Pogledaj dom svoj andjele
Izvini goja, tek sada sam progledao i shvatio.
Nikada više na forumu neću sputatavati priču niti ulaziti u diskusiju ako neko bude insistirao na svetim pravilima, od kojih se trenutno mogu sjetiti samo ovih:
- Nije bitan kvalitet kazana jer on ne utiče u presudnom obliku na kvalitet rakije.
- Nije bitan pH i koncentracija akolola u destilaciji koja bi se promijenila dodavanjem vode, jer je to mnogima lično rekao profesor.
- Nije bitno dodavanje šećera u malim količinama jer to ne može negativno uticati na kvalitet rakije, nego suprotno. Tako se pospješuje fermentacija i zato se mora dodavati šećer.
- Nije bitno jer ni oni koji ne vode računa o priči sa foruma opet dobiju izvrsnu rakiju jer se ona pravi u veselom društvu koje us to nikom ne protivriječi.
Progledao sam i uvidio da je priča ovih nadrdanih na forumu samo najobičnija salonska diskusija i teoretisanje. U stvari jedno smiješno i maksimalno pretjerivanje. Shvatio sam da su jedino bitne ruke mandušića vuka sa svim ostalim parolama i dosjetakama kojih se neko može sjetiti, a daleko mi je najbolja bila ona sada već legendarna sa malom ispravkom, "ne kaže se celo vreme već svo vreme".

P.S. Svaka podudarnost sa pisanjem na forumu je slučajna i nema nikakve veze sa stvarnim likovima i događajima.