za 12 sati neprekidnog rada uspem da dobacim do 6 kazana .Za 10000 litara rakije trebati oko 100 tona voća u proseku naravno.To je u tvom slučaju oko 750 kazana a da radiš 12 sati dnevno pa recimo jedno 60 dana i kusur nekažem da nije moguće ali napeto.
Obavezno treba da nabaviš ozbiljnu pasirku,seckalicu,kace zatim gde ćeš da smestiš 10000 l rakije prohrom,staklo,burad
takođe se postavlja pitanje gde zaprimiti 100 t voća dobro verovatno nebi sve došlo odma nego kako sezona ide kajsija,jabuka,šljiva,kruška,dunja al to je po 20t i više u naletu.Ja ti želim svako dobro i da uspeš u svojoj zamisli.U ono što sam sto posto siguran je da ti trebaju makar dva kazana sa mešalicom i motorom od po 250 litara pa pomozi bože.Na prevrtač i rešetku zaboravi.
Svako dobro
Sačuvana

MERAK NEMA CENU
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #14 Poslato: 09. Decembar 2017, 18:07:01 »

Citat
U ono što sam sto posto siguran je da ti trebaju makar dva kazana sa mešalicom i motorom od po 250 litara pa pomozi bože. Na prevrtač i rešetku zaboravi.
Thumb Da, kada radiš bržu destilaciju ali ako je želiš raditi na poželjnoj brzini onda bi na kapacitetu kazana i od 500 litara (2x250) trebala nepuna dva mjeseca, i to neprekidnog rada po 24 sata dnevno.
Na 300 litara (2x150) je to i gotovo pa puna tri mjeseca po 24 sata dnevno ako se želi preraditi sav destilat i dobiti 10.000 litara rakije i ostalog kada se to svede na 40 stepeni.
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 9   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.036 sekundi sa 21 upita.