28. Oktobar 2025, 16:11:06 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: ЗАКОН О РАКИЈИ И ДРУГИМ АЛКОХОЛНИМ ПИЋИМА  (Pročitano 54649 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 50

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #30 Poslato: 12. Decembar 2012, 14:45:34 »

a evo sta novinari kazu kako je u hrvatskoj resena proizvodnja rakije u kucnim uvetima   http://www.cdm.me/svijet/region/hrvatska-i-domaca-rakija-se-mora-registrovati
Sačuvana

IMA TU NECEGA
Laki49
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Starost: 61

Windows XP
Browser:
Firefox 25.0

« Odgovor #31 Poslato: 01. Decembar 2013, 23:06:25 »

Isčitah Zakon o rakiji i drugim alkoholnim..... ali  mi nikada neće biti jasno što je zakodonavac prema ''rakijašima'' bio strožiji nego prema drugim proizvodjačima hrane i pića: Na primer što grešnik koji ''mučenicu'' želi prodati mora da ima nadzor od stručnog lica sa akademskom diplomom a tetka kod koje kupim sir i kajmak na pijaci ne mora.... ili lik u poslastčarnici koji prodaje bozu...
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #32 Poslato: 02. Decembar 2013, 00:31:25 »

Pokušaj preko zakona prelaska kvantiteta u kvalitet  Smiley .... za sve što si nabrojao.
Za prelazak jednog u drugo kod rakije... tek je u povojima, pa čak i na ovom forumu...ali bolje ikad nego nikad... whistlefly
Za kvalitet užičkog kajmaka se nema šta novo reći, ili bar ja nisam naišao na onaj nekvalitetni... Wink
O kvantitetu boze bi se jedino moglo govoriti gledanjem kroz mikroskop ili dvogled... dohfly
Sačuvana

Znanje se množi dijeljenjem.
U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
sale
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #33 Poslato: 02. Decembar 2013, 09:29:51 »

Pozadina svega je novac.Drzava gleda da ugusi male proizvodjace da ne bi gubila na akcizama.Ostaju samo veliki.
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #34 Poslato: 02. Decembar 2013, 10:20:18 »

Po vokaciji konzervativna i prevaziđena ekonomska politika, o kojoj ovdje nije riječ. Upravo suprotno, cilj je ugušiti nekvalitetnu, neproduktivnu i neefikasnu „naturalnu“ proizvodnju i stvoriti tržište koje će neminovno iznjedriti kvalitet, koji će onda biti sposoban za zamjenu uvozu i izvoz, pa time smanjiti rasipanje društvenog bogatstva ili potencijala. Dobiva se uvećano društveno bogatstvo i proizvodnja, iskorišteni prirodni potencijali, ostvarena veća korist izostankom prodaje neobrađene sirovine, veći nivo zapošljavanja i sve ostalo što ide uz to...nizom sličnih mjera u konačnici standard svakog pojedinca pa time i veći budžetski prihod za državu.
Sačuvana

U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #35 Poslato: 05. Decembar 2013, 21:40:30 »

za lakija

koliko je ljudi do sad umrlo od boze ili  sira, za "dobre" rakije se prica da su  ubile  vise srba nego  nemci u oba svetska rata

pazi, i ja spadam kao i  vecina ljudi na ovom  forumu  u grupu koja pravi rakiju "na crno" i naravno da mi  u  ovom trenutku ne odgovara da placam bilokakov nadzor. al ima tu  i druga strana  medalje, ako se resim  da se   jednom registrujem, a jesam se resio, onda ce mi nadzor trebati ako nista drugo ono  do  trenutka dok se takva osoba ne uveri  da moze  bez problema da mi  da  blanko potvrde o kontroli. samim tim sigurnosna mera  funkcionise
Sačuvana

IMA TU NECEGA
Brankopo
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 26.0

« Odgovor #36 Poslato: 01. Januar 2014, 18:08:32 »

Прочитајте ово:

http://moba.rs/vesti?news=srbija-brendira-rakiju

Требало би да пратимо како ће даље да се развија прича.
Sačuvana
bistrica
Administrator

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #37 Poslato: 01. Januar 2014, 18:23:47 »

Po meni ništa novo u odnosu na danas i ništa što Hrvatska nije već uradila prije ulaska u Europsku uniju. Normalno da se ni tamo nije desilo ništa, osim da je to put kojim se mora ići i da će na tom putu biti realizovano u praksi ono što i danas piše u zakonu. Standard kvaliteta se mora poštovati ako se želi stvarati klima za ozbiljnu proizvodnju pa kasnije i plasman na uređena tržišta. Vremenom će to donijeti rezultat ali samo velikim i pravim profesionalnim proizvođačima. Ostali će nestati ili se morati kretati u zoni propisanih cca. 20 litara za lične potrebe, koje ne smiju ni poklanjati a kamo li prodavati.
Sačuvana

armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #38 Poslato: 24. Januar 2014, 17:22:27 »

evo  i  jos jednog interesantnog pogleda od strane  novinara  vosotka u vezi  sa  nasom domacom rakijom

http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=6&idnovost=53653&Evropski-%C2%ABmonitoring%C2%BB-i-%C2%ABskrining%C2%BB-protiv-srpske-rakije#.UuKPm9I1jQd
Sačuvana

IMA TU NECEGA
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.058 sekundi sa 20 upita.