07. Februar 2025, 03:23:36 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Stubovi armatura u vinogradu  (Pročitano 211130 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
MALI MIHA
Stariji član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 37

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.15

« Odgovor #75 Poslato: 10. Decembar 2009, 18:02:33 »

pa ja si onako narezem zice na komade 20 ak cm te napravim omču oko stup ai provucem kroz onu rupu jel ne uvlacim zice direkt u stup jel jeb ak ti pukne stup pa moras rezat sve zice uvak sam presjeces one omce  Thumb ja imam 3 para zica na betonskim stupovima
Sačuvana
Slobodan
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.6b4

« Odgovor #76 Poslato: 12. Decembar 2009, 22:55:59 »

Vec nekoliko godina sam u poslu sa drvetom i od skoro je nasa firma zastupnik ruske kompanije TTM les koja proizvodi drvene stubove. Ovo je kraci tekst o tome, a vise mozete procitati na linkovima ispod.

Drveni stubovi su odlični za podizanje vinograda, malinjaka  ili kupina, plantaža jabuka, a mogu se koristiti i za podizanje drvenih ograda.

•  Antiseptičko natapanje – Obavlja se u cilju zaštite proizvoda od drveta od truljenja, plesni, gljivica i insekata u teškim uslovima eksploatacije, uz dejstvo atmosferskih padavina, vlaženje kapima ili tečnošću, kao i direktni kontakt sa zemljištem i vodom. Posebno je efikasno protiv gljivica umerene truleži, koje proizvod napadaju u zemlji.

Osobine:
- hemijski rastvor 5% koncentracije u sastavu: natrijum bihromat (Na2Cr2O7 • 2H2O) ili kalijum bihromat, plavi kamen (CuSO4 • 5H2O), natrijum fluorid (NaF);
- ne može se oprati;
- obezbeđuje srednji rok upotrebe od najmanje 40 – 45 godina (državni standard GOST 20022.0-93);
- odgovara 9-13. klasi državnog standarda o uslovima korišćenja (za teške uslove eksploatacije, državni standard GOST 20022.2-80);
- nema miris, ne stvara pokoricu, ne smeta ''disanju'' drveta.

SERTIFIKATI

Kvalitet proizvoda  zadovoljava normative države – proizvođača. Proizvode potvrđuju Sertifikat saglasnosti, Sertifikat kvaliteta, Higijenski sertifikat.

Dodatno, a odnosi se na antiseptički rastvor koji se primenjuje – Sertifikat kvaliteta, Sanitarno-epidemiološki sertifikat.

TEHNOLOŠKE FAZE PROIZVODNJE

•    Okrugla obrada/skidanje kore brvana ( strug prolaznog tipa KT-140U kapaciteta 120m³ za jednu smenu).
•    Sušenje polufabrikanata u komorama za sušenje.
•    Natapanje polufabrikanata sistemom  „toplo – hladno“ kapacitivnost (državni standard GOST 20022.6).
•    Sušenje polufabrikanata natopljenih antiseptikom u komorama za sušenje.
•    Pakovanje gotovih proizvoda.

Drvo sibirske breze, koje raste u severnim delovima Rusije, je pravo, čvrsto i guste strukture, tako da predstavlja idealni materijal za drvene stubove.
Jedini nedostatak sibirske breze je kratak period eksploatacije kada se koristi postavljena delom u zemljište. Međutim, ova karakteristika može umnogome biti poboljšana impregnacijom efikasnim sredstvima. Impregnirana sibirska breza je zaštićena od biodegradacije.

Tretirana sibirska breza, stoga, predstavlja jedinstven materijal, koji poseduje sve prednosti koje ima sibirska breza, a kao dodatak, tretiranjem se stubovima produžava radni vek na 40 – 45 godina kada se stub koristi delom poboden u zemlju.

GARANTOVANI PERIOD EKSPLOATACIJE je 40 - 45 godina!

Vise na: http://www.xxxxxx
Sačuvana
voxpfc77
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.5

« Odgovor #77 Poslato: 12. Decembar 2009, 23:50:53 »

Lepo je sve to sto si prikazao,ali kako cu ja doci do tih stubova u Leskovcu(u pitanju je kolicina od 40 komada)
Sačuvana
dioda
Osnivač foruma

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.5

« Odgovor #78 Poslato: 13. Decembar 2009, 00:23:39 »

Slobodane, Slobodane, da li da te brisem ili ne whistlefly
Brisao sam sve ostale pa moram i tebe...
Necu obrisati tvoj (prvi reklamni) post vec samo link pa koga interesuju tvoji stubici neka te kontaktira na PP.
Procitaj pravilnik pa ce ti biti jasno zbog cega ti ovo pricam....
Sačuvana
SQ
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Mac OS X
Browser:
Firefox 3.5.6

« Odgovor #79 Poslato: 17. Decembar 2009, 23:40:08 »

Pozdrav svima!
Vidim da ovde ima dosta ljudi koji imaju slicnu dilemu kao i ja- koje stubove izabrati!
Slazem se da najbolji kvalitet dobijate kupovinom metalnih, ali to ima svoju cenu!
6 e po stubu je zaista puno. Ali saznala sam da postoji neka domaca firma koja se bavi proizvodnjom istih i
njihova cena je znatno niza!!
Da li je neko mozda cuo za njih???
Hvala!!
Sačuvana
Matej
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 52

