Dalibord5
Neaktivni član
Van mreže
|
 |
« Odgovor #30 Poslato: 03. Oktobar 2014, 13:47:11 » |
|
Raspitujem se okolo, mada je malo pravih informacija. U osnovi, zakon kaže da vino u rinfuzi može da prodaje samo proizvodjač i u svom objektu. Sa druge strane, zakon kaže i da se prodaja vina u rinfuzi može obavljati samo u specijalizovanim prodavnicama, koje propisaju odredjene uslove. Tako da je mnogo toga stvar tumačenja. Ako ja, kao DOO, otvorim novu delatnost u specijalizovanoj prodavnici, verujem da bih mogao da prodajem rinfuzno vino. Uslovi koji se traže odnose se na način čuvanja vina i slično, što je sasvim opravdano. Dalje, traži se ispravan transport vina od proizvodjača, sa sve otpremnicom, kao i obaveza da na buretu bude deklaracija sa informacijom o proizvodjaču i samom vinu. Rinfuzno vino mora da se toči u originalnu ambalažu, a zakonodavac nije propisao nikakve detalje. Što bi značilo da mogu da punim rinfuzno vino pred kupcem, u ambalažu koju sam nabavim... Objavljivaću dalje ovde sve detalje i probleme na koj eću sigurno naići. Uskoro ću biti u pregovorima sa jednim manjimproizvodjačem iz Župskog Aleksandrovca, mada su mi sve regije jednako zanimljive. Jedino što sigurno želim, jeste da sva vina koja budem prodavao budu isključivo od naših domaćih proizvodjača, jer mislim da imamo mnogo kvalitetnih vinogorja, ali da je potrebno približiti ih krajnjim kupcima....a . zašto da ne, i edukovati trćište šta je kvalitet a šta ne. Veliki pozdrav i hvala na interesovanju i podršci!
|