blue_moon
|
 |
« Odgovor #120 Poslato: 16. Maj 2018, 08:39:44 » |
|
U pocetku sam ii ja pratio moderne trendove pa povijao lukove sa 10-ak okaca. Rezultat je bio kretanje 1-2 okca na kraju lastara. Zato vec par godina ostavljam horizontalne lastare sa max.5 okaca. Svi krenu.
Koliko imaš kg po čokotu?
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Black
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
Starost: 61
|
 |
« Odgovor #121 Poslato: 20. Maj 2018, 19:25:21 » |
|
U spaliru 2 - 2,5 kg.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #122 Poslato: 20. Maj 2018, 22:46:50 » |
|
 Koliko ti bude tu šećera,koliko kiselina?
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
Black
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #123 Poslato: 21. Maj 2018, 13:47:00 » |
|
Secera bude od 21 do 24,5 % ( prosla berba) a kiseline nisam merio nikada.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ibrik
Zaslužni član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #124 Poslato: 14. Septembar 2019, 22:12:37 » |
|
Berba na vratima a niko ni da spomene? Black kakav je tvoj merlot?
|
|
|
Sačuvana
|
Vinum bonum, pax in domum
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #125 Poslato: 14. Septembar 2019, 22:24:56 » |
|
Pa ja sam otvorila celu temu, a ti se žališ.  Kod nas je Merlot trenutno na 25 što se tiče šećera, ali nešto mu je više prijala prethodna godina. Mada, mislim da je u konačnom dao dobar rod s obzirom na godinu. Videćemo što se tiče vina. On i cabernet se čekaju za kraj.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ibrik
Zaslužni član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #126 Poslato: 14. Septembar 2019, 22:36:11 » |
|
Da, izvini. To je lepa praksa-za svaku berbu nova tema. A reci mi molim te, zar tih 25 nije vec puno? Kako je sa kiselinama? Kod mene je 22 i branje ce biti u cetvrtak verovatno.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #127 Poslato: 14. Septembar 2019, 22:45:55 » |
|
Kiseline su oko 6. Nije puno, kod nas groždje uvek skupi šećer više nego u drugim područjima. Kad kažem za kraj to ne znači ni da će potrajati dugo. 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #128 Poslato: 15. Septembar 2019, 13:17:39 » |
|
Šećer se kreće od 23 do 26,u zavisnosti od čokota. Ali, tu je negde. Ovaj recimo ima 25.Ono što je ostavilo na njemu trag kao i kod svake sorte što cvjeta u maju jeste rod. Manji rod, i neujednačeno sazrevanje na samom grozdu. 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ibrik
Zaslužni član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #129 Poslato: 15. Septembar 2019, 13:27:58 » |
|
Da je moje ja bih to brao  Stvarno, u vinogradima u mom kraju merlot retko dohvata te visine. A vina su ipak dobra.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
 |
« Odgovor #130 Poslato: 15. Septembar 2019, 13:48:56 » |
|
Danas mu je berba,  Slobodno dodji, ako si oran. 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ibrik
Zaslužni član

Van mreže
|
 |
« Odgovor #131 Poslato: 15. Septembar 2019, 14:04:29 » |
|
Slobodno dodji, ako si oran. Moracete bez mene ovog puta  Inace uzivam u berbi, makar mi zapalo da sam okrecem prase na raznju 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Black
Zlatni član

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #132 Poslato: 18. Septembar 2019, 07:40:26 » |
|
Berba na vratima a niko ni da spomene? Black kakav je tvoj merlot?
Znao sam i za bolje berbe ali ni ova neće biti loša. Rešio sam da ostavim Merlo na čokotu još nedelju dana , pa ga berem i muljam. Ove godine su izostali napadi pepelnice i plamenjače, tako da sam u principu zadovoljan. Nadam se da će šećer biti u granicama 23 - 25. Izmeriću ga svakako pre berbe.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|