tatkodvd
Zaslužni član
Van mreže
Pol:
|
|
« Odgovor #300 Poslato: 18. Oktobar 2019, 19:41:18 » |
|
OK. Znači nije tako jednostavno.
|
|
|
Sačuvana
|
Budimo dobri domaćini
|
|
|
ibrik
Zaslužni član
Van mreže
|
|
« Odgovor #301 Poslato: 29. Oktobar 2019, 10:43:04 » |
|
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=10&dd=29&nav_id=1609821Ne znam na koju bih temu ovo. Iznenadjen sam, mislio sam da se ta zaplenjena alkoholna pica unistavaju. Ili je to stvarno kvalitetno a ja sam ziveo u zabludi do sada, ili je u pitanju nekoliko srebrenjaka vise.
|
|
|
Sačuvana
|
Vinum bonum, pax in domum
|
|
|
baradon
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #302 Poslato: 14. Jul 2020, 09:34:03 » |
|
Imam crveno vino staro 4 godine, u inoxu, zaštićeno parafinskim uljem. Šta treba uraditi pri njegovoj destilaciji?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #303 Poslato: 14. Jul 2020, 09:43:00 » |
|
Prvo, promašio si temu pa ćemo poruku postaviti u onu kojoj pripada. Drugo, šta očekuješ da ćeš dobiti vina starog 4 godine (pretpostavljam sumporisanog) na kazanu? I treće.. Koji je razlog odluke?
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
baradon
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #304 Poslato: 14. Jul 2020, 14:12:18 » |
|
Hvala na brzom odgovoru. Bojim se da se ne pokvari a imam oko 250l. Zadnji put pretakano pre 2 godine, sa dodatkom 5g vinobrana. Da li je opravdano destilisati ga, s obzirom da nema ko da ga popije?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #305 Poslato: 14. Jul 2020, 15:53:05 » |
|
Ključno je upravo ovo, šta očekuješ? Kad na njega odgovoriš,dobićeš odgovor da li je opravdano ili ne.
|
|
|
Sačuvana
|
Drugi deo života kod pametnog čoveka sastoji se u oslobađanju od ludosti i predrasuda i pogrešnih mišljenja koje je stekao tokom prvog dela života. Čehov
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #306 Poslato: 14. Jul 2020, 16:12:08 » |
|
Da ti pomognem. Dobićeš destilat koji zaudara, šta god radio. Odluka je svakako tvoja.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
baradon
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #307 Poslato: 14. Jul 2020, 18:21:47 » |
|
Da li imas neki predlog? Ne moram ga destilisati. Ako ga čuvam i dalje, da li treba ponovo da ga pretočim? Ne znam koliko dugo može da stoji u inoxu.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #308 Poslato: 14. Jul 2020, 18:26:34 » |
|
Da li imaš neku analizu? Ako ga pretačeš uradi to zatvoreno koliko je moguće u tvojim uslovima. Ne znam kad planiraš da ga flaširaš? Crveno, bijelo vino?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
baradon
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #309 Poslato: 14. Jul 2020, 21:34:21 » |
|
Nemam analizu. Mogu da uradim zatvoreno pretakanje. Vino je crveno. Nisam razmišljao o flaširanju, jer je trebalo da bude popijeno, ali su se neke okolnosti promenile. Da li se dodaje vinobran posle 4 godine kod pretakanja? Da li može i dalje da ostane u inoxu?
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #310 Poslato: 14. Jul 2020, 21:44:31 » |
|
Može, ako je sud doliven i vino ispravno. Pri pretakanju dodaj 3g vinobrana na 100lit.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
baradon
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #311 Poslato: 14. Jul 2020, 22:33:25 » |
|
Hvala!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
baradon
Mlađi član
Van mreže
|
|
« Odgovor #312 Poslato: 17. Jul 2020, 18:51:44 » |
|
Happy star, Hvala na upozorenju. Slazem se sa tvojim predlogom, to ce se i desiti? Pozdrav!
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bistrica
|
|
« Odgovor #313 Poslato: 17. Jul 2020, 19:37:44 » |
|
Da, uvijek treba poštovati nulti tehnološki princip koji glasi:"Od govana se pita ne pravi".
|
|
|
Sačuvana
|
Znanje se množi dijeljenjem, osima ako je glagolski pridjev radni jednak nuli. U potragu za istinom se može krenuti samo onda kada se dovede u pitanje neko vjerovanje koga smo se do tada čvrsto držali.
|
|
|
blue_moon
|
|
« Odgovor #314 Poslato: 17. Jul 2020, 19:58:10 » |
|
Happy star, Hvala na upozorenju. Slazem se sa tvojim predlogom, to ce se i desiti? Pozdrav!
Vidim dim, al ne i vatru. A ti druže, kad savladaš neke osnovne principe koji se tiču elementarnog kodeksa ponašanja, možda razmenimo koju i o vinu.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|