|
bistrica
|
 |
« Odgovor #150 Poslato: 11. Mart 2014, 22:05:37 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
|
dioda
|
 |
« Odgovor #151 Poslato: 11. Mart 2014, 22:31:24 » |
|
Arhivirano 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #152 Poslato: 11. Mart 2014, 22:54:31 » |
|
 Stvarno solidana i korisna literatura za sve one koji je traže i za one suštinske stvari u vinarstvu, pa kasnije neka svako sebe traži na svom putu. Bez dobrih temelja naprosto ne ide. Bolje ih je postaviti „traćenjem“ desetak sati pažljivog čitanja nego isto toliko godina lutanja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
|
dioda
|
 |
« Odgovor #153 Poslato: 12. Mart 2014, 19:39:02 » |
|
Bolje ih je postaviti „traćenjem“ desetak sati pažljivog čitanja nego isto toliko godina lutanja.
Možda je preciznije desetak sati pažljivog čitanja i jedna godina lutanja dok se teorija i praksa ne poklope 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #154 Poslato: 12. Mart 2014, 19:54:01 » |
|
 Ako je samo jedna onda je čitanje bilo stvarno pažljivo. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
armin1
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 50
JEDNOM CU BITI NAJBOLJI
|
 |
« Odgovor #155 Poslato: 12. Mart 2014, 22:05:25 » |
|
ma nek je i za svaku godinu po jedan fajl pa je opet extra na kraju
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
IMA TU NECEGA
|
|
|
Zota
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #156 Poslato: 29. Jul 2014, 18:29:25 » |
|
Poštovani forumaši, želeo bih samo da ostavim link ka blogu koji uređujem, a koji je posvećen degustaciji rakije. Pogledajte o čemu se radi ovde: http://rakija-uglavnom.blogspot.com/ Izvinjavam se, ako sam narušio neko pravilo foruma, ali naglasio bih da se ne radi o profitnom blogu, niti obliku oglašavanja. Pozdrav svima, Zota
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #157 Poslato: 29. Jul 2014, 19:09:44 » |
|
Bit će sigurno od koristi, a naročito onima koji budu u prilici probati ocijenjene rakije. Sve pohvale za entuzijazam i trud, ovako na prvu jer sam tek pogledao sadršaj. U svakom slučaju dobrodošao i nadam se da ovo nije jedino što ćeš napisati na forumu. Bez obzira na to link će ostati, ovo je samo pozivnica za aktivnije učešće.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
tatkodvd
Zaslužni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #158 Poslato: 29. Jul 2014, 19:43:46 » |
|
Meni se lično svidelo, takođe svaka pohvala.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Budimo dobri domaćini
|
|
|
Zota
Mlađi član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #159 Poslato: 29. Jul 2014, 21:33:32 » |
|
Hvala na dobrodošlici i na komentarima, drago mi je da su prvi utisci takvi. Prođite kroz tekstove kada budete imali vremena, a koga zanima - ima nas i na Fejsbuku. Inače, mislim da je ovaj forum (Sve o Vinu) jedan od najkorisnijih, ako ne i najkorisniji što se tiče proizvodnje rakije. Samo ga treba otkriti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nenad88
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 37
|
 |
« Odgovor #160 Poslato: 17. Avgust 2014, 19:33:36 » |
|
Da li ima neko literaturu vezanu za kontrolisanu fermentaciju, podrumarstvo itd. ako je voljan da proda, pozajmi ili preporuci neka se javi. Mze i u elektronskom formatu.
Vec duze vreme trazim i vritm se oko raznih prirucnika i vec procitanih naslova.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
bistrica
|
 |
« Odgovor #161 Poslato: 17. Avgust 2014, 20:38:43 » |
|
Nije mi jasno na šta misliš. Ako misliš na priručnike onda pročitaš dva, tri, i vidiš da su svi isti. Ako hoćeš nešto ozbiljnije onda uzmeš fakultetsku literaturu tamo gdje se izučava vinarstvo, imaš za one elementarne stvari i dobre linkove na početku stranice. I tamo ti je gotovo sve isto jedino što je na višem nivou koji daje obrazloženja dešavanja uzroka, posljedica, i školskih ili elementarnih zaključaka... Sve to do jedne određene mjere, najčešće u klasičnoj šemi prerade, i sl. Ako hoćeš dalje onda iz dobro usvojenog gradiva ideš segment po segment za sve što ti se učini bitnim, a sve je bitno. O ovim segmentima nema neke posebne literature nego brdo elementarnih i detaljnih spoznaja: po raznim naukama, specijaliziranim stručnim radovima, doktorskim disertacijama, individualnim iskustvima, utiscima, spoznajama i analizama...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
nenad88
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 37
|
 |
« Odgovor #162 Poslato: 17. Avgust 2014, 22:54:50 » |
|
Hvala bistrice,
prirucnike i par par ozbiljnih knjiga sam procitao, pa mi sad treba nest odalje. Pokusacu sa fakultetskom literaturom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gigamoravac
Neaktivni član
Van mreže
Starost: 64
|
 |
« Odgovor #163 Poslato: 04. Novembar 2014, 11:50:44 » |
|
Imali neka knjiga o vocarstvu u pdf formatu da je mozemo preuzeti
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dimauf
Mlađi član

Van mreže
Pol: 
Starost: 43
|
 |
« Odgovor #164 Poslato: 17. Novembar 2014, 20:16:22 » |
|
Има доста литературе на Srcibd-u. Само мало потражи, ја сам поставио пар књига о воћарству. Нека још неко скенира своје књижице па да се ''раја'' мало едукује. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Србин и Србскога рода!
|
|
|
|