Windows NT 6.1
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #80 Poslato: 20. Jun 2010, 23:12:40 »

Drugari,
da li neko može da mi preporuči nekoga ko prodaje bagremove stubove?
trebaju  mi takođe i tačke...
već nedelju dana bezuspešno pokušavam da nadjem i jedno i drugo...
nisam ni izbliza očekivao da to može da predstavlja toliki problem...
hvala unapred
Sačuvana
ano
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 58

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #81 Poslato: 21. Jun 2010, 08:36:37 »

Matej, mogu ti proveriti u Pancevu u sumskom da li jos uvek imaju stubove.
Sačuvana
ano
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #82 Poslato: 21. Jun 2010, 16:26:06 »

Matej imaju stubove duzine oko 2.6m debljine od 10-15cm.Kako mi rece prijatelj uglavnom su ostali ovi oko 10cm, ali ja mislim da je i to dovoljno.Cenu nije znao tacno  da mi kaze ali je oko 5.000din kubik sa pdv.Ide oko dvadesetak komada u kubik normalno sto su tanji to ih ima vise.Ali o tome cu ti sutra konkretno kad odem u Vojvodina sume i dobijem tacnu inf.Stubovi su u Deliblatskoj pescari izletiste Devojacki bunar na 30 km od Panceva.
Sačuvana
ano
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #83 Poslato: 21. Jun 2010, 23:22:14 »

Matej mozes na pp da mi posaljes kontakt telefon pa da ti odmah javim cim dobijem sutra informaciju.
Sačuvana
grab
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 53

Windows XP
Browser:

« Odgovor #84 Poslato: 08. Avgust 2010, 14:02:07 »

Impregnacija. 100litara vode 2 kg plavog kamena, napraviti rastvor i potopiti stubove da odstoje 48 sati, i gotovo!

prednost je ta što kod mene u Navip-u postoje bazeni za fermentaciju šljive kapaciteta 27000 litara i u njima se može napraviti rastvor za puno stubova, pa u taj rastvor može da se potapaju stubovi sve dok ima tečnosti(rastvora za impregnaciju) u bazenu.

Ja bih ponovo pokrenuo ovu temu jer imam određenih nedoumica.
Negde sam pročitao da je potreban 10% rastvor plavog kamenai da odstoje 7 dana, da li je to preterano i kolika je cena plavog kamena i kako ga nabaviti jer ako imam 5-6 bazena od 400 litara potrebno mi je nekih stotinak kilograma plavog kamena.
Sačuvana
goks
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.10

« Odgovor #85 Poslato: 28. Septembar 2010, 09:15:57 »

Ja sam nedavno kupi bagremove stubove u Ledincima i kaze jedan stari vinogradar da bagremovim stubovima treba skinuti koru onaj deo sto ide u zemlju tu koru i jos malo gume zapaliti oprljiti dobro taj deo stuba zatim odmah politi vodom i kaze skoro vecno.
Sačuvana
goks
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows Vista
Browser:
Firefox 3.6.10

« Odgovor #86 Poslato: 28. Septembar 2010, 09:18:10 »

Sad jedno pitanje, posto stubove planiram da stavim pod uglom zategmen sa zicom i stavim ankere u zemlju. Pitanje je zica od stuba do zemlje  koje debljine i od cega trebaju da budu ankeri.
Sačuvana
grab
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #87 Poslato: 29. Septembar 2010, 14:47:21 »

Meni su "karlovčani" rekli da je najjeftinije i najpouzdanije da se betoniraju ankeri (ubaciš malo armatore-naravno saviješ) i da je to najjeftinije. Postoje i neki gotovi ankeri koji imaju i "sistem za zatezanje " žice ali kažu da koštaju oko 10 eur komad, pa ko ima malo veći vinograd nije zanemarljiva cifra. Što se tiče debljine žice danas ću da pitam pa ti javljam ali neko stavlja i nekakvu sajlu (kažu da je jača nego žica).
Za "impregnaciju" stubova su ti dobro rekli. Najbolje je oguliti koru i onda ih dobro opaliti, imaš i varijante sa impregnacijom plavim kamenom ali po mojoj računici to je skuplja varijanta nego paljenje.
Sačuvana
sasa ts
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Starost: 47

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.10

« Odgovor #88 Poslato: 30. Septembar 2010, 23:10:06 »

Interesuje me,po kojoj ceni se mogu nabaviti bagremovi stubovi
Sačuvana
grab
Mlađi član
**

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« Odgovor #89 Poslato: 01. Oktobar 2010, 10:48:09 »

Cena bagremovih stubova se kreće od 200 dinara pa naviše, zavisi gde se nalaziš. Čuo sam da u okolini Ljubovije može da se prođe i jeftinije ali ko nije iz tog kraja mora računati na prevoz. JP "Srbija šume" i nacionalni parkovi prodaju takođe stubove i to po kubiku pa cena bude nešto viša ali moja preporuka je da je bolje kod njih uzeti nego od nekih "privatnika" jer se mogu i birati i dobiješ račun pa ako tražiš subvencije od države to nije zgoreg.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.026 sekundi sa 21 upita.