Pa došlo vreme da se sumiraju reezultati

Prošao je i Trifundan i kao što se svake godine unazad organizuje rezanje vinograda i proslava Trifundana tako je bilo i ove. Domaćin slave ove godine bio je moj tast, tako da sam i ja imao nekakvu ulogu "zamenika domaćina". Bila televizija i sve zabeležila. A imalo se šta i zabeležiti.
Prvo smo otišli u kraljev vinograd koji se nalazi na imanju kraljevske porodice Obrenović. Naravno protokol nalaže da se loza zalije vinom i da se vinom nazdravi, i tu sam došao u prvi plan, jer sam poneo vino koje je proizvod zajedničkog rada svih nas sa foruma.
Doduše ja sam tu bio fizička radna snaga a vi mozsk ekipe

U svakom slušaju da nije bilo svih onih saveta, teško da bi mogao da poslužim bilo šta.
Nakon rezidbe kraljevog vinograda, prešlo se na tradicionalno izjedanje roštilja, pečenja,...
e tu sam izložio svoje vino. Flaširano u bocama 0,75l, sa etiketom. I mogu vam reći da su komentari ljudi koji su konzumirali bili odlični. Naravno bilo je i par kritika, ali ne na račun vina, već na račun dizajna etikete koje će biti otkklonjene.
U svakom slučaju drago mi je da je sav trud i rad bio nagraćen pozitivnim kritikama.
I da ne zaboravim. Na dan slave pročitan je i proglas koji je imao za cilj promociju vina Smederevka, te je formirano i "Dobrovoljno društvo ljubitelja vina Smederevka" koje ima za cilj očuvanje i negovanje ove sorte, kao i razvoj vinogradarstva i vinarsstva na području smederevske regije.