28. Oktobar 2025, 16:11:06 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Pokretanje i registracija, podruma, vinarije...  (Pročitano 76988 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Dalibord5
Neaktivni član
*

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Safari

« Odgovor #30 Poslato: 03. Oktobar 2014, 13:47:11 »

Raspitujem se okolo, mada je malo pravih informacija.
U osnovi, zakon kaže da vino u rinfuzi može da prodaje samo proizvodjač i u svom objektu.
Sa druge strane, zakon kaže i da se prodaja vina u rinfuzi može obavljati samo u specijalizovanim prodavnicama, koje propisaju odredjene uslove.
Tako da je mnogo toga stvar tumačenja.
Ako ja, kao DOO, otvorim novu delatnost u specijalizovanoj prodavnici, verujem da bih mogao da prodajem rinfuzno vino.
Uslovi koji se traže odnose se na način čuvanja vina i slično, što je sasvim opravdano.
Dalje, traži se ispravan transport vina od proizvodjača, sa sve otpremnicom, kao i obaveza da na buretu bude deklaracija sa informacijom o proizvodjaču i samom vinu.
Rinfuzno vino mora da se toči u originalnu ambalažu, a zakonodavac nije propisao nikakve detalje.
Što bi značilo da mogu da punim rinfuzno vino pred kupcem, u ambalažu koju sam nabavim...
Objavljivaću dalje ovde sve detalje i probleme na koj eću sigurno naići.
Uskoro ću biti u pregovorima sa jednim manjimproizvodjačem iz Župskog Aleksandrovca, mada su mi sve regije jednako zanimljive.
Jedino što sigurno želim, jeste da sva vina koja budem prodavao budu isključivo od naših domaćih proizvodjača, jer mislim da imamo mnogo kvalitetnih vinogorja, ali da je potrebno približiti ih krajnjim kupcima....a . zašto da ne, i edukovati trćište šta je kvalitet a šta ne.
Veliki pozdrav i hvala na interesovanju i podršci!
Sačuvana
armin1
Zlatni član

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 50

JEDNOM CU BITI NAJBOLJI

Windows NT 6.1
Browser:
Safari

« Odgovor #31 Poslato: 04. Oktobar 2014, 01:05:38 »

prijatelju,  tek  ces  se  iznenadii  koliko  nemamo  pojima  ni  o  vinu  ni  orakiji.  kako  budes ucio  i saznavao  tako  ces  shvatati  koliko  ljudi  naopako  rade. imam  osecaj   da je  90% vina i  rakija napravljeno  sa  kardinalnim  greskama u  tehnoloskom postupku i  sve to  pod sloganom tako je i moj deda  radio
Sačuvana

IMA TU NECEGA
duhovitiduh
Stariji član

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Firefox 38.0

« Odgovor #32 Poslato: 17. Jun 2015, 23:33:03 »

Eh, pa nije kosmos beskonačan, zablude i neznanje su.
Dotle, saznao sam od inspektorke za alkoholna pića osnovne stvari vezane za prostorije destilerije, potrebu otkupa grožđa od registrovanih proizvođača dok otkup voća ne mora da bude od onih koji su registrovali voćnjake.
Ono što nisam saznao, a može da bude vrlo zahtevno i komplikovano je upravljanje otpadom, a navodno je inspektorat za zaštitu životne sredine nadležan za tu oblast. E sad, pošto ima opštinski, pokrajinski i republički, pitanje je na čija vrata zakucati. Ako pogrešiš vrata a oni ti to ne kažu, možeš izbubiti mnogo vremena i novca dok ne shvatiš da nešto uopšte nisi morao da radiš.
Sačuvana

Okreni, obrni, opet ti je donji deo leđa pozadi.
vladimir kisač
Stariji član

Van mreže Van mreže

Starost: 44

Windows XP
Browser:
Firefox 40.0

« Odgovor #33 Poslato: 24. Septembar 2015, 15:26:31 »

Ja sam takođe razgovarao sa jednom inspektorkom a povodom registracije vinarije...sve u svemu novi zakon bi trebalo da izađe od sledeće godine, pa prema tome...
Sačuvana

060 311 05 44
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

UseBB Port by Gaia Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Srpski prevod: Jovan Turanjanin

Prijatelji Foruma
rscaffe.com | rakijaizkrnjeva.org | vivis.org.rs

Stranica je napravljena za 0.114 sekundi sa 20 upita